Jump to content

Upgrade Sistem audio E90 NFL

NSA

Recommended Posts

Buna seara !

Am un E90 NFL din 2008 , cu sistemul standard , navi mica si doresc sa ii fac upgrade .

M-am gandit la niste boxe Harman Kardon FIT4SFL, 2 pentru usile fata , 2 in spate la tetiere + twitere la fiecare boxa , tot Harman Kardon.

Eu nu ma prea pricep la sistemele audio si sunt curios daca este bun setup-ul , daca trebuie sa ii pun statie . Am lasat atasat linkurile la produse .

Orice sugestie este bine venita ! Multumesc mult!

https://www.cel.ro/difuzoare-de-medii-harman-kardon-fit4sfl-pentru-bmw-mini-de10cm-pMCI3MzUrNCk-l/?gad_source=1&gad_campaignid=22391155176&gbraid=0AAAAAD_GOs8kCIcCIFIgmGIhI4s_vpLiP&gclid=CjwKCAiAmp3LBhAkEiwAJM2JUIeXHGS0N0FYkXK-D7lEkDxMHbDj56SUV2X3dSoJJqQXQS2hn2nnHBoCkqgQAvD_BwE

https://www.cel.ro/set-tweetere-harman-kardon-flow75t-de-3-4-inch-h-120w-rms-pMCI3MzQtMSk-l/?_gl=1*1khd4sv*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiAmp3LBhAkEiwAJM2JUIeXHGS0N0FYkXK-D7lEkDxMHbDj56SUV2X3dSoJJqQXQS2hn2nnHBoCkqgQAvD_BwE&gbraid=0AAAAAD_GOs8kCIcCIFIgmGIhI4s_vpLiP

Salut,

Exista multe variante aftermarket de tip plug n play ca sa faci upgrade, dar trebuie sa ai ceva buget. Doar amplificatorul si cablajul este 5000lei.

Pentru inceput ca solutie de buget poti face upgrade la difuzoare fata/spate adaugand ceva cu tweeter incorporat, in genul celor de la MATCH.  

• De acord! 1

1 hour ago, Dan_316i said:

Nu cred ca se poate astepta cineva sa fie uau doar din difuzoare, pentru un upgrade consistent ai nevoie de amplificator si cablajul aferent MATCH PP-PAM 88.

Din cate am vazut si acele boxe sunt coaxiale si tip plug and play si mai de buget putin , doar ca mai puternice . Cum lucrez cu masina nu as desface sa pun amplificator .

Ai nevoie de ceva sa dea putere boxelor, asta face amplificatorul. Head unitul masinii nu are putere mare. Daca schimbi doar boxele vei avea o gama mai buna de frecvente si se va auzi mai bine, dar nu mai puternic.

1 hour ago, NSA said:

Cum lucrez cu masina nu as desface sa pun amplificator .

Nu stiu cat de mult ai inteles mesajul lui @Dan_316i Dar ce ti-a recomandat el este plug-and-play. Asta inseamna cu amplificatorul acela si cablurile de legatura intre HU si difuzoarele (..existente chiar) sunt incluse cu minim de deranj.

Daca cumperi acel amplificator va acoperi binisor gama de prestentii audio. Acel amplicator recomandat iti permite sa adaugi difizor si in bord pe care eu la NFL (si eu am E90 NFL) i-am schimbat grila din centrul de pe bord.. am tras cablurile care vin in cablaj acolo si am difuzor si pe bord.. care schimba natura muzicii ascultate.

Amplificatorul in cauaza iti ofera posibilitati nebanuite de a regla muzicav dupa bunul plc in masina.

E relativ usor sa il muti pe alti masinide data mai recenta (cred ca pana in 2019..).

Am asa ceva si recomand audiofil sau nu, merge in ambele variante de pretentii..

Despre Harman-Kardon amplificator si boxe din ce stiu astea suna bine set complet. HU la E90 sistemul de baza din ce stiu nu are iesiri liniare (deja intram in detalii tehnice..) iar iesirile de nivel inalt nu sunt atat de liniare in frecventa.. Si ca atare fabricantul a pus iesire fibra optica care e acceptata de amplificatorul dedicat H-K. 

Alte combinatii, trebuie sa stii ce faci...

Sa folosesti doar difuzoarele HK au zis si altii foarte probabil trebuie amplificare.

Edited by bimmer90f30