Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

Ulei epurator

Tech1

Recommended Posts

Salut, am un serial 5 F10 an 2014 și i-am schimbat acum vreo 5k km capacul de la culbutori, nu am pus original, am pus Vaico deoarece mi s-a recomandat de cineva care a mai pus pe un X6 m50d și de 2 ani nu are nici o problema cu el. Acum, am descoperit că am ceva ulei sub mașina, pe scurt, o pata mai exact. Am verificat uleiul, e la nivel, mecanicul mi-a spus că e posibil sa fie de la epurator, cum as putea sa rezolv problema? E primul meu BMW și nu o am doar de vreo 10k km, încă nu sunt chiar atât de cunoscător al BMW-urilor. Dar mă face psihic ideea că pe undeva pierde ulei. Daca a mai întâmpinat cineva probleme de genul și știe o rezolvare, m-ar ajuta foarte mult.

4 hours ago, branevl said:

Salut, epuratorul e in capacul de tocmai l ai schimbat, eu cred ca ai facut o prostie punand aftermarket, as schimba mecanicul, nu prezinta incredere.

Ideea este că tot la el mi-am făcut mașinile, niciodată nu am avut probleme cu el, până acum nu m-a dezamăgit niciodată din punct de vedere al lucrărilor, dar aici îmi dă cu virgula la situația de acum. Posibil să fi făcut o prostie punând aftermarker, dar știind că a mai pus acelasi producător și pe acel X6 m50d și de 2 ani nu are probleme, am mers și eu pe producătorul acesta aftermarket

1 hour ago, bimmer90f30 said:

Socoteala e simpla.

Cati km ai facut cu capacul culbutori de camd l-ai schimbat?

Probabil nu la fel de multi cand l-ai schimbat pe cel original. Tu probabil fiind primul care l-a schimbat.

5k km cu capacul nou, iar cel vechi, tot aftermarket a fost pe mașina. Dar și aftermarket, dupa 5.000 km să aibă deja probleme? Și cum am mai spus în postare, același producător pus acum 2 ani pe un X6 m50d care e alergat zilnic, nu ar avea cum să cedeze în doar 5k km. Iar eu merg destul de frumos cu mașina, nu îmi bat joc de ea, nu ii dau talpa daca e motorul rece, o las tot timpul sa se răcească turbina daca o alerg puțin, ceva nu se leaga

Socoteala e simplă. Există piese care nu merită reducerea de preț să pui aftermarket. Există cateva "reguli" unde se recomandă doar piese de origine OEM, mai ales cele pe care nu le schimbi foarte frecvent. 

Eu am pus la E92 capac culbutori OEM, si nu am avut probleme. 

Urmează să il schimb si la F32 ,pentru ca deja își are kilometrii făcuți si nu vreau sa risc nimic, tot OEM o sa pun , desi am vazut ca sunt nenumarate variante AM, nu vreau sa imi asum riscul. 

3 hours ago, HitmaNLive said:

Socoteala e simplă. Există piese care nu merită reducerea de preț să pui aftermarket. Există cateva "reguli" unde se recomandă doar piese de origine OEM, mai ales cele pe care nu le schimbi foarte frecvent. 

Eu am pus la E92 capac culbutori OEM, si nu am avut probleme. 

Urmează să il schimb si la F32 ,pentru ca deja își are kilometrii făcuți si nu vreau sa risc nimic, tot OEM o sa pun , desi am vazut ca sunt nenumarate variante AM, nu vreau sa imi asum riscul. 

Poate am greșit că am mers pe recomandare de aftermarket, dar tot nu are logica sa cedeze în 5k km, am mai auzit că au cedat în 50k, dar nu 5. Plus că a fost 1400 nu 4-500 de lei cum sunt unele pișcători de capace

Edited by Tech1