Jump to content

Probleme BMW X3 G01 M40i – infiltrații apă, miros sub scaun pasager & lumină ambientală

Recommended Posts

Bună seara!

Dețin un BMW X3 G01 M40i, anul 2023, 72.600 km. Până acum am schimbat următoarele (toate făcute la reprezentanța BMW Otopeni😞

• caseta de direcție

• pompa de apă

• curele + accesorii

• compresor AC

• cheder trapa (cel din interior)

Am următoarele probleme și aș aprecia orice părere / experiență / rezolvare 😊:

1. Azi am observat cum curgea apă pe la lumina ambientală (becurile de la butonul trapa) + stâlpul stânga șofer era ud.
2. Pe partea pasagerului, sub scaun, vine un miros urât (gen „picioare nespălate” 😂).
3. Lumina ambientală de la comanda geamului are momente când nu se aprinde, dar butonul funcționează. Am observat că aceeași problemă apare și la ușa dreapta spate.

Precizez că gurile de scurgere ale trapei sunt desfundate, verificarea a fost făcută prin septembrie.

Cam atât am de spus momentan 😄
Mulțumesc anticipat și sper că am postat unde trebuie!

Screenshot 2025-11-19 192100.jpg

Edited by GeoMake
Am modificat poza

Ori chederul ăla nu s-a instalat corect, ori între timp s-a blocat scurgerea. Vezi în acest video cum se verifică/curatǎ:

Chiar daca in video este un F25, trapa e la fel (eu am G31 și e la fel ca în video). Mirosul ăla este tot de la apa care nu se drenează eficient și “băltește” pe undeva. Eu curăț o dată pe an trapa, respectând indicațiile din video și nu am avut nici o problemă până acum. 

1 hour ago, GeoMake said:

RedCap felicitari!

Sa inteleg ca asta era o ironie? Daca da, eu nu am gustat-o catusi de putin. Daca era un multumesc, atunci, "cu placere". 🙂 

35 minutes ago, Viper05 said:

numai de la trapa poate fi problema, mai verifica odata

Cam asa ceva, alta deschidere cu exteriorul nu e prin zona butoanelor de trapa. 

3 minutes ago, RedCap said:

Sa inteleg ca asta era o ironie? Daca da, eu nu am gustat-o catusi de putin. Daca era un multumesc, atunci, "cu placere". 🙂 

:))) daca ai putut rezolva o problema si daca tot ai stiut raspunsul....ce rost avea comm? 

Eu de exemplu spuneam: Topic schimbat din x in y..... Spor si multumesc! 😍

Edited by GeoMake