Jump to content

norflex

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by norflex

  1. Am incercat cu pattex dar nu a tinut si am anulat pompa.La mine nu baga aer cald dupa orirea motorului chiar si cu cheia pe pozitia motor...acelasi sistem este pe mercedesul pe care lucrez dar la acela merge..Consumul e mic 110-12l/100 in orash am talpa foarte mare 45 :))
  2. Salutare, Pierd apa pe la pompa auxiliara de incalzire.am desfacut-o si am vazut ca garnitura este slabita,am cautat sa o inlocuiesc dar nu gasesc alta,cei de la Bmw imi vand pompa cu totul si este destul de scumpa.Intrebarea mea este daca cineva a anulat acea pompa si a conectat direct in electrovalve furtunul? http://bmwfans.info/original/E34/tou/525td...64/ill-64_0114/ Bafta si consum mic.
  3. Eu am avut aceasi problema si am rezolvata foarte simplu.primul lucru cauta furtun de retur la garaj bmw nu este scump in jur de 1 euro pe metru.si mai cauta o valva anti retur care o montezi pe furtunul de retur,este sub galeria de admisie,eu acolo am pus valva.La mine pornea greu sau deloc dupa o pauza de cateva zile.Valva a costat in jur de 15E aici. Bafta si consum mic.
  4. Care electroventilator?La modelul meu nu este decat o elice care este conectata cu motorul direct prin vascocupla.Si se conecteaza doar cand temperatura apei ajunge pe la 95*C si poti sa il auzi cand este cuplat doar cand turezi mototrul daca il lasi la relanti il poti oprii cu mana(cu manusa) si poti sa o turezi din nou ca nu se cupleaza pana nu ajunge din nou la o turatie mai mare a elicei si atunci se conecteaza.Am facut teste si am putut sa opresc elicea si dupa ce sa cuplat vascocupla.
  5. Am rezolvat problema.De ce nu mi se cupla elicea?? Din cauza ca stateam cu capota deschisa si oprisem elicea de aceea nu se incalzea acel bimetal desi am ajuns la temperatura de 100*C in motor.Acum mai trebuie sa vad de ce imi face presiune mare in borcan si nu se disipa chiar si dupa 10 ore.Poate fii de la buson??ca il strang prea tare sau are el o anumita presiune la care deschide si poate sa iasa presiunea din borcan. Multam tuturor pentru ajutor. Bafta si consum mic.
  6. Aerisirea am facut-o dupa instructiunile luate de pe sait de vreo 3 ori.Azi a fost a 3 oara si asa am vazut ca nu sa cuplat ventilatorul. schimba vascocupla si o sa-ti mearga :blink: aditzzza a avut aceeasi problema. a schimbat-o si i-a mers :) Dar la el se incalzea apa peste 90*C in mers sau ramanea ca la mine la temperatura de 90??Vroiam sa stiu daca pot sa verific eu daca merge sau nu inainte de a merge la un garaj BMW pt ca la garajele mici sunt niste pacalici de mecanici care o dau la cotita cand le pui intrebari.
  7. Aerisirea am facut-o dupa instructiunile luate de pe sait de vreo 3 ori.Azi a fost a 3 oara si asa am vazut ca nu sa cuplat ventilatorul.
  8. Termostatul l-am schimbat acum cateva zile pt ca nu mergea incalzirea ,apa imi statea doar la 60*C iar dupa ce am schimbat termostatul apa este undeva pe la 80-90*C.Am accelerat motorul pana pe la 3500 ture sa vad daca se cupleaza dar nimic.Am sa mai incerc cu mersul prin orash daca apa depaseste 90*C.Ma pregatesc sa vin in Romania si nu vreau sa am surprize cu masina pe drum.
  9. In mers nu il aud dar apa nu trece de 90*C,dar e destul de frig aici cam 10*C are dreptate paul :blink: vascocuplajul este sigur.... elicea se invarte in mod normal ? sau deloc ?:) Elicea se invarte dar poti sa o opresti cu mana,am lasat sa se incalzeasca apa pana la 100*c si tot nu sa cuplat.Deci ramane vascocuplajul care poate sa fie defect.Cum se actioneaza acest vascocuplaj??la cele electrice inteleg dar aici cine ii da comanda de pornire??
  10. Sal, Bmw525tds 1995.Nu se cupleaza ventilatorul desi am ajuns la temperatura de 100*C stand pe loc.Elicea este conectata direct pe axul motorului nu este electric.Cum pot sa remediez problema?? Multam si consum mic
  11. este posibil sa fie si busonul de la vasul de expansiune De ce zici ca poate sa fie busonul de la vas???Te intreb pt ca am schimbat termostatul la E34 525tds '95 ca nu imi mergea caldura si acul imi statea tot timpul la 60-70 *C maxim,iar acuma imi urca pana la 85 dar imi face presiune foarte mare in vasul de expansiune iar furtunul de la radiator cel de jos este rece iar cel de sus fierbinte.acum ma gandesc sa nu fii pus cumva termostatul invers dar nu aveam cum pt ca are oringul pe exterior si daca il inversam atunci imi curgea apa pe langa.Sa fie Termostatul de vina si sa nu deschida decat dupa 90* desi pe el scrie 80*.Aerisirea am facuto esact cum scrie pe forum.parca inainte nu aveam asa mare presiunea in vas.Acel buson trebuie strans la maxim sau trebuie lasat mai liber??el are o supapa inauntru ma gandeam ca daca se face prea mare presiunea sa zicem de 3 bari atunci se deschide si lasa sa iese presiunea sa nu puste vreun furtun. Bafta si consum mic.nu ca mine 12L/100km in orash :blink:(
  12. Multam fain.Dar nici aici nu gasesc 525tds cel de 143 CP doar Td.Cautam sa vad dimensiunile cauciucurilor si viteza maxima care o prinde.Oricum inca odata multam.
  13. Are cineva manualul de utilizare pt E34 525tds. Multumesc anticipat.
  14. Cum te uiti la portbagaj sunt pe partea stanga?Eu acolo am doar firele de incalzire a lunetei.La mine sunt pe partea dreapta sunt cele infasurate in plasa de sarma.Acolo sunt si cele de la comanda stergatorului.Multam de "tipul" cu desfacerea protectiei unde sunt sculele. Bafta si consum mic.
  15. Este careva de pe forum care lucreaza la un service Bmw ca mecanic?Ce marca de discuri se folosesc pt bmw E34 525 '95?Si daca poate sa imi confirme ca orice disc pt masinile de zi cu zi au un voal.Acest voal permite departarea placutelor.Daca nu ele ar ramane continuu in contact cu discul si sar incalzi.
  16. Aceasi problema si la mine la E34 525tds 1995 nu merge nici cum sa intre in system.Am sa incerc sa fac o programare la un service Bmw sa vedem daca aia ii da de capat.Pe carsoft zice sa conectezi cablul verde la pinul 17 si cel galben la pinul 15 la mine lipseste pinul 17. Bafta si consum mic
  17. Eu zic ca problema este in bord.Eu am aceiasi masina E34 525tds 1995 si la mine merge turometrul foarte bine ,dar am problema la cel de apa si asa am ajus sa iau unul la mana a 2a (Bord compelt),acela mergea apa dar turometrul facea salturi cand acceleram. Bafta si consum mic.
  18. Cam in aceleasi plaje de viteze se manifesta si la mine.maine am sa ma duc sa le verific la mecanic. Poti sa imi spui care sunt alea.Dau linkul de la bmwfans sper sa nu fac vreo greseala cu asta. http://bmwfans.info/original/E34/tou/525td.../1995/01/mg-31/ Mersi mult
  19. Nu cred sa fie asta problema.La alfa am o geanta lovita pe interior este echilibrata dar se simte la mers pe autoruta de la viteza de 140km/h incepe vibratia in volan,la bmw vibratia apare doar cand franez moderat.La Lancia aveam o problema similara cu gentile cand sunt cele din fata ne echilibrate vibreaza volanul intre 90-120 iar cand sunt cele din spate se simte in volan dupa viteza de 140 pana la 160km/h. Cand am schimbat discurile am curatat foarte bine tamburul cu peria de sarma si smirghel si am pus o vaselina speciala pe baza de cupru.
  20. Sa verificat toate bucsele si capeti si etriere ,rulmentul de la amortizorul dreapta sa schimbat.Un mecanic de la o firma care vand amortizoare si sisteme de franare pt masini tuning el a rectificat si primele discuri si el mia vandut si discurile Brembo.El mi-a spus ca la modelul meu de masina au fost tot timpul aceste probleme ca este o boala,dar nu a putut sa imi spuna si care este piesa care trebuie sa o schimb sau cum sa remediez problema aceasta.
  21. Bmw 525tds E34 an 1995,ma confrunt cu o problema la care nu am gasit raspuns pe la garaje. Am schimbat discuri si placute fata spate si dupa 1000km imi apare vibratii la franare le simt atat in volan cat si in pedala de franare,dar doar cand franez treptat.Cauciucuri noi echilibrate.Discurile de fata le-am schimbat a 2 oara ca erau no name acum am pus Brembo si a aparut aceasi problema.De la ce sa fie?? Multumesc
  22. Problema incalzirii sa rezolvat prin schimbarea termostatului care ramanea deschis si de aceea nu imi urca temperatura mai mult de 70*C,acum este undeva intre 80 si 90*C.Nu am rezolvat problema manometrului original. Aerisirea instalatiei de racire se face totusi un pic mai greu decat la alte masini care am avut.Mi-a trebuit mai bine de o 1 ora ca sa scot tot aerul din instalatie. Multumesc tuturor.
  23. Vezi ca pe capac scrie ce fel de ulei se pune.La mine este AFP(acelasi cu cel din cutia de viteza),nu stiu cat costa in Romania 1 litru dar aici costa 6E.eu am schimbat caseta de directie si am schimbat uleiul nu a intrat decat vreo 750gr.Cand virezi maxim pe loc la orice masina se aude zgomotul acela de la pompa si se tureaza motorul,nu este indicat sa tii volanul la maxim poti strica pompa.
  24. Bule care sa vina continu nu am vazut dar cum se vede (sper) in poza este o bula de aer care sta continu in gatul acela. Presiunea este mare cand dau drumul la ventilator.Aici mai am o intrebare ,pe coloana de aer de mijloc adica cel dintre sofer si pasanger vine mai mult aer rece decat cald iar in spate pe coloana de aer dintre scaune vine doar aer rece,este normal? Ac este manual cu butoanele acelea stanga albastru si spre dreapta cu rosu pt fiecare parte stanga si dreapta.Si butonul de ventilatie de la 0 la 4 viteze nu are modul de automat. Am schimbat electrovalvele si pompa auxiliara,revin cu intrebarea ce face aceasta pompa auxiliara? Ati incercat sa stati cu incalzirea pornita dupa ce ati oprit motorul , si va da caldura sau nu? sistemul acesta il am pe mercedesul de la munca daca apa este calda imi va da caldura pana ce se raceste apa.Are o pompa auxiliara care face circuitul de apa sa circule prin motor si habitaclu. Am incercat sa schimb si bordul dar era mai defect decat al meu,adica nu mergea turometrul deci raman tot la acel ceas de temperatura care arata ce vrea el.poate am sa gasesc o alta solutie,daca aveti vreo idee e bine venita. Respect si consum mic
  25. Cum pot face aerisirea la radiator??Am facut o poza cu borcanul de apa si tot timpul am bule de aer care vin in borcan sper sa se vada bine.Azi am sa cumpar un bord second si o sonda de temperatura.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.