Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Transformare 420i in 430i (B48 decompression)

Recommended Posts

On 3/15/2025 at 8:38 PM, HitmaNLive said:

A doua e interesanta, daca avea si navi mare, isi merita pretul... Totusi as da banii astia pe un F32 doar... Ma omoara portierele la versiunile in 4... Cand stau in masina mi se pare ca stau ingramadit...

poti pune ecranul mare si codezi alta rezolutie.

Cineva care are informatii despre diferențele dintre B46 si B48? Am gasit un B46 import america cu o daună, (sincer nu ma interesează prea mult) , care a fost facuta profi, masina are in jur de 300 cai acum, e 430i, manuală, doar ca motor e B46. Cum ar afecta, pe viitor diferențele astea de SULEV față combustibilii europeni? Există șansa sa am probleme pe viitor la piese ? 

Orice info e de ajutor !

• 1 month later...

Salut

Nu exista diferente notabile intre fele doua motoare.

-turbina identica

-injectie identica

-galerie de admisie diferita

-clapeta de admisie diferita

-conducte de presiune diferite

-electroventilator diferit( putere mai mare)

-radiatoare diferite(inclusiv intercooler)

-ecu identic

-pachet de franare diferit

-soft diferit

Eu am un 330 cu B48 si am verificat prin comparatie cu seria de l un 420 cu acelasi motor chiar zilele astea. Intentionez sa transform 420 in 430 si chiar sa il omologhez. Te tin a curent

5 hours ago, HitmaNLive said:

@FiveThreeFive, din informatiile tale seria B48/58, nu are cămăși? Mulțumesc in avans !

Mai face bmw motoare cu camasi?

Sunt cat se poate de curios.

Cre'ca nici M47 nu are camasi.. 😉 Dar N57 are.

La benzina ultimul:

"N52 naturally aspirated straight-six engine. Production of the N52 ceased in 2011, with the BMW N20 turbocharged four-cylinder engine gradually replacing it. The N52 was part of a trend of BMW moving away from iron sleeves in favor of Alusil liners, which are applied to the aluminum cylinder block."

Dar iata ca in America exista companii care pun camasi motoarelor din intrebare:

https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1901521

Edited by bimmer90f30

18 hours ago, HitmaNLive said:

@FiveThreeFive, din informatiile tale seria B48/58, nu are cămăși? Mulțumesc in avans !

@HitmaNLive Da, confirm, eu stiam ca cilindrii tuturor blocurilor motor B38, B48 si B58 sunt acoperiti prin tehnologia "electric arc wire spraying", deci nu au camasi. Daca pleci de la un bloc fara uzura, sunt convins ca poti sa faci o honuire superficiala ("de-glazing"), necesara si totodata suficienta pentru un set nou de segmenti, dar trebuie sa te interesezi care este procedeul corect, pentru ca ma astept sa difere de honuirea cilindrilor clasici din fonta.
Probabil ca folosind perii de honuire speciale pentru cilindri acoperiti in acest fel, la viteza redusa si cu ulei din belsug poti obtine un rezultat bun. Insist, este doar o parere, te rog sa te documentezi.

Sincer nu înțeleg ce ai vrea sa ți se răspundă, contează enorm intervalul de revizii , dacă a avut întreținere "corecta" și chiar cu toate ok ai un risc relativ mare sa crape un injector, o pompa de ulei o pompa de apa. Întrebarea ar fi dacă se întâmplă ceva de genul asta iei permiți sa o repari ? sau ai banii de un motor sh?Motorul e un motor reușit din punctul meu de vedere îl recomand, cu ce am zis mai sus sa ai bani dacă e sa crape sa îl poți repara, problemele sunt arhicunoscute și nu cred ca mai are sens sa repet

Edited by alex230ro