Jump to content

F10 a 3-a flansa grup cedata intr-un an

Tech1

Recommended Posts

Colegii, e a 3 a flanșa de la grup care cedează în 1 an pe al meu F10 n47, a mai pățit cineva așa ceva? Mecanicul mi-a spus că e de la grup, acum am luat alt grup din dezmembrări și să vad daca mai cedează. Cu toate că îmi vine greu sa cred că ar fi grupul de vina, mă puteți ajuta cu ceva păreri și sfaturi? Am atașat și o poza cu flanșa despre care vorbesc.IMG_20251103_125506.thumb.jpg.609dff2a58ea422596837eaa806935e7.jpg

• RedCap changed the title to F10 a 3-a flansa grup cedata intr-un an
  • 6 months later...
  • 3 weeks later...
On 5/11/2026 at 10:08 PM, Shtefun said:

Salut!
In ce sens iti cedeaza? ce se duce la ea si cum se manifesta? 
Merci

Salut, deja am ajuns la 4 a flanșa, efectiv se tocesc pe interior nuturile și învârte în gol. Chiar astăzi am pățit și voiam sa mai fac o postare, eram pe banda 1 cu o mașină în fata și am vrut sa îl depășesc și dintr-o dată s-a auzit sub mașina ca o pocnitura și a fost gata, învârtea cardanul in gol. Se învârte flanșa le axul grupului

On 11/3/2025 at 10:58 AM, Tech1 said:

Colegii, e a 3 a flanșa de la grup care cedează în 1 an pe al meu F10 n47, a mai pățit cineva așa ceva? Mecanicul mi-a spus că e de la grup, acum am luat alt grup din dezmembrări și să vad daca mai cedează. Cu toate că îmi vine greu sa cred că ar fi grupul de vina, mă puteți ajuta cu ceva păreri și sfaturi? Am atașat și o poza cu flanșa despre care vorbesc.

Probabil mecanicul are dreptate.

Deci de fiecare data cand se strica flansa (cele 3 dati trecute) aceasta ceva iar canelurile diferentialului scapau intregi fara a fi afectate? Greu de crezut dar as vrea sa imi spui daca asa e.

Oricum acum ca ai un diferential diferit si probabil bun, daca l-ai lat cu tot cu flansa probabil nu o sa mai fie probleme. Dar daca l-ai luat fara flansa iti pun la dispozitie o informatie importanta. Trebuie pusa vaselina de mai jos pe canelurile diferntialulul si al flansei. Informatia este din TIS (documentatie oficiala BMW):

Enclosure 2 to SI 26 03 96 (145), edition 02/2019

Use the following grease to grease the hub gearing of the drive shaft on the rear axle drive/input flange.
Trade name BMW part number Container size
Castrol Optitemp HT LF1 83 23 0 417 754 50g tube

2 hours ago, FiveThreeFive said:

Cea de-a patra flansa a fost montata pe acelasi diferential vechi pe care s-au stricat primele trei, sau pe unul nou? Daca a fost pe unul nou, era flansa originala a acestuia, montata din fabrica BMW?

Am luat flanșa cu diferențial cu tot, raport 2.93 ca diferențialul ce a fost pe mașina și flanșa era originala BMW.

27 minutes ago, bimmer90f30 said:

Probabil mecanicul are dreptate.

Deci de fiecare data cand se strica flansa (cele 3 dati trecute) aceasta ceva iar canelurile diferentialului scapau intregi fara a fi afectate? Greu de crezut dar as vrea sa imi spui daca asa e.

Oricum acum ca ai un diferential diferit si probabil bun, daca l-ai lat cu tot cu flansa probabil nu o sa mai fie probleme. Dar daca l-ai luat fara flansa iti pun la dispozitie o informatie importanta. Trebuie pusa vaselina de mai jos pe canelurile diferntialulul si al flansei. Informatia este din TIS (documentatie oficiala BMW):

Enclosure 2 to SI 26 03 96 (145), edition 02/2019

Use the following grease to grease the hub gearing of the drive shaft on the rear axle drive/input flange.
Trade name BMW part number Container size
Castrol Optitemp HT LF1 83 23 0 417 754 50g tube

Pai a 4 a flanșa este cea luată cu diferențial cu tot, atunci când am pățit a 3 a oara acum vreo 7 luni când am făcut postarea. Se toceau doar dinții de la flanșa nu și de la axul grupului, acum la a 4 a bănuiesc că e la fel, că am pățit sa se duca pe la ora 10 azi dimineață și este la mecanic mașina, nu a apucat sa se uite la ea. Dar acum 7 luni când am montat diferențialul acesta cu flanșa, a desfăcut flanșa ca sa vadă cum sunt canelurile de la ax apoi a montat iar flanșa și i-a pus asigurator filet LOCTITE și a rezistat numai lunile astea 7. Ceva nu e normal, am prieteni care pleacă cu ele în bătaie de batjocură, se învârt cu ele in ultimul hal și nu au ajuns să schimbe flanșa niciodată. Eu merg cu ea frumos, nu fac plecări agresive, ii mai dau talpa pe autostradă sau drum întins și am norocul sa schimb 4 flanșe. Acum va trebuii sa pun a 5 a dar nu as mai vrea sa iau cu tot cu grup, nu pot să cumpăr un grup la fiecare 7 luni

13 minutes ago, Tech1 said:

[...] acum 7 luni când am montat diferențialul acesta cu flanșa, a desfăcut flanșa ca sa vadă cum sunt canelurile de la ax apoi a montat iar flanșa [...]

Cu exceptia primei flanse, actiunea comuna la urmatoarele trei flanse stricate este faptul ca altcineva decat BMW a strans flansa respectiva.

Nu cunosc toate detaliile cazului tau, dar iti recomand sa montezi un alt (al treilea...) diferential, la care nu a umblat nimeni niciodata la flansa (si preferabil cu rulaj redus) si sa verifici daca aliniamentul diferential - cardan - cutie este corect in ambele axe.