Jump to content

Discutie - sistemul de injectie, injectoare, filtru DPF, admisie - prevenirea, curatarea si intretinerea sistemului de alimentare


Recommended Posts

Salutari tuturor celor dispusi sa iasa din carapacea judecatii standard. 😊

Nu vad cum altcumva as putea incepe un atat de "generalist" topic.

Adica sa vorbim si sa ne impartasim atat cat ne permite timpul, experienta si priceperea ..empirica (?) despre cum putem intretine un motor cat mai bine pe partea de alimentare cu aer si combustibil; ca asta tine un motor sanatos.. Bine, topic de ulei, uleiuri.. avem si e aproape clasificat! 👌🏻

Acest topic poate deveni vast... dar cu siguranta se vrea concentrat, asa cum scrie in titlu, pe partea sistemului de admisie al unei masini (ICE) de preferinta diesel, dar nu numai..

Cei care ma cunosc de ceva timp ... stiu ca sunt un mare "fan" al ultilizarii aproape cu fiecare realimentare cu, carburant a placebo-ului (sa il numim asa, din start, pentru satisfactia unora care au critica pregatita) Uleiul 2T; da ala de drujba.. care in prezent este atat de bine aditivat incat drujbele o duc mai bine ca in trecut. Spun asta cu tot spiritul de gluma disponibil.. dar fara gluma, in cazul meu, sistemul d einjectie refuza sa se defecteze (strice pe romaneste..).. si ma intreb pe buna dreptate, daca nu cumva cauza e datorata folosirii tocmai a hulitului, ca sa nu zic luat la misto.., Ulei 2T.. (care, vorba intre noi, sa fie, e un fel de aditiv al motorinei destul ieftin).

Mirarea, imi este prelungita de cativa ani (vreo 10 ani sa tot fie si peste 250.000 km; 15k km pe an..) nu de cateva luni.. si sunt aproape sigur ca nu se v-a opri prea curand.

Pentru detalii pot fi contactat aici. 😉 Dar, din start pot spune ca nu este nici un secret, informatia este publica; eu doar incerc sa explic prin exemplu personal experienta..

Intamplarea face ca de curand sa avem un nou membru printre noi, foarte probabil mult mai pregatit pe partea practica in materie de sisteme de injectie, injectoare, filtre DPF.

Asadar tot ceea ce stiu eu foarte probabil poate fi sters (mai putin parte cu evidenta prin poze..  😜) prin cunostintele pe care mi-as dori sa le poata impartasi cu mine si noua; ..dincolo de experienta si de ce nu experimentele mele empirice.. 😉

Membrul este @alfa-omega si va spun sincer palaria mi-e zburat demult din cap, pentru ca el vine cu experienta repararii componentelor pe partea de admisie iar eu vin cu Uleiul 2T si felul meu de a intelege; va rog nu dati cu piatra. 😛 Sper macar sa fiu un bun interlocutor..

Nu ma bagati pe mine in seama prea mult, chiar daca sunt un incapatanat datorita a ceea ce imi intra in cap si ce vad cu ochii mei si intelegerea-mi limitata..

Chiar imi doresc sa nu ma lungesc prea mult..

Mai jos voi pune pentru inceput niste poze a doua injectoare scoase de pe masina; un E90 cu motor M47 care la data curenta are 508 mii km cu distributia originala (inca..) Injectoarele au fost scoase de curand, vreo 2 luni in urma (poate 3..), astea fiind celelalte doua fata de primele care au "dezvoltat" intr-o dimineata un foarte puternic zgomot de baros (lovitura de ciocan..) sub capota, fara ca motorul sa se opreasca.      Au fost scoase, reconditionate la o filiala Bosch, montate.. iar bunul simt mi-a spus ca ar fi bine sa fie scoase si celelalte doua si trimise (cand or fi bani) la reparat..

Cele doua injectoare scoase cu intamplarea au fost "testate" de mine prin metoda epruvetelor pe retur si s-au dovedit a "scapa" mai multa motorina (dublu in cantitate) inapoi spre rezervor. Sa fi fost asta o cauza a zgomotului puternica auzit sub capota in mers!?        Nu se stie. Pentru ca, cei autorizati de la Bosch au spus ca injectoarele date lor au tinut la toate testele facute de ei in prealabil si ca nu au considerat ca trebuie reconditionate!           La aproape jumatate de milion de kilometri... parca nu imi venea sa cred.           Adica chiar nu imi venea sa cred!            In fine, am zis ca vreau sa fie refacute dupa testul si simptomul observat de mine.            Inapoi am primit exact aceleasi injectoare.           Acelasi cod pe ele, parand a fi complet noi, fara urma de depozit.. pe ele.   Cu garantie desigur de un an de zile si km fara numar..

Desigur in prealabil trimiterii lor curiozitatea ma rodea si asa ca am trecut la demontarea duzelor lor sa vad macar pentru mine daca exista ceva uzura (uitat cu lupa.. peste tot pe unde motorina si mecanic ar fi putut fi uzate..) incluzand testul cu spray de curatat frane.. bagat pe duze sa vad daca e vreuna infundata. ...Una nu era infundata din 5.       Asta la aproape 500k km.

Mai e necesar sa adaug ca, cele doua injectoare scoase initial au avut la fel de multe depuneri exterioare, pe varf, duze, si uzura interna (probabil) ca si cele din pozele de mai jos:

 

Desigur imi doresc un comentariu cat mai avizat din partea lui @alfa-omega fata de experienta mea.

Intrebarile din partea mea cu siguranta nu vor lipsi. Iar daca ii face placere poate sa comenteze si sa adauge oricate comentarii isi doreste. 

A, am pus un link mai jos spre un alt topic, care pe undeva are legatura cu experienta si probleme cu filtrul DPF, care intr-un anumit stagiu se pare ca incepe sa se regenereze din ce in ce mai des.. @alfa-omega aducand-si contributa inca de acolo ca si solutie a regenerarilor frecvente.

Imi cer scuze daca m-am lungit nepermis de mult in explicatii. Totusi problemele si explicatia intelegerii in amanunt al unor situatii necesita explicatii de durata.. Am incercat sa nu fiu plictisitor. 😉  Sper sa imi fi iesit.

Pe curand.

PS. Sa mai sustin ca voi continua folosirea Uleiul 2T indiferent de turnura acestui topic 😉  El este folosit in amestec cu motorina 250ml/50 litri in doua masini diesel Euro 4 si Euro 6, respectiv Jaso FD pentru Euro 4 (non-DPF) si JASO FB pentru motoare cu DPF Euro 6. Ma repet, dar admisia si sistemul de inalta presiune rezista.

 

2x Injectors-01.jpg

2x Injectors tips-02.jpg

Injector- insides...jpg

Injector - tip and nail...jpg

Injector ball and spring.jpg

Injector needle valve.jpg

Injector - rebuild.jpg

Injector tip nozzles.jpg

1x Injector Tip.jpg

2x Injectors tips-03.jpg

Edited by bimmer90f30
Rearajare fraze, continut.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • bimmer90f30 changed the title to Discutie - sistemul de injectie, injectoare, filtru DPF, admisie - prevenirea, curatarea si intretinerea sistemului de alimentare

Neata!Se pare ca mai sint si altii care nu dorm,eu prefer sa studiez noaptea,de la 4.00,asa nu ma perturba nimeni,si ziua lucrez,apropo,am 57 de ani,si studiul pe calculator ma oboseste mai mult decit munca fizica,dar numai asa ma pot mentin la zi cu noile tehnologii.

Despre uleiul 2T,peste tot pe unde l-am recomandat,am fost luat peste picior.In ultimii 20 de ani,il folosesc in toate masinile mele,si nu am sa spun decit atit,niciodata nu am avut nevoie sa repar vreun injector sau vreo pompa de injectie montate pe masinile proprii.Cantitatea folosita de mine este de vreo 150...200 grame la fiecare 10 litri de motorina,cu o frecventa de odata da,odata nu,adica,tin mereu rezervorul plin pe jumatate,si merg la benzinarie cind ajung la un sfert,alimentez pina la trei sferturi de rezervor,iar ulei pun la o alimentare da,la urmatoarea nu.

Anumite chestii trebuiesc dezbatute cu mai multe cuvinte,asa ca topicul acesta va fi destul de obositor la ochi.Am sa fac citeva comentarii pe marginea celor vazute mai sus la colegul nostru.

Am marcat cu rosu,unde ar trebui sa fie analizata fiecare piesa din imagine,la duza de exemplu,este foarte vizibil ca prezinta o marca de mizerie in interior,ceea ce inseamna ca acul duzei,nu se misca liber,iar acest lucru influenteaza foarte mult in functionarea injectorului.Deasemenea,pe pastila de calibrare se observa acea pata neagra care este tot mizerie.

Acuma sa incercam sa intelegem ce importanta are acea mizerie.Pastila de calibrare.Cind se calibreaza injectorul,in functie de numarul de referinta,fabricantul ne cere ca jocul respectiv,intre acul toberei si piesa care impinge in ac,acea tija,joc controlat de acea pastila,sa fie de exemplu intre 0,123 si 0,125.Pentru fiecare 0,010 diferenta de grosor,cistigam sau pierdem aproximativ 100 de bar de presiune.

Acea pastila de calibrare se foloseste pentru marirea sau micsorarea cantitatii de injectie cind motorul se afla in sarcina maxima in engleza astia ne-o denumesc VL.Daca punem o pastila mai groasa,crestem presiunea necesara deschiderii duzei,si scadem cantitatea de motorina injectata.

Acul duzei,atunci cind este murdar,nu se mai misca liber in duza,deci are nevoie de o presiune mai mare pentru acest lucru,iar daca in cele din urma se blocheaza,injectorul ramine deschis.Bineinteles ca depinde in ce pozitie ramine blocat acul duzei,daca ramine blocat in virful duzei,nu mai injecteaza cum trebuie,masina porneste greu,scoate fum alb la ralenti,tacane.

Daca ramine blocat in partea de sus a duzei,masina scoate fum negru,posibil sa piarda presinea din rampa,sa porneasca greu,sau sa faca acel zgomot de bataie de biela caracteristic masinilor diesel.

Ca sa verificam corectitudinea jocului acului duzei,fara aparatura speciala,se tine duza cu virful in sus,iar acul,trebuie sa culiseze liber si foarte lin, pina iese definitiv din duza,apoi se face la fel dar de data aceasta se tine duza cu virful in jos,iar acul trebuie sa intre in duza,foarte lin,fara sa se opreasca pe parcurs,pina patrunde complet in duza.

In atelierele de specialitate,folosim bancul de probe,si urmarim deschiderea duzei la o presiune recomandata de fabricant,150...200 bar pentru injectoarele Bosch spre exemplu.

Fiecare piesa componenta din interiorul unui injector are un rol bine determinat,si fiecare trebuie sa intruneasca anumite conditii,Unele regleaza ralentiul,altele fumul,altele sarcina maxima,altele preinjectie,etc.Orice particula de mizerie,praf,pilitura,influenteaza negativ in functionarea unui injector,apropo,un atelier de injectie poarta denumirea de Laborator de injectie,motivul este mediul in care trebuie sa se desfasoare aceasta activitate,adica ceva asemanator unui laborator medical,curatenie extrema.

Sint atit de multe de scris....pe curind!

Injector-tipandnail...jpg.f9ecbe0e2d162a7de3203c9483b4b087.jpg

Injectorballandspring.thumb.jpg.d7cb878adc4ebc97de89a373cb1ef4ba.jpg

  • Like 1
  • Love BMW 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Absolut excelent post!

M-a uns la suflet explicatia cu Pastila si Tija prin faptul cum ele trebuie sa culiseze si "jocul" (de fapt importanta tolerantelor pentru functionarea CORECTA a injectorulu!             Vorbind de sutime de milimetru diferenta intr-un injector in care tija, ...cam de cate ori pe secunda inchide si deschide un injector? ..de cate ori pe minut? Si de cate ori in vreo 100k km? Dar in 500?                      

Unde si cum poate fi AJUSTAT un injector din tolerante!          Desigur in laboratorul lor nu cu piese de pe ebay..

In istoria forumului.. si crede-ma(!) @alfa-omega ..intru de cativa ani buni si peste 8000 de postari.. nu am auzit de la nimeni o explicatie data cu atat de mult bun-simt in intelegerea functionarii unui injector!

E un fleac pentru mine ca pui si tu Ulei 2T (desigur glumesc 😂) ...ca faci acelasi lucru. Ca nu esti inteles.. Suntem 2 macar acum. 😂

Crede-ma ... nu fac buzele tugui cand vreau sa inteleg ceva de la altcineva! Dimpotriva, pun intrebari si nu ma las pana nu aflu cat mai multe.    Pe tine nu am ce sa te intreb. Ascult si vreau sa inteleg ca sa nu mi se mai strice motorul.    Intrebarile puse de mine vor doar sa imi aprobe ce am in cap. 😂

Pe curand.

Edited by bimmer90f30
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
3 hours ago, alfa-omega said:

Ca sa verificam corectitudinea jocului acului duzei,fara aparatura speciala,se tine duza

Ce se foloseste ca mediu de lunecus/lunecare lin in sus apoi in jos, dupa cum spui, un ulei..? .. motorina sau aer?

Edited by bimmer90f30
Link to comment
Share on other sites

In bancurile de probe se foloseste exclusiv ulei ISO 4113,in loc de combustibil,motorina...la fel pentru ungere si mantenanta injectoare si pompe de injectie.Apropo de cei care pastreaza injectoare folosite,toti le lasa la pastrat in motorina,in realitate nu foloseste la nimic.Pentru a putea fi refolosite vreodata,se desfact complet,piesa cu piesa,se curata,apoi se ung cu ulei ISO 4113,si monteaza.

Tolerantele intre piesele care compun injectorul sint de ordinul miimilor,sau zecilor de miimi.

De cite ori se deschide un injector pe minut?Depinde de cite RPM are motorul in acel minut.Metoda de calcul este urmatoarea:

Un motor pornit,la ralenti,cu  850 RPM/min = 850:60=14,16 Hz (impulsuri pe segunda) :4 cilindri=3,54 injectii pe secunda fiecare injector

Dupa regula de mai sus,o masina care merge cu 2500 RPM constant ....2500:60sec=41,66Hz(frecventa) : 4 cilindri=10,41 injectii pe secunda pe fiecare injector

Un injector poate fi reparat si ajustat numai si numai intr-un atelier de specialitate dotat cu aparatura necesara si numai de un pompaniu care intelege foarte bine si in profunzime sistemul de injectie common rail.

Am sa va marturisesc o chestie,nu stiu daca ar trebui,sper sa nu fiu criticat prea aspru.In urma cautarilor pe internet,youtube si tik tok,cautari in limba romana bineinteles,am gasit tot felul de idioti penibili care lucrau pe sant,sau prin vreun garaj parasit plin de paianjeni,si cel mai grav,publica asa ceva,iar alti mii de idioti le urmeaza exemplul fara sa stie cit de mult poate costa o astfel de interventie daca strica motorul.

Spuneam in alt mesaj,ca nu vreau clienti romani...e si normal,cind iti vin cu lectia invatata de pe youtube,si iti baga sub nas ditai iPhone si te ia la intrebari,ca de ce costa asa de mult,ca el a vazut pe internet cum se face si nu e mare lucru....brr!

Un laborator diesel de calitate,cu un banc de probe,sau mai multe, de calitate,poate trece lejer de suma de 100 mii euros,iar sculele de mina,si restul,pot costa peste 20 mii euros,si in astfel de conditii preturile reparatiilor sint in general foarte mari.

  • De acord! 1
Link to comment
Share on other sites

Eu la fostul e46 pe injectorul 1 aveam in jur de +0.5 la relanti, in accelerarie urca pana la + 1.8 si apoi scadea la -1 si ceva. Toate injectoarele au fost verificate si erau in parametrii. Am vandut masina asa dar eram curios care ar fi fost rezolvarea.

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, alfa-omega said:

Din pacate nu pot raspunde la intrebarea ta,rezolvarea la ce anume?

Daca era defect injectorul 1 cu toate ca la verificare a iesit ca este in parametrii ( de la + ajungea la -) sau era de la pompa de inalte, rampa cu senzori etc.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, alfa-omega said:

Metoda de calcul este urmatoarea:

Un motor pornit,la ralenti,cu  850 RPM/min = 850:60=14,16 Hz (impulsuri pe segunda) :4 cilindri=3,54 injectii pe secunda fiecare injector

Dupa regula de mai sus,o masina care merge cu 2500 RPM constant ....2500:60sec=41,66Hz(frecventa) : 4 cilindri=10,41 injectii pe secunda pe fiecare injector

Un ciclu motor necesita doua rotatii complete ale arborelui cotit. Toti cilindrii lucreaza la aceeasi frecventa, doar sunt defazati. La motoarele Diesel moderne, un injector nu trage o singura data, ci de 3 pana la 7 ori per ciclu, in functie de regimul de functionare al motorlui.

Rezulta ca la 2500 RPM ai ~20.83 cicluri motor per secunda, pentru toti cilindrii. Numarul de injectii per ciclu este decis de ECU si poate fi in intervalul ~ 62 .. 146 per injector per secunda.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Singurul mod de a vedea daca un inyector diesel ,este in parámetri corecti de functionare este probindu-l intr-un banc de testat injectoare.Am explicat mai inainte,in afara de cantitatile injectate in diferitele probé realízate se urmaresc si alte caracteristici,unghi de iesire din duza a jetului,modul in care este pulverizat,gaz,lichid,etc.

Din ce relatezi tu,v-ati uitat doar cu masina de diagnoza si ati vazut corectiile facute intr- un anumit moment,dar aceste  informatii sint relative,depind si de alti factori,uzura motor,compresor,etc

6 minutes ago, FiveThreeFive said:

Un ciclu motor necesita doua rotatii complete ale arborelui cotit. Toti cilindrii lucreaza la aceeasi frecventa, doar sunt defazati. La motoarele Diesel moderne, un injector nu trage o singura data, ci de 3 pana la 7 ori per ciclu, in functie de regimul de functionare al motorlui.

Rezulta ca la 2500 RPM ai ~20.83 cicluri motor per secunda, pentru toti cilindrii. Numarul de injectii per ciclu este decis de ECU si poate fi in intervalul ~ 62 .. 146 per injector per secunda.

Nu vorbeam despre un ciclu motor,ci despre cite injectii pe minut realizeaza un injector,si ca exemplu am luat 1 pistón,care primeste o injectie de la injector,ori de cite ori urca in PMS

Edited by alfa-omega
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Foarte interesant topicul! Felicitări!

Ulei 2t in motorina am folosit acum câțiva ani la un Opel Astra g(euro3) și la un Ford focus (euro4) cu rezultate bune. Acum am un F45 și un F25, ambele cu B47. La F45 pompa de înalte a plecat..... Acum e in proces de înlocuire, curățare sistem injecție,etc. 

Sunt tare convins să incep să folosesc și la acestea ulei 2t in motorina dar sunt îngrijorat sa nu afecteze dpf-ul. Voi ce concentrație recomandați? Și ce standard să aibă uleiul? 

De notat că F25-ul are 121.000 km și F45-ul are 270.000. la ambele DPF functional cu regenerari in limitele normale.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, FiveThreeFive said:

Un ciclu motor necesita doua rotatii complete ale arborelui cotit. Toti cilindrii lucreaza la aceeasi frecventa, doar sunt defazati. La motoarele Diesel moderne, un injector nu trage o singura data, ci de 3 pana la 7 ori per ciclu, in functie de regimul de functionare al motorlui.

Rezulta ca la 2500 RPM ai ~20.83 cicluri motor per secunda, pentru toti cilindrii. Numarul de injectii per ciclu este decis de ECU si poate fi in intervalul ~ 62 .. 146 per injector per secunda.

Te mai citez odata,cu scuzele de rigoare,deci,daca pui osciloscopul pe un injector la ralenti,o sa iti iasa vreo 12,5 injectii pe secunda pe fiecare injector,cam 16,67 hz mod de lucru,vreo 33,xx cicluri pe secunda.

La fel se testeaza si pe bancurile de probe in realitate,dar depinde ce software are bancul,si pe mine ma derutat inainte,uneori lucrez pe banc manual la eprubeta ca sa compar rezultatele dintre simulator si versiunea veche a programului.

 

test.jpg

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
23 hours ago, Virin3l said:

Sunt tare convins să incep să folosesc și la acestea ulei 2t in motorina dar sunt îngrijorat sa nu afecteze dpf-ul. Voi ce concentrație recomandați? Și ce standard să aibă uleiul? 

De notat că F25-ul are 121.000 km și F45-ul are 270.000. la ambele DPF functional cu regenerari in limitele normale

In caz ca ti-a scapat am mentionat la sfarsitul topicului ca pentru motoare cu DPF se pune JASO FD (norma japoneza de catalogare a uleiurilor 2T) aceast JASO FD lasand cea mai putina cenusa posibila fata de predecedele norme. Aceiasi cantitate, 250ml la 50 litri.

Apoi, fapt real, unii au inpresia ca umblu cu vrajeala si n-am ce face. Motor B47 luat cu 104 mii in 2021 acum in 2024 are 130 mii kilometri dupa ce a mers IN MOD REGULAT, adica zilnic zile lucratoare si nelucratoare 8 (opt) kilomemtri vara-iarna. Mers de 2-3 ori in vacante la 800, 400 km ceva de genul.. in decurs de 2,5 ani. Pentru un diesel distantele de sus sunt minuscule. Nici o problema pana in prezent cu regenerarile, aproape 30k km. S-o fi regenerat de vreo cateva ori.. te asigur cu Ulei 2T in motorina.

...As fi desfacut sa ma uit la EGR sa vad depunerile ca acolo se formeaza (dar asta e alt subiect) dar cum e topicul meu, pot sa zic orice.. 😉   Si o sa zic... nu am desfacut inca EGR .. ca e nou,  schimbat de dealer sa nu ia foc masina. ...Schimbat cu scandal la ei (ca nu recunosteau!), ..ca initial au schimbat doar racitorulul lui (EGRul nu avea nimic la inspectia lor..) dar pentru ca ulterior au reusit cu talent sa strice (cu noul racitor!!)  EGRul din fabrica (..ca la prima schimbare dadea erori de functionare..)  acum are unul nou, asa ca nu am ce depozite observa..  (pe mine depozitele/depunerole/mizeria ma obsedeaza 😉 ) o sa vad, si o sa vedem peste vreo 2 ani daca galeria de admisie are mizeria, daca lagarele la flapsuri s-au largit; am la ce sa ma uit in vreo doi ani.. 

Topicul asta e un topic-test al meu pentru toti care vor sa inteleaga. O sa vedeti si auziti (fiti informati) daca motorul ajunge la gunoi sau toarce vesel..

Si nu sunt semne sa faca distante mai lungi in viitor asa ca, va fi stresat nu gluma.. (Schimburi de ulei la 10k obligatoriu).

Asadar, pune cu incredere JASO FD. Sa fii sigur ca ala e sau echivalentul lui european.. (imi scapa acum..)! Nu cred ca o sa ai motiv de ingrijorare in privinta DPF.

Faci distante mai scurte de 8 km oarecum extraurban (ca asa merge B47)? Probabil ca nu..

Edited by bimmer90f30
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

La mine nu se pune problema de distanțe scurte. Stau in afara orașului, de la poarta până la intrarea în oraș am 15km(drum național).

Într-adevăr, îmi scăpase norma. La euro3 și euro4 fara dpf am folosit JASO FC, ceva de la liqui moly daca țin minte. O caut ulei și încep și eu tratamentul la F25 de săptămâna care vine și la F45 când revine de la "doctor"....

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 4/26/2025 at 10:42 PM, Virin3l said:

Foarte interesant topicul! Felicitări!

Ulei 2t in motorina am folosit acum câțiva ani la un Opel Astra g(euro3) și la un Ford focus (euro4) cu rezultate bune. Acum am un F45 și un F25, ambele cu B47. La F45 pompa de înalte a plecat..... Acum e in proces de înlocuire, curățare sistem injecție,etc. 

Sunt tare convins să incep să folosesc și la acestea ulei 2t in motorina dar sunt îngrijorat sa nu afecteze dpf-ul. Voi ce concentrație recomandați? Și ce standard să aibă uleiul? 

De notat că F25-ul are 121.000 km și F45-ul are 270.000. la ambele DPF functional cu regenerari in limitele normale.

pica si la b47 pompa de inalta,a facut pilitura?

Link to comment
Share on other sites

Dada. Pica. Într-un final am înlocuit toate 4 injectoarele. Cat despre tratamentul cu ulei 2T in motorină, până acum toate bune. Am deja 2 plinuri unde am folosit. Mașina merge la fel, singura senzație e că ar fi ușor diminuat zgomotul de tractor... O sa continui sa folosesc

Link to comment
Share on other sites

Intrebare de neștiutor, pentru motoare pe benzina, B48 in cazul meu, trebuie vreun fel de aditiv pentru curățat injectoare? Din câte vad toată lumea discuta despre diesel iar in service mi-au spus ca nu e cazul, cum am doar ~58000 km. Dar merg 90% in oras cu drumuri scurte, inteleg ca acest comportament favorizează depunerile.

Link to comment
Share on other sites

Ajuta la ceva pe partea asta de curatare sa alimentez cu benzina de 100 sau dau banii degeaba? La condus nu simt vreo diferenta, poate ceva placebo. Zicea cineva pe aici ca alimenteaza o data cu 98 o data cu 100, sau 2-3 plinuri de 98 si unul de 100.

Edited by goangaus
Link to comment
Share on other sites

Cred ca de 2 ori am "simtit" diferenta 100 vs ce fusese inainte la modul la care am zis ca am alta masina . Personal am incercat pe cat posibil sa pun 98 minim , in final fiecare face ce vrea pe banii lui producatorul spunem minim 95 daca nu ma insel , la unele modele se mentiona ca pentru performante "maxime" trebuie 98 dar acum nu cred ca mai e cazul .

Link to comment
Share on other sites

Nu ma refer la performante ci la faptul ca cea de 100 contine mai mulți aditiv, inclusiv pentru curatare. Daca ar fi asa atunci ar merita o data la cateva plinuri de 98 si un plin de 100, asta am început de luna trecuta, dar am auzit si pareri cum ca cea de 100 ar fi prea aditivata, ce o însemna asta nu stiu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.