Jump to content

X5 F15 3d consum ulei

Recommended Posts

Salut! Am un BMW X5 F15 xDrive30d, an 2018, motor N57 (258 CP, o singură turbină). Când am cumpărat mașina, la 224.600 km, nivelul uleiului era la minim și am completat aproximativ 700 ml. După încă aproximativ 400 km am mai completat 300 ml. Apoi, după un drum de vacanță de aproximativ 1.300 km, am mai completat încă 400 ml.
Capacul de culbutori a fost schimbat de fostul proprietar la Service Scream (Tezparii) București.
Mașina nu scoate fum, trage foarte bine și nu am observat alte probleme.
A mai întâmpinat cineva un consum de ulei asemănător la motorul N57? Care a fost cauza?
Un mecanic mi-a spus direct că motorul este dus. 😶 Mi se pare cam pripită concluzia. Ce părere aveți?

Au probleme, pleaca cuzinetii la plimbare.Gasesti discutii destule.Cam asa incepe, consum de ulei.Am avut motorul asta pe f10, din ce imi aduc aminte, ma documentam in caz ca o sa crape, is destul de dificil de reparat,mai ales la noi, gasisem o discutie pe forum un atelier in Germania care le repara.Altfel, cel mai bine motor sh, cu km cat mai putini(cam greu) de la firma serioasa, garantie etc,,,

Au trecut ceva ani de atunci, poate intre timp se repara si pe la noi, sa vedem ce mai zic colegii ..

• RedCap changed the title to X5 F15 3d consum ulei
2 hours ago, Valy2392 said:

[...] După încă aproximativ 400 km am mai completat 300 ml. Apoi, după un drum de vacanță de aproximativ 1.300 km, am mai completat încă 400 ml. [...]

Presupunand ca ai completat pana la nivelul maxim - verificat corect pe joja, nu din prostia de masuratoare electronica - trag concluzia ca ai un consum de ulei intre 300ml si 750ml / 1000 Km, care variaza in functie de regimul de utilizare. Nu e o nenoricire. Faptul ca nu iese fum pe teava de esapament nu inseamna decat ca DPF-ul este in stare buna si isi face treaba.
Presupun ca uleiul pe care il ai in motor si cel cu care ai completat este un 5W30 sau 0W30.

Iti recomand sa faci acum (chiar daca e prematur) un nou schimb de ulei + filtru, astfel:
(a) scoate cu atentie filtrul de ulei vechi si verifica foarte temeinic daca se gasesc mici bucatele de metal in filtru. Daca da, este o veste proasta si arata ca te indrepti catre ce a mentionat @Lospaa mai sus. Daca nu, atunci situatia este buna si probabil ca motorul este OK;
(b) pune un ulei compatibil cu norma BMW LL-04 si cu vascozitate 5W40. Nu 5W30, nu 0W30, nu 0W40, nu altceva.

Apoi urmareste atent consumul de ulei.

3 hours ago, Valy2392 said:

[...] am cumpărat mașina, la 224.600 km [...]

Este o dovada de curaj.

S au dus segmentii, cand acest motor incepe sa consume destul de mult ulei, in viitor va pica, deja are uzura mare, se vor duce cuzinetii si pa pa motor. N57 este un motor destul de slab mai ales cel euro 6, cel euro 5 tinea mai bine.

Daca mai vrei sa mai ti masina motorul trebuie desfacut si refacut, schimbat cuzinetii, segmenenti, semeringuri supape distributie, pompa ulei si ce mai este uzat, altfel viata lunga nu mai are. Am avut acest motor stiu ce zic.

In dezmembrari o sa gasesti ceva de genul ce ai tu acum la masina, e un motor vechi si slabe sanse sa gasesti unu fara multa uzura, toti o sa te minta ca vin de pe masini cu km putini:)). 

Span azi poate sa nu aiba, si peste o saptamana sa faca.