Jump to content

Pareri X6 40i, motoarele B58

Stefan m50d

Recommended Posts

12 hours ago, Stefan m50d said:

Eu parcurg maximum 20.000 km pe an, iar majoritatea kilometrilor îi fac în oraș. În afară de asta, am doar câteva drumuri pe an de aproximativ 300 km. [...] Credeți că B58 este o alegere bună pentru utilizarea mea?

Trag concluzia ca, intr-un an, din 20.000 km parcurgi in cel mai fericit caz 2.000 km in afara orasului. La un astfel de mod de utilizare, poate ar fi bine sa incluzi (si) un model hibrid sau pur electric in lista de cautari.

B58 este un motor bun, dar in acest regim o sa te bucuri in principal de un consum urias si de acumulari frecvente de carbon in admisie.

Am B58 pe X5 45e cu 146000km în prezent.In afara de ulei și filtre nu am schimbat nimic în 4 ani.Reviziiile făcute la 15000km (din 15000 cam 5000 sunt electrici).Menționez ca în oraș mașina merge doar electric.

Edited by tzucul

10 minutes ago, Stefan m50d said:

Vă dau dreptate, doar că mna am 23 de ani și mi se pare perfect, oricum nu prea am de cărat cu ea😂

Privind retrospectiv, daca as avea iar 23 de ani, dintre modelele actuale mi s-ar parea "perfecte" BMW Serie 2 Coupe, Serie 4 Coupe sau Z4. M-as uita la masini tip SUV/SAV si/sau cu patru usi abia dupa ce as trece binisor de 30 de ani.
De gustibus non disputandum. 

• De acord! 1

B58 e un motor reusit overall.

Probleme cunoscute: Pompa de apa, Pompa de ulei, Corp filtru ulei, capac membrana capac PCV, tot ce tine de furtune de plastic, solenoizii VANOS, etc...

Cauta pe google sau youtube, si gasesti o groaza de informatii/filmulete despre fiabilitatea B58.

La cat te plimbi prin oras cred ca cea mai buna solutie ar fi X5 45e sau noul 50e, nu mi-e clar bugetul disponibil.

Dar un 40i pe X6 in oras... minim 16-18% consum.

1 hour ago, phunctionist said:

Suvurile sunt pentru familisti, cocletei si mosuleti cu probleme de prostata. 

Exagerezi. 🙂 

Daca ai banii de X6 cu B58 si benzina + mentenanta aferente, ia ceva cool nu un dulap. 

Mie unul mi se pare misto (cool ca sa te citez pe tine) un X6, tie nu, fiecare cu gusturile lui aici, despre care nu se discuta. 

Omule, live your life, asculta de la astia batrani (dintre care ma aflu). 

Acum stii ca ii putem da noi 1000 de sfaturi ca intr-un final tot ca el va face. 🙂 

27 minutes ago, RedCap said:

Acum stii ca ii putem da noi 1000 de sfaturi ca intr-un final tot ca el va face. 🙂 

Pe asta ma bazez si eu. Dar daca omu' a iesit in "piata publica" cu cerere de sfaturi...iaca sfaturile. Aia e, copilu' de 23 de ani din mine inca viseaza la un E92 cu N52 manual...