Jump to content

ritzi

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ritzi

  1. A functionat, folositor manualul in lb.romana. Sunt expresii sau cuvinte in manualul de lb.engleza pe care a trebuit sa le traduc. Personal iti multumesc!
  2. Salut, sigur ma pot considera norocos, chiar si mecanicul a spus-o.
  3. Salut, povestea mea cu EGR-ul este urmatoarea: Mi-am achizitionat de curand un 520d (B47), an 2015. Nestiind de aceasta campanie tehnica, am fost la BMW Filaret pentru verificarea de rampa, care imi aparea ca fiind depasita cu 200 km si am zis ca e bine sa o efectuez intr-un service BMW, mai mult pentru trecerea in istoric. In plus de aceasta, am solicitat si o testare a injectoarelor, filtru particule etc. precum si un istoric al masinii daca se poate. Cand am deschis vorba de "istoric", dupa cateva click-uri, consilierul imi comunica ca trebuie inlocuit racitorul EGR ca fiind parte dintr-o campanie tehnica de recall. Asta se intampla intr-o miercuri si am facut programare pentru ziua de luni a saptamanii urmatoare. Sa nu mai lungesc vorba, totul a fost ok. Luni dimineata la ora 09:45 a intrat masina in service, la ora 14:00 am plecat. Cu aceasta ocazie s-a inlocuit si lichidul de racire. In campanie se ofera gratuit 3 litri de antigel concentrat si 2 litri de apa distilata. Am mai cumparat eu un bidon de 1.5 litri antigel concentrat si unul de apa distilata. Am citit diverse review-uri despre acest service si rele si bune, insa eu ma declar multumit si as enumera: - comunicare excelenta prin transmitere sms-uri cu programarea (reminder, ma rog, am primit si cand eram deja in service); - ai acces in service langa masina si comunici cu mecanicul. Mecanicul care a lucrat la masina mi-a raspuns la tot felul de intrebari cu multa amabilitate; - inginerul care a facut testarea masinii, de aemenea foarte amabil si comunicativ; - la sfarsitul lucrarii am primit pe e-mail un scurt videoclip cu concluziile trase de inginerul care a testat masina, referitor la ce ar trebui inlocuit si ce este ok; Cred ca este deja un pas inainte, in bine fiind vorba. Intrebarea pe care mi-am pus-o a fost de ce pana in acest moment aceasta masina nu a fost rechemata in Belgia (de acolo am luat-o) pentru acest gen de lucrare. In istoricul lucrarilor, aparea o interventie la EGR, dar mi-a fost foarte scurt prezentata imaginea pe monitor, astfel incat nu am putut sa citesc tot, daca a fost vorba despre racitor sau valva EGR. In sfarsit, dau not 8 din 10
  4. Salut, personal, iti multumesc pentru manual. Super treaba!!!
  5. ...'neatza, nu-i nimic. Oricum multumesc, indiferent daca-l gasesti sau nu !
  6. Multumesc frumos. Senzorul este cel de pe fulia din fata.
  7. Din cate stiu eu este Motronic 1.3. Ultimele 3 cifre de pe serie sunt 380. La 2.5 stiam ca doar cele cu 153 sunt Motronic 1.1 iar restul sunt 1.3. Asa cum cel mai cautat este 173, cel care da codurile de eroare la apasarea de 5 ori a pedalei de acceleratie.
  8. Salut, e cineva din Bucuresti sau Ilfov dispus sa imprumute un senzor de turatie pentru motor M20 325i (E30), sa fac un test? Dureaza 10 min. Nu am curent la siguranta 11. Platesc deplasarea pana la domiciliul meu. Multumesc anticipat!
  9. Salut, am urmatoarea problema cu semnalizarea. Vedeti foto atasate: 1 - semnal avarii = indicator sus si jos licare 2 - semnal stanga = indicator sus si jos licare 3 - semnal dreapta = indicator doar sus licare Mai mult de atat, la pozitia 1 si 2, cand initiez semnalul, se aude un singur click in releul argintiu de la unitatea hidraulica ABS.(foto) Mentionez ca masina nu are priza de remorca. Stie cineva care ar fi problema? In plus, daca cunoasteti un electrician care stie e30-ul si se poate deplasa la domiciliu, in Bucuresti, as fi recunoascator. (am mai multe probleme de rezolvat, masina fiind dupa restaurare) Toate bune!
  10. Salut, vad ca se tot vorbeste pe aici de culorile uleiului, rosu, galben si albastru dar nu spune nimeni daca exista vreo legatura intre uleiul pentru servodirectie al masinilor cu suspensie normala pe spate (ma refer la arcuri) si uleiul de servodirectie al masinilor cu perne de aer pe spate (Niveauregulierung). Am intalnit la producatorii de uleiuri specificatii diferite. Stie cineva ce ulei pot sa pun la servo daca am suspensie pe spate cu perne de aer ? Multumesc!
  11. Salut, vad ca ultimul post a fost in 2012. Mai este de actualitate activitatea de reconditionat jante?? Multumesc!
  12. Va salut ! Tapiteria (panoul) usa stanga spate m-ar interesa. Este cu airbag? As avea rugamintea sa completati si locatia. Unde se poate vedea masina sau piesele? Multumesc!
  13. Salut, inca doua probleme aparute: 1. Dupa o stationare indelungata, 10-12 ore, la introducerea manetei in D masina nu are nicio tendinta de miscare, de a pleca de pe loc la eliberarea franei si la accelerare usoara. Revin cu maneta in N sau P si iar in D dupa care pleaca de pe loc. 2. La trecerea pe manual in timp ce reduc viteza, treptele se schimba frumos in jos pana la oprirea definitiva cand ramane in treapta a 2-a. Nu trebuie sa treaca in treapta a 1-a la oprire definitiva? S-a mai confruntat cineva cu aceaste probleme? Multumesc!
  14. Problema rezolvata, schimbat tampoane motor.
  15. Buna seara, cred ca ar trebui sa folositi ulei ZF Lifeguardfluid6, dupa parerea mea. Acum, fiecare pune ce doreste. Ceva date care sper sa va ajute, aici: http://www.tsgparts.net/index.php?p=product&id=114&parent=73
  16. Salut tuturor, am citit acest topic de la cap la coada in vederea unui schimb de ulei la un 525D-Touring din oct.2003. Am cutie GM, 4G-ZO, P36. Conform TIS si unor sfaturi pe aici uleiul indicat ar fi ETL7045E. Apropos, am scris si la BMW in Germania si mi-au raspuns in modul ala politicos de companie multinationala sa iau legatura cu dealerul local. Ii intrebasem ce tip de ulei trebuie sa pun in CV cu datele etc, etc, tipul etc. In sfarsit, deci nimic concret. Pana la urma am schimbat uleiul la CV automata dar nu fara peripetii. Schimbul in sine a durat mai putin de 20 min. dar problema a fost cu uleiul. M-am dus la cei de la reparatie.......utomata.ro, am intrat in curte. Zic ei, hai sa urcam masina pe elevator. Eu spun, nu, sa vad prima data ce ulei imi puneti. Mergem in magazie si-mi arata un ulei de culoare galben. Era tipul Esso/Mobil LT 71141 care eu stiu ca se pune doar in cutiile ZF(conform TIS si useri forum), cutia mea fiind GM. Le spun ca nu pun uleiul asta si ca o sa cumpar de la BMW ulei dupa cod. Baiatul de acolo imi spune ca e treaba mea, dar el de 10 ani pune tipul asta de ulei la cutiile GM de BMW. In sfarsit, merg la BMW in Militari si cumpar 7 litri (cu bidoanele mele ca ei au la bidon de 20 l.) de ulei Texaco ETL 7045E, rosu. Ma intorc la service sa schimb uleiul si surpriza: in cutia mea GM aveam ulei galben. Cu siguranta nu a mai fost schimbat niciodata, deci nu mai stii ce sa crezi, dupa ce coduri sa te orientezi. Am pus totusi uleiul rosu care l-am cumparat. Asta s-a intamplat acum doua saptamani si vad ca totul e ok, dar nu stiu ce va fi in timp. Mecanicul mi-a spus ca pot sa merg 15-20 mii de km si sa-l schimb din nou, sa pun galben. Evident ca zambea pe sub mustata cand m-a vazut ce fata am facut. Problema este dupa cum stim cu totii ca nu se poate scoate tot uleiul si se amesteca cu inca 2-3-4 litri care mai raman. Am schimbat uleiul si fortat de o trepidatie puternica care o face masina cu maneta in R si piciorul pe frana. Nu s-a remediat dupa schimbul de ulei, deci nu uleiul a fost de vina. Oricum, eu cred ca a fost bine ca l-am schimbat. Dar tipul de ulei nu sunt sigur ca a fost bine ales, chiar si dupa cod. Intre timp am descoperit ca uleiul Motul Multi ATF indeplineste si specificatiile ETL7045E si pe cele LT71141 si inca altele. Hmmm!!! Atasez specificatiile. Am mai gasit si alte date pentru cutiile ZF si GM care au echipat BMW intre 1991-1999 si 2000-2002. Sper sa ajute cat mai mult toti posesorii de BMW. Sper sa le fie de ajutor. Si ca sa inchei cu cireasa de pe tort, am fost si la Filaret si am dat seria masinii, cerand ulei pt CV automata. Raspuns: nu mai primim acum decat Dexron VI la bidoane de 5 si 6 litri. Daca doriti facem comanda!!?? Cu stima si trageti concluziile! Multi_ATF_(GB).pdf Oil_transmission.pdf
  17. ritzi

    Seria 3 E30

    Salut, exista E30 model 333i fabricat doar pentru Africa de Sud (sau in Africa de Sud, parca asa citisem candva) in 204 exemplare. Motor M30B32, 197 CP. Vorbim aici ce este de fabrica. Ca exista E30 cu M30B35 pe el, exista, dar din fabrica. Toate cele bune! Salut, pasiunea nu a murit si nici nu va muri. Sunt intr-un proiect acum cu garajul. Cand va fi gata o sa te anunt. Imi poti lasa date de contact pe PM.
  18. Mda, salut, destule probleme, apreciez insa faptul ca ne-ai spus si cauza consumului marit chiar daca nu a postat nimeni la povestea ta. Numai de bine si drumuri fara probleme!
  19. Salut, am o problema la cutie, cu maneta in R, daca tin piciorul pe frana se aude un zgomot, un carait insotit de o trepidatie. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Am citit pe forum, spunea cineva ca ar putea fi de vina tampoanele motor. Daca sunt uzate, de ce are acest simptom doar in R, nu si in celelalte viteze? Multumesc !
  20. ritzi

    Seria 3 E30

    Salut, da, se poate. Incearca aici:http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f00388/f00388.htm E bine daca intelegi germana, daca nu, roaga pe cineva care stie. Nu-ti recomand google.translate. Spor la treaba!
  21. ritzi

    Seria 3 E30

    Salut, Lazy, ceea ce spune sly06 e corect. Din cate vad in poze, ai foarte mult de munca. Incearca o suspendare cu niste capre. Eu le-am facut intr-un atelier cu profil "U" in partea de sus, in care a intrat lonjeronul. Foarte stabil si ai loc dedesubt fara probleme daca ridici masina la 60 cm. Multa bafta si spor la treaba!
  22. dupa parerea mea, cu siguranta. depinde de fiecare cate stie despre uleiuri. castrol este o firma buna, doar ca eu nu am incredere in uleiul castrol comercializat in Romania. uleiul motul, nu ca ii fac eu reclama pt ca nu castig nimic, se fabrica doar in franta, nicaieri in alta parte in lume. acum vor sa faca o fabrica in china, dar pt asia, evident. eu folosesc motul de 11 ani. si crdee-ma, ii dau "forja". o sa mai discutam poate si cand o sa am in posesie un aparat cu care le putem testa, vii cu 50 ml, il punem in aparat si vedem ........ :) . oricum, ma bucur ca am cu cine vb serios.........
  23. pana la cat, ce? uleiul rezista pana la 12 mii ture, eu nu am de unde sa scot atat. 6500 maxim si se taie gazul.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.