Jump to content

Doresc achizitie bmw x3 G01 2021 2.0,3.0 sau chiar 30E

Recommended Posts

26 minutes ago, coco1382 said:

cand iti instalezi panouri pe casa/la casa nu o gandesti ca o ..investitie, ca ai strans bani si ca tre sa amortizezi, este un must have, eu asa am gandit cand mi-am montant aprx 7 kw si sunt tare multumit de achizitie, nu de investitie 😄 

Adica de ce esti multumit? Ca ai curent? Nu aveai inainte, sau nu era sa bun? 🙂                  nu o lua ca ironie, pur si simplu nu inteleg logica lui ``must have``

Platesc cam 600 lei pe luna la Hidroelectrica, bransament trifazic...cu tot cu masina (cam 200 KW/luna), cuptor, becuri and stuff...nu am intreruperi, nu am fluctuatii...De ce draq mi-as pune vreodata panouri, daca nu doar pentru a plati mai putin? M-ar face mai mândru printre vecini?

La o masina inteleg asta...adica wtf, vrei putere si te mai gandesti la consum? Acolo e doar satisfactie...sau pe un alt palier, vrei sa arate sotia bine, dar ti se pare ca plateste mult la coafor? 🙂

42 minutes ago, throw said:

Modelul actual (capybara) de 30e are range de 80km, nu e depasit deloc.

Cred ca se doreste achizitia unui G01... nu unui G45. Iar G01 e cam depasit sincer, la cum evolueaza tehnologia.

33 minutes ago, Tarabostes said:

Adica de ce esti multumit? Ca ai curent? Nu aveai inainte, sau nu era sa bun? 🙂                  nu o lua ca ironie, pur si simplu nu inteleg logica lui ``must have``

Platesc cam 600 lei pe luna la Hidroelectrica, bransament trifazic...cu tot cu masina (cam 200 KW/luna), cuptor, becuri and stuff...nu am intreruperi, nu am fluctuatii...De ce draq mi-as pune vreodata panouri, daca nu doar pentru a plati mai putin? M-ar face mai mândru printre vecini?

La o masina inteleg asta...adica wtf, vrei putere si te mai gandesti la consum? Acolo e doar satisfactie...sau pe un alt palier, vrei sa arate sotia bine, dar ti se pare ca plateste mult la coafor? 🙂

must have ca stai la casa, sa ai panouri :)), eu asa o gandesc, ca si un accesoriu, precum mobila de bucatarie; si eu am contract tot la hidro, am 0.94 ron pe kw, foarte putin; eu asa am gandit-o 🙂; iarna cand nu prea este soare platesc 500-600 ron( incarc cam la 2 zile cei 24 kw ai 45e-ului) iar acum pe aprilie am platit 194 ron, deci este o scadere... 

• De acord! 1

10 minutes ago, coco1382 said:

must have ca stai la casa, sa ai panouri :)), eu asa o gandesc, ca si un accesoriu, precum mobila de bucatarie; si eu am contract tot la hidro, am 0.94 ron pe kw, foarte putin; eu asa am gandit-o 🙂; iarna cand nu prea este soare platesc 500-600 ron( incarc cam la 2 zile cei 24 kw ai 45e-ului) iar acum pe aprilie am platit 194 ron, deci este o scadere... 

Nu inteleg asta cu panourile 😞  Am dat +5k euro pe o bicla pt ca sunt snob si ciclistii sunt cel mai fudul grup social ever, nu ca m-ar ajuta sa merg mai bine si sa iau toate KOM-urile :)...asta o recunosc. Dar sa am electricitate dintr-o sursa sigura, stabila si ieftina si sa-mi bat capul cu panouri and stuff...e ceva ce imi scapa.

Plus ca la ce proiecte sunt in energie (gas to power dar mai ales pe regenerabile) ma astept sa scada costurile in urmatorii ani. Oricum avem printre cele mai mari preturi/MW din EU. Cu 0.7-0.8 lei per kw.. ROI-ul ala la panouri se duce la cer 😞

Dar, divagam.

• De acord! 3

1 hour ago, Tarabostes said:

[...]  la ce proiecte sunt in energie (gas to power dar mai ales pe regenerabile) ma astept sa scada costurile in urmatorii ani. Oricum avem printre cele mai mari preturi/MW din EU.

In fiecare an din 2005 incoace economia RO a fost continuu in deficit. Energia ar putea fi chiar si acum sensibil mai ieftina, dar este taxata masiv pentru a mai imblanzi deficitul. Altfel spus, este scumpita artificial.
Cel mai bun exemplu: UE impune la 1000l combustibil o acciza de min. 359€ pentru benzina si min. 330€ pentru motorina. In martie 2026 statul român practica cca. 600€, respectiv 550€. Peste care se pune TVA.
Eu cred ca ar trebui sa apara schimbari majore, politice si economice, ca sa se ieftineasca energia.

1 hour ago, Tarabostes said:

Plus ca la ce proiecte sunt in energie (gas to power dar mai ales pe regenerabile) ma astept sa scada costurile in urmatorii ani. Oricum avem printre cele mai mari preturi/MW din EU. Cu 0.7-0.8 lei per kw.. ROI-ul ala la panouri se duce la cer 😞

Pai Ro vinde energia ieftin ca sa importe scump  si asta nu de azi de ieri... deci ciuciu ieftiniri !

Edited by BaXXon