Jump to content

Cum mi-am ales masina


Letty

Recommended Posts

Mie nici prin gand nu mi-a trecut sa imi iau E36.

O consideram o masina pt cioroi cu rulota.....gen blugi D&G, ochelari de soare idem, pantofi de lac...:purple::hairy::laugh:8)

Ma rog...nu mai stiu cum am ajuns sa mi iau asa ceva...dar nu imi pare rau...

Am luat-o la o licitatie pe ebay.de...fara sa o vad in prealabil. Din fericire nu am avut parte de surprize neplacute.

Link to comment
Share on other sites

Eram un pusti de 13-14 ani si vedeam pe strada e36 -ele ce abia aparuse, eram lesinat imi rupeam gatu dupa el de fiecare daca cand aparea cate unu (ce-i drept cam rar) si dupa cativa ani buni am reusit si eu sa-mi iau unu.

 

Imi aduc aminte si acum prima senzatie care am avut-o cand m-am urcat la volanul ei si imi este dor de fiecare data de ea , asa ca abia astept sa se faca dimineata si sa plec la munca cu masina mea :frantics: ( acum conduc un e39 ) deci mai mare dragul :heart: :heart:

Link to comment
Share on other sites

Am visat multă vreme la E39, aproape că nici nu-mi mai amintesc de când.

 

Am şi mers cu unul când eram copil ca pasager, mi s-a părut extraordinar.

 

Prin liceu căutam tot timpul poze cu E39, le puneam pe telefon, mă tot uitam la ele şi când eram la şcoală, eram obsedat, blocat.

 

îi tâmpeam pe toţi la cap cu date tehnice despre E39, le arătam pozele, aproape pierdusem legătura cu realitatea. :laugh:

Edited by Ciupanezu
Link to comment
Share on other sites

Am ales E36 datorita...pretului :)

 

Niciodata nu indraznisem sa "visez" la BMW. In plus, asa cum zice si Cristi B, asociam marca cu imaginea majoritatii soferilor de BMW.

E prima mea masina, cu toate ca o detin numai de jumate de an nu am avut surprize neplacute, din contra.

Cu siguranta urmatoarea va fi de acceasi marca.

Link to comment
Share on other sites

Mie mi-au placut berlinele mai mari de mic copil ! Era prin oras un S 500 si si un E32 ( cu borbet A ) care le vedeam destul de des , eram inebunit dupa ele . Pe la inceputul liceului am observat si eu E39 le :frantics: si am inceput sa visez la el in paralel cu E34 !!

 

Cand am avut bani de masina am facut greseala sa-mi iau altceva care pe moment mi-a placut dar dupa cateva luni abia am asteptat sa scap de ea :twitch: A doua masina a fost E39 care o sa ramana mult timp !!!

Edited by sax1987
Link to comment
Share on other sites

Eu am fost pasionat de motoare mari, muscle-uri, masini americane....de asta mi-am si luat un scorpio v6, era masina cea mai apropiata de un muscle car pe care am putut-o gasi.

 

Dar un bun prieten m-a imbolnavit. Razvan Gavan, il stiti de aici de pe forum....la cate bmw-uri a avut si cu cate m-am dat la el...am fost infectat. El mi-a si cautat actuala masina, cand m-am decis in final sa trec la bmw.

Link to comment
Share on other sites

la mine a pornit de fratele meu, e diferenta mare de varsta intre noi, inginer auto de meserie. A avut prin 92 un 518i E32, apoi un e34, asta prin 96, masina avea vreo 3 ani vechime, un 525TDS cam cu toate optiunile posibile pe e34. Cu masina aia am mers destul demult ca pasager bineinteles, eram departe de varsta pentru carnet.

Cand am crescut am mai condus destule modele dar m-am oprit tot la e34. Imi plac multe modele de BMW dar pentru mine as lua numai seria 5 sau 7 si de la seria 5 imi place doar e34, 39, F10.. la seria 7 e38 si F0, era Bangle imi displace profund.

Primul BMW a fost un e34 525TDS, din pacate fusese accidentat si avea o groaza de probleme electrice. Al doilea, cel care il am acum e un 525i..intr-o forma mult mai buna :)

MAi departe mai vedem... ma tenteaza mult un e38 740i sau F10 in vreun an de zile, cand mai scad preturile.. sanatos sa fiu si sa am job si ala anul si vedem.. :)

Sunt destul de multi daca(poate o sa fie nevoie sa imi i-au o casa in loc de masina etc.. dar sper sa se limpezeasca apele ).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

BMW mi-a placut cam de cand am deschis ochii pe masini...

Inainte de 2000 imi placea e30, pentru ca mi se pareau foarte robuste si probabil ca e30 316 era singura masina la care puteam sa visez realist.

In 98 stiu ca luasem cu un prieten bun, un catalog auto si citeam si ras-citeam in el tot ce scria de BMW, comparam date tehnice si faceam socoteala cam in cati ani asi putea sa iau un seria 8, daca as strange toti banii, in viitoarea mea cariera iar cum se vede dupa anul de nastere eram inca in liceu.

 

Anii au trecut, pasiunea nu a mai fost asa nebuna, si din pacate a facut loc si pragmatismului asa ca in 2007 cand am avut o bruma de banuti pentru masina, nici nu m-a interesat de pretul bmw-urilor pentru ca nu mi se pareau de nasul meu (stiam ca un 320d din 2002 se invartea pe la 17000 in Spania) dar totusi mai visam...

dupa ce imi luasem deja masina am avut ocazia sa conduc ~3-4km un e46 320d si mi s-a permis si sa-l "calc"... m-am indrogastit pe loc!

Nu-mi venea sa cred ca un tractor poate sa demareze asa. Si nu imi venea sa cred ca eu, unul din cei mai infocati ANTI-DIESEL-isti, ma convertisem in minute.

 

Am mai incercat inainte si dupa si modele pe benzina dar dieselul mi-a placut mai tare. Recunosc ca imi place sunetul otto dar si cuplul pe plaja larga a dieselului.

Iar partea economica a fost o loterie la care deocamdata castig.

De atunci mi-am promis sa-mi iau unul, cand situatia imi va permite sa intretin unul. Sotiei nu prea ii venea sa creada ca vor venii vremurile alea.

 

In 2009 am inceput sa caut iar masina si mai in gluma mai in serios eu ma uitam doar dupa BMW-uri, fusesem la munca si imi facusem temele pe net, vroiam un 320d an 2003 minim cu pilot automat si 6 trepte.

M-a tot batut gandul sa fortez nota si sa iau un e90 dar mi-era teama de ghinion, preferam sa stau relaxat cu un e46 decat sa admir in parcare cateva luni un e90, daca am ghinion. (Atunci era diferenta de 5-6000 intre ele)

Tot cautand, mi-am adus aminte ca un var de-al meu aduce masini din Germania ocazional dar aproape exclusiv aducea Volvo.

Mi-am zis "hai sa-l sun totusi" si cand colo era chiar una din masinile la care ma oprisem si pe net, nu stia ca eu caut.

Si mie si sotiei ne-a placut.

N-o sa uit cum am calcat-o in tr2 pe la 1000rpm si cand am vazut ca nu se intampla mare lucru m-am relaxat dar asta doar pana a trecut de 2000rpm si m-a dat cu capul de tetiera si sotia a scos un sunet de surprindere. Stiu ca va pare banala chestia asta dar pentru mine a fost uimitor atunci.

 

De atunci abia astept orice pretext sa o conduc si cand nu ma grabesc aleg rutele ocolitoare.

Imi place asa de mult incat imi e teama ca n-o sa ma pot despartii de ea cand va venii vremea, chiar imi intreb prietenii mai in gluma mai in serios daca nu i-ar interesa sa o cumpere peste cativa ani. Stiu ca e masina buna si mi-e mila sa o dau ca una oarecare,si oricui.

Un singur regret in ce priveste masina asta - ca nu am mai mult timp sa petrec in/pe langa ea.

 

NEXT: ceva touring sau X. daca e sa fie SUV, ar fi probabil practic sa renunt la BMW, dar atata timp cat pot sa intretin una, sigur m-as gandi tot timpul la cum sa fac sa ma intorc, asa ca mai bine nu renunt.

 

Asta carnat!

Edited by lucian81v
Link to comment
Share on other sites

prima masina la care am visat de pe vremea cand aveam dacie pe mana de la parinti , era un golf 3 ..eram inebunit, imi placeau si ursii (e30) dar nu ma multumea consumul..nu se punea problema de diesel ,atunci eram antidiesel ...dar am ajuns la un opel vectra B cumparat din banii mei , dupa...la e46 diesel, acum , doar diesel mi-as lua , eventual bmw :)
Link to comment
Share on other sites

La mine a fost cam aÂşa:

Aveam o dacia, rĂŁmasĂŁ de la taicĂŁ-mio, care se ĂŽndrepta cu paÂşi repezi spre inspecĂžia tehnicĂŁ periodicĂŁ. Aveam de ales ĂŽntre a bĂŁga bani ĂŽn dacia ĂŽn vederea trecerii itp sau de a lua altĂŁ maÂşinĂŁ.

Oricâtã valoare sentimentalã avea dacia (prima mea maºinã, maºinã În care mi-am Întâlnit jumãtatea, maºinã moºtenitã de la tata, etc), am decis sã Îmi cumpãr altã maºinã.

Eram fan bmw de când ĂŽnĂželesesem Âşi eu ce-i ala volan. Ăin minte cĂŁ aveam un calendar mic, de buzunar, pe care era o pozĂŁ cu un e30, pozĂŁ peste care lipisem o poza de-a mea, sĂŁ parĂŁ cĂŁ eram la volan. Copil, ce mai...

Oricum, Îmi doream un bmw, dar nu ºtiam de care sã-mi iau. Aveam bani de un e30, dar ãsta Însemna sã-mi cheltui toÞi bãnuÞii pe maºinã ºi rãmâneam chiar lefter.

Aºa cã, În aceeaºi zi În care am decis sã Îmi cumpãr altã maºinã, m-am apucat de cautat. Nu am dormit deloc În noaptea aia ºi, drept urmare, pânã dimineaÞã aveam o listã cu vreo 5 bmw-uri care pãreau ok. M-am pus pe dat telefoane ºi au rãmas doar 2, una În câmpia turzii ºi alta În alba.

Am sunat ºi am fost sã o vãd pe cea din câmpia turzii ºi, astfel, a rãmas doar o maºinã pe listã. Cea din alba a pierdut, fãrã sã fi avut mãcar o ºansã.

Un prieten avea un bmw cã cel pe care urma sã Îl cumpãr aºa cã am mai mers o data la câmpia, sã vadã ºi el maºina. Asta a fost peste câteva zile dupã ce o vãzusem eu. Exact 7 zile. Cea mai lungã sãptãmânã din viata mea!

Aºadar, dupã o sãptãmânã de la decizia de a-mi lua altã maºinã, eram proprietarul unui e12 superb.

525 din ' 79, bloc motor m30, 150 cp, L6, cu oglinzi electrice ºi frâne pe disc faÞã/spate... Vopsea originalã, un abÞibild original pe parbriz cu limita de vitezã/turaÞie În primii 2000 ºi 4000 km, abÞibilde originale În compartimentul motor, interiorul perfect, cu excepÞia unui mic defect la tapiÞerie la scaunul ºoferului.... Era de vis!

Poate mulĂži nici mĂŁcar nu Âştiu ce e ala e12, dar pentru mine era un vis devenit realitate. Prima mea maÂşinĂŁ cumpĂŁratĂŁ din banii mei, primul meu bmw...

Ămi aduc aminte cu plĂŁcere cĂŁ ĂŽmi era frica sĂŁ o conduc, aveam cĂŁ un fel de respect pentru ea. Va daĂži seama, de la 40 la 150 cp. FĂŁrĂŁ electronicĂŁ, dtc, abs, etc, doar eu Âşi maÂşina. ÂŞtiam cĂŁ nu ĂŽmi e permis sĂŁ greÂşesc la volan Âşi, dacĂŁ greÂşesc, nu o sĂŁ mĂŁ ierte...

Când am ajuns cu ea acasĂŁ, Ăžin minte cĂŁ nu reuÂşeam sĂŁ intru ĂŽn garaj. Ămi pĂŁrea imensĂŁ faÞã de dacia Âşi chiar a trebuit sĂŁ ĂŽmi fac semne in garaj, sĂŁ Âştiu cum Âşi cât sĂŁ intru.

Când am fost cu ea În test drive mi se pãrea o adevãratã armonie sunetul motorului. Nu cunosc destule cuvinte cã sã exprim ce auzeam ºi sunt convins cã oricum nu auzeam cu urechile, ci mai degrabã cu inima, cu pielea, cu degetele de la mâini, cu picioarele, cu fundul. ªtiu cã e ciudat, dar mai ºtiu cã mulÞi dintre voi ºtiÞi exact ce vreau sã spun.

Ăn orice caz, pasiunea mea pentru bmw nu a ĂŽnceput cu seria 6 sau 7, nici cu x5, ci a ĂŽnceput cu un vis, cu o dorinÞã, cu un ideal.

A ĂŽnceput Âşi s-a consolidat datoritĂŁ unui simplu rechin.

Simplu, dar nu banal...

Link to comment
Share on other sites

Mie mi-a placut E60-ul extrem de mult, de cand a aparut. Nu ma gandeam sa-mi iau unul niciodata. Am inceput sa strang bani si visam si strangeam bani aproximativ in ordinea asta: Renault megane, Peugeot 407, Passat, E90 si apoi E60.

 

Cand am vazut ca este posibil sa imi cumpar, am fugit la BanatCar, mi-am facut o configuratie, mi-a placut, am mers la banca: Imi dati, iti dam si intr-o saptamana deja eram in asteptarea masinii. Nu au durat actele mai mult. Si dupa vreo 3 saptamani, a venit...

 

Imi place BMW insa dupa 3 ani si ceva de cand o am sunt usor dezamagit de fiabilitate (raparatii pe garantie, probleme cu suspensia). Imi place extrem de mult pozitia la volan + ergonomia si tractiunea spate.

 

Pe viitor daca as lua masina, as merge pe BMW insa daca la momentul repectiv sunt alte marci care sunt interesante... nu as spune nu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.