Jump to content

Urgent probleme anvelope

ada

Recommended Posts

Salut, am nevoie de un sfat urgent, trebuie sa fac un drum de 1000 km si problema este urmatoarea:

Bmw x3 f25 xdrive , am anvelope Goodyear 245/50/18 Xl allseason, de 1 an jumatate, 15.000km si cam 6 mm profil

am distrus o anvelopa si am comandat una noua identica, insa am citit ca pot fi probleme daca pun o anvelopa noua si celelalte 3 sunt putin mai uzate.. 

Care este solutia? ce pot face, am inteles ca se accepta o diferenta de 2 mm carne ? Deci daca cea noua are un profil de 8 mm ar fi ok? In alta parte am citit ca se accepta o diferenta de doar 1 mm?

Ca solutie temporara as putea umfla roata mai putin cu 0,2-0,3 bari ca sa aiba o circumferinta mai mica sa compenseze cei 2-3 mm in plus carne pe cauciuc ca sa aiba circumferinta egala cu cele 3 mai uzate?

Nu mai am timp sa comand alte anvelope noi. Pot merge asa, sau risc de la cei 2-3 mm in plus sa stric diferentialul, grupul..?

Va rog un raspuns urgent, multumesc. 

Ai bani si timp sa le schimbi pe toate 4? E recomandat sa fie toate la fel dar nu se strică diferentialul asa usor daca respecti acelasi model de anvelopa. Nu ai ce umfla/desumfla, umfla exact cat zice pe ușă. 

In general anvelopele nu se uzeaza natural uniform nici ele (fata si spatele vor avea uzură diferita). Daca ar fi sa gandim asa n-ar mai exista xdrive ca si concept, ar fi un sistem de aruncat la gunoi. Eu zic sa mergi linistită..

Nu se strica nimic de la un drum. Totusi comanda inca un pneu nou pentru partea cealalta ca sa il pui dupa ca asa ar cam trebui sa le ai la fel stanga cu dreapta ca uzura. Ca in practica niciodata nu vor fi uzate la fel stanga si dreapta e alta mancare de peste. Dar sigur uzura nu va fi la fel de mare ca la un pneu rulat 15k km vs unul nou. 

Mi-a venit anvelopa noua, e o diferenta de 1-1.5 mm fata de cele uzate.

Drumul asta de 800 de km trebuie sa-l fac asa. L-am pus pe spate. Sper sa nu se strice nimic.

Incredibil ce diferente mici de toleranta exista la sistemele astea. Cel putin scrise in carte ca reguli stricte de respectat.

La ce ar trebui sa fiu atent,  la eventuale bruscari, socuri? Din ce îmi dau seama ca nu ar fi ok?

Edited by ada