Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

Cum se circula corect in sensul giratoriu

VladE46

Recommended Posts

Nu stiu daca ati vazut video-ul acesta, dar mi se pare ca explica cel mai bine cum se circula corect in sensul giratoriu. Pacat ca 90% din posesorii de permis nu stiu asta iar problema e inclusiv la scoala si politie, caci sunt invatati gresit...
Eu zilnic ma inalntesc cu situatia in care as putea sa mor cu dreptatea in mana insa prefer sa previn si sa las ghibonii(scuze maimutelor) sa treaca.

Faza cu semnalizarea stanga la intrare in sens, ma irita maxim... 

Sunt curios cati dintre noi circulam corect in sensul giratoriu.

• Like 1
  • De acord! 2

23 minutes ago, VladE46 said:

Eu zilnic ma inalntesc cu situatia in care as putea sa mor cu dreptatea in mana insa prefer sa previn si sa las ghibonii(scuze maimutelor) sa treaca.

Eu am constatat ca, daca respect intocmai regulile de circulatie in sensul giratoriu, sunt injurat la fiecare astfel de intersectie, plus risc sa pocnesc masina de cateva ori in fiecare zi.

3 hours ago, FiveThreeFive said:

Eu am constatat ca, daca respect intocmai regulile de circulatie in sensul giratoriu, sunt injurat la fiecare astfel de intersectie, plus risc sa pocnesc masina de cateva ori in fiecare zi.

Eu spun sotiei: Pune-te pe prima banda, semnalizeaza dreapta cand iesi, etc. Vezi ca nimeni nu iti va da prioritate, ai grija tu de idioti. Ea: dar eu de ce sa nu circul ca toata lumea?

15 hours ago, FiveThreeFive said:

subscriu... de aceea aleg si eu sa previn, chiar daca asta inseamna sa "go with the flow" uneori

14 hours ago, wolf20 said:

Ce au desenat ei acolo ,cu doua masinute,o fi in vis..

In realitate,sunt vreo 30 de masini si camioane ,si vor toti sa treaca odata..🤪lol,sa mearga sa dirijeze pe centura ploiesti cu strejnic

corect, dar regulile raman aceleasi, pacat ca nu le respecta nimeni.

14 hours ago, six in line said:

Spre surprinderea mea stiam regulile si le aplicam bine, dar bizonii din trafic nu stiu sa mearga in sens deloc. La bucuresti sa ti mentii banda e optional oricum :)))) Insa bun filmuletul, ft bine structurat si bine explicat 🙂

subscriu, nu doar in Bucuresti e asa, din pacate 😞 

11 hours ago, Romulus said:

Eu spun sotiei: Pune-te pe prima banda, semnalizeaza dreapta cand iesi, etc. Vezi ca nimeni nu iti va da prioritate, ai grija tu de idioti. Ea: dar eu de ce sa nu circul ca toata lumea?

mda... 

PS: cred ca merita mutat topicul la seciunea "Sofatul" pe care n-am vazut-o cand l-am creat.

Bizonii aia 2 de au facut clipul explica de parca ei sunt zeii giratoriilor (..din Romania).

Deci dupa ei daca eu vreau sa semnalizez stanga intr-un giratoriu mediu (doua benzi ..) sa ii indic soferului care se intampla sa vina din directie opusa giratoriului.. dar sa nu apuce sa intre (deci sa franeze si sa dea prioritate!) nu procedez cum trebuie daca virez stanga prin  giratoiu. Pai nu accident scrie pe mine daca nu semanlizez si ma trezesc ca ala zice ca el credea ca eu ma duc in fata? Sau.. e exclus? Sa i i explice cineva mai priiceput daca e exclus ca ala sa presupuna ca si el are voie in giratoriu daca si eu sunt acolo prin fata lui. Mentionez Cedeaza trecerea nu e optionala decat daca sensul pe care te inscrii nu ma incomideaza (adica sa ma faca sa ma opresc in giratoriu sau sa evit) si nu e cauzator de accident!

Nu merci, "regula" nesemnalizarii in giratoriu decat cand schimb banda e idioata din puncul meu de vedere. Cum adica sa semnalizez stanga doar cand schimb banda!? La schimbarea directiei nu am voie in giratoriu, ca nu schimb directia? Dar ce schimb cand trag de volan? Nu pozitia masinii?

Pai daca e suficient de mare, o fac normal ca semnalizez stanga din puntul meu de vedere. Si daca am timp (de obicei am.. semnalizez si dreapta de indata ce ma apropii de iesirea aleasa/dorita.

Dar e tamp sa spui ca doar atunci!

In rest.. sa zic ca sunt ..ok prin ce explica ei in clipul postat. E de dorit a se invata cum sa se circule PRUDENT prin giratorii, fara accidente.

Edited by bimmer90f30

iata cum procedeaza in giratoriu, exact cum am pus in vorbe mai sus .. de la cei care au inventat giratoriile, britanicii:

100% de acord.

Iar baiatasul asta, vorba unora din comentarii, da claaa multor instructori in UK.

Spune exact ce trebuie stiut sa nu faci accident si sa iesi intreg din giratoriu in orice tara, va asigur!

8:00 exact asa se face, fara nici un dubiu; schimbarea benzilor in siguranta cu semnalizare cu tot - se semnalizeaza dreapta (pentru circulatia din Europa) cu fiecare intentie de a schimba banda spre iesirea dorita chiar daca viram spre stanga (in giratoriu). Dar asta se aplica DOAR in giratoriile mari (3-4-5 benzi).

Edited by bimmer90f30

Inca un lucru extrem de important de adaugat d.p.m.d.v. . In giratoriile mari dar si in cele mai mici, oglinzile laterale si momentul in care va uitati in ele (inainte de a schimba banda, directia in giratoriu) va sunt sfintii pazitori in giratoriu.

Nu stii cand si cum sa folosesti oglinzile in giratoriu? Invata.. si nimeni nu se baga in tine sau tu in el!

Edited by bimmer90f30
Gramatica, rearanjare idei