Jump to content

Cost alimentare masini electrice

lucianWRC

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Vad foarte multe stiri legate de marea liberalizare a pietei de la 1 iulie. 

Pare ca daca urmaresti subiectul, jumate din stiri sunt fake news sau nu au inteles nimic nici ziaristii.

Va fi interesant de vazut cum iese pana la urma.

Cat o sa creasca preturile la EE ?! Si care o sa fie limita superioara a pretului pe kw?

( o sa fie mai ieftin sa consumi curent produs de un generator pe benzina/diesel ? )

Cei cu hidroelectrica vor avea relativ aceleasi tarife ca pana acum. Sau cateva procente in plus. Intelesesem ca daca esti prosumator, nu schimba preturile. 

Probabil ca mai sunt diversi cu contracte la firme mai dubioase si care vor fi arsi la buzunar. 

Dar eu sincer nu stiu pe nimeni cu EV care sa nu fi trecut la hidroelectrica. Cam trebuie sa fi masochist sa nu o faci. 

Mai sunt statiile de incarcare rapide care depinde de unde trag energia. Daca sunt pe hidroelectrica, nu ar trebui sa vina cu scumpiri. 

L.E. Mi-a venit factura la curent. Cu 2 EV-uri acasa si in medie spre 800-1000km/saptamana, cu 9kWp panouri, factura a venit 370ron 😎

Asta-i factura mea la hidroelectrica pentru un 330e nfl perioada 20.03 - 30.04.2025, in aprilie in mybmw imi apar 250kw incarcati, iar pentru perioada specificata din martie vreo 100-150kw, iar restu e consumul casei. N-am specificat ca n-am panouri, dar cred ca se observa.

hidroelectrica.png

Edited by ivv21

image.png

Asa apare factura cu panourile. 

Am undeva pe la 80% din incarcare numai din panouri iar partea asta nu apare pe factura. 

Apare pe smart meter:

image.png

Se vede ca intre smart meter si factura e o diferenta de sub 1kWh ceea ce e foarte bine. Am mai auzit pe unii ca astia "ne fura". Se pare ca nu ne fura.

7 hours ago, FiveThreeFive said:

Chiar azi am primit un email de la PPC Blue care anunta ca, incepand cu 02 iunie 2025, incarcarea DC fara cont (guest) va fi 2,69 lei / kWh, in comparatie cu 2,47 lei in prezent.
Inseamna +9%.

De fapt e mai ieftin insa vor subscriptie. O dau si ei ca ionity pe afara

5 hours ago, Bala said:

[...] vor subscriptie.

Da, cu doua observatii importante:

- pretul subscriptiei lunare de 60 kWh, 120 kWh si respectiv 200 kWh creste si el cu 16%, 17% (!) si respectiv 7%. Am banuiala ca majoritatea clientilor prefera, in prezent, primele doua tipuri de abonament;

- subscriptia, fiind platita lunar, se potriveste in principal pentru acei clienti care se deplaseaza frecvent pe rute in care exista puncte PPC Blue. Ceilalti vor cumpara la pret de guest.

Nu stiu cati clienti o sa aiba , oarecum legat de topic primesc dimineata o poza cu 4 masini si comentariul 3 tigai si o masina, in poza avem 330e, i3 ,X3 2.d si fostul meu Patrol 3.0d . Intreb ce e cu i3ul pare ca un cunoscut care are 330eul a preferat sa vanda o moto si sa ia un i3 doar pentru oras, pretul bun zic eu 7000 eur masina 2016 75k km 9X% baterie. M-a pus pe ganduri un pic mai ales ca mi se termina leasingul la moto si a cam stat degeaba anul asta.330eul si i3ul le incarca "de acasa" o sa revin cu mai multe detalii dupa ce vorbesc cu el, integ ca e un I3 "chel" range cam1 80- 200km dar cum merge acasa/munca aprox 30 km pe zi e irelvant .

Edited by alex230ro