Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Cat ar trebuii sa coste o schimbare de ulei si lichid de frana la un 520d g30

Recommended Posts

1 hour ago, wolf20 said:

La Filaret. 

Screenshot_20250507_152943_Chrome.thumb.jpg.cb3ba6145ef3de1a2b7bb76e65c52d06.jpg

+ TVA banuiesc.

778 filtrul de habitaclu? Nu stiu de unde scot scorurile astea. Vad ca pe Bavauto pentru masina mea este 450 ron filtrul original, cu cărbune activ. Aftermarket este sub 100 ron unul cu cărbune activ, hai 200 sa-l luam pe cel mai scump, desi alea vad ca sunt antialergice, antifungice, polifenol, etc, la cel original se specifica doar cărbune activ.

Are ceva în plus acel filtru in afara de sigla?

Edited by goangaus

E pt 520d,preț manopera +piese,tva inclus.

10 minutes ago, goangaus said:

+ TVA banuiesc.

778 filtrul de habitaclu? Nu stiu de unde scot scorurile astea. Vad ca pe Bavauto pentru masina mea este 450 ron filtrul original, cu cărbune activ. Aftermarket este sub 100 ron unul cu cărbune activ, hai 200 sa-l luam pe cel mai scump, desi alea vad ca sunt antialergice, antifungice, polifenol, etc, la cel original se specifica doar cărbune activ.

Seria 5 are 2 filtre,întotdeauna au fost scumpe.

On 5/7/2025 at 6:46 PM, ebay said:

Materialele și piesele și le schimbi în curte. Am 2 rampe de vis.

..multi probabil nu au curte, nu se pricep si/sau nu au chef.. (uita-te de curiozitate cate intrebari au fost puse la topicul de DIY facut acun doua zile..)

Eu vreau sa mor de ciuda. Pune poze cu rampe. Poti sa le pui pe topicul facut de mine. Multumesc.

Mai pot pune cel outin 3-4 DIY lejer, (mura in gura.. aproape) dar din pacate nu exista interes in a salva bani si intelege mai multe..

4 hours ago, Crinket said:

Am intebat la două service-uri auto diferite și amândouă mi-au spus același preț deci aparent atâta costă.

BMW este (inca) o masina categoria lux. Costa achizitia completa si costa si intretinerea.. ca si mecanicii trebuie sa traiasca bine cand vad ca le intra un BMW pe poarta. 😉

On 5/7/2025 at 4:15 PM, raduron10 said:

Eu platesc in jur de 2000 de lei fara lichidul de frana, care mai si el in jur de 200. Tot la reprezentanta.

Dar ce are special lichidul de frana de la reprezentanta?.. Intreb doar, ca eu schimb (pun) de ani de zile DOT 4. Nu e altul decat unul facut de diferite ..marci.. care si alea nu pun nimic in plus decat respecta o norma, un standard.. o aprobare care le da dreptul produca,sa vanda..

Pentru cei interesati pot face un tutorial (DIY) pentru schimbul lichidului de frana.

Edited by bimmer90f30

Nu lichidul de frana costa mult ci testul de frana de după schimb. Din cate știu după orice intervenție la sistemul de frânare (inclusiv schimb de lichid) e obligatoriu test de frana. Cand faci schimbul acasă sau la service din ăla de coltul blocului evident testul îl sari.

Edited by Remvirg

On 5/7/2025 at 5:20 PM, goangaus said:

+ TVA banuiesc.

Mi se pare cel mai mare scam pretul de 450 ron pentru un simplu filtru cu carbune activ, cand deja la banii astia, chiar sub 400 ron, iti iei de la MANN filtru cu polfenol ce filtreaza si PM 2.5 (practic cele mai comune si daunatoare particule pe care le poti intalni in trafic). Nu mai vorbesc de scorurile pentru un simplu schimb de ulei, pe care il poti face mai ieftin cu ulei BMW si filtru OEM/MANN/MAHLE/KNECT la orice service care scrie si istoricul online. Bani aruncati aiurea pentru o iluzie, deoarece nu iti face nimic in plus la reprezentanta.

21 hours ago, bimmer90f30 said:

..multi probabil nu au curte, nu se pricep si/sau nu au chef.. (uita-te de curiozitate cate intrebari au fost puse la topicul de DIY facut acun doua zile..)

Eu vreau sa mor de ciuda. Pune poze cu rampe. Poti sa le pui pe topicul facut de mine. Multumesc.

ImagineWhatsApp2025-04-23la20_50.47_c0c93dd4.jpg.3874440fe0b24172fade2e24271a5963.thumb.jpg.37256763f09c03f307f7a483d1e42457.jpg

14 hours ago, töffefe said:

Mi se pare cel mai mare scam pretul de 450 ron pentru un simplu filtru cu carbune activ, cand deja la banii astia, chiar sub 400 ron, iti iei de la MANN filtru cu polfenol ce filtreaza si PM 2.5 (practic cele mai comune si daunatoare particule pe care le poti intalni in trafic). Nu mai vorbesc de scorurile pentru un simplu schimb de ulei, pe care il poti face mai ieftin cu ulei BMW si filtru OEM/MANN/MAHLE/KNECT la orice service care scrie si istoricul online. Bani aruncati aiurea pentru o iluzie, deoarece nu iti face nimic in plus la reprezentanta.

Aliexpress, made in Spain. 9, 83 euro/buc. Eu schimb unul pe an.

Imagine WhatsApp 2025-05-09 la 22.18.13_ab51c697.jpg