Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Mai avem 2 camere disponibile!!! ×

vreau sa imi cumpar un bmw

Recommended Posts

salutare,

vreau sa imi cumpar  un BMW 530E XDRIVE PLUGIN-HYBRID/PACHET M /BENZINA 2000  COD MOTOR B48.

LA 25750EURO CU KM  de 130000.

Oare se merita.. nu stiu preturile cat de cat de pe piata si as vrea daca ma puteti ajuta  cam cat ar costa intretinerea la aceasta  masina.

multumesc,

Salutare!
Pretul pietei se poate afla usor folosind internetul si creierul. O masina trebuie verificată cat mai mult ca sa vezi daca "se merita". (Unde a avut revizii, cand le-a avut.. ce si proprietari, etc) Anul il stii macar?

Legat de intretinere... Depinde 🙂 O revizie e cam 1500 lei. La 130 000km si pretul ala eu as verifica si bateriile. 
Si vezi ca 530 nu e seria 3... 

Edited by throw

La km ăia, după ce o cumperi mai ai de băgat cel putin 2000 euro in ea. Uită-te la threadul meu din Masina Mea și o să vezi acolo tot ce trebuie să schimbi. Totodată pe lângă tot ce e trecut acolo de mine, mai trebuie să ții cont si sa-l verifici constant si de condensatorul de la AC fix de sub vasul de expansiune, care atunci când se sparge , intră uleiul de la climă in vasul de expansiune si o să observi pete de ulei in vas. 

6 minutes ago, HitmaNLive said:

sa-l verifici constant si de condensatorul de la AC fix de sub vasul de expansiune, care atunci când se sparge , intră uleiul de la climă in vasul de expansiune

Cum naiba se intampla asta? 

Vasul de expansiune nu mai are capac? Pe unde intra uleiul din AC in circuitul de racire? Doar prin simpla apropiere?

La o masina mai veche contaminarea antigelului cu ulei de motor (de la garnitura termoflot) nu a dus decat la schimbarea culorii antigelului - greu de observat daca e doar putin contaminat.

Personal nu as lua masina asta, imi inspiră probleme costisitoare ulterioare si clar nu de la acest vanzator. Ti-ai facut calculele legate de intretinerea ei? Distributie, uleiuri transmisie, anvelope conforme pt bmw, etc. 

Nu vreau sa sune aiurea, cu scuzele de rigoare dar multă lume se aruncă la astfel de mașini fară sa ia in calcul si intretinerea mai costisitoare (schimb de runflat, vor pune anvelope care nu sunt bmw approved, etc...) Chiar recent am vazut un seria 5 care a lovit niste oameni nevinovati pt ca nu avea anvelope pe ea, a patinat efectiv pe asfalt.

Un schimb de plăcuțe de frana M te-ai uitat cat costa? Ia te rog in calcul toate astea...

• De acord! 1

Descrierea e complet tampita dar banuiesc ca asta se cere pe autovit, am scos cateva citate frumoase

-BORD Digital model nou / Navigatie Idrive 8 Model nou

-Incarcator de ,,Casa 220v,,-Vine Impreuna cu masina+Fast Charger

-Dotari De Nivel Superior-RAR ATATEA OPTIUNI PE M Pachet

-Renumitul motor COD B48 ( Printre Cele mai Fiabile motorizari la Ora actuala)

• Haha 2

1 minute ago, Viper05 said:

Descrierea e complet tampita dar banuiesc ca asta se cere pe autovit, am scos cateva citate frumoase

-BORD Digital model nou / Navigatie Idrive 8 Model nou

-Incarcator de ,,Casa 220v,,-Vine Impreuna cu masina+Fast Charger

-Dotari De Nivel Superior-RAR ATATEA OPTIUNI PE M Pachet

-Renumitul motor COD B48 ( Printre Cele mai Fiabile motorizari la Ora actuala)

Unul din motivele pentru care nu as lua acest "bolid" de la persoana aia.

1 minute ago, throw said:

Unul din motivele pentru care nu as lua acest "bolid" de la persoana aia.

atatea optiuni rare pe pachet M are de nu au mai avut loc de volanul M, nu stiu daca e posibila combinatia asta din fabrica.Daca nu e posibil sa ai pachet M fara volan M( desi nu cred) as spune pas instant

As risca sa cred ca MTTLuxeauto sunt de ceva etnie, combinatori sigur sunt: anunt compus in cel mai clasic stil samsaresc, garantie 12 luni dar o vinde o persoana fizica cf anunt autovit, etc.

Verifica seria de sasiu pe un site cu plata, asta ca sa nu ramai cu regrete, si cauta un model echivalent pe site-ul bmw rulate, si apoi vezi ce si cum.

• Like 1
  • De acord! 1

@bimmer90f30 , condensatorul de AC, lucrează ca principiu ca un termoflot, temperatura freonului fiind controlată de antigel. 

Freonul pe lângă uleiul pe care il are pe traseu are și substanță de contrast, care colorează uleiul. In antigel se vor vedea pete de ulei de culoare verzuie/galbenă. 

Exact așa arată.

s-l1200.jpg

Edited by HitmaNLive
  • Thanks 1

31 minutes ago, HitmaNLive said:

@bimmer90f30 , condensatorul de AC, lucrează ca principiu ca un termoflot, temperatura freonului fiind controlată de antigel. 

Freonul pe lângă uleiul pe care il are pe traseu are și substanță de contrast, care colorează uleiul. In antigel se vor vedea pete de ulei de culoare verzuie/galbenă. 

Ai uitat sa mentionezi un lucru. Am aflat dupa o cautare scurta pe net. Antigelul din motor practic raceste bateria la hybride prin schimbatroul de caldura, practic e sistemul termic AC dedicat bateriei. Sistem esential, foarte important de control termic al bateriei - partea hibrida.

Edited by bimmer90f30
  • De acord! 1