Jump to content

Articol: Cutii automate intretinere


DOMI

Recommended Posts

ti-am mai spus, esti un retardat cu care nu am ce discuta.

Te rog sa te abtii sa mai postezi daca nu ai o informatie utila.

 

 

Procedura de reset de adaptari se face si cand apare uzura uleiului, se completeaza, se inlocuieste, etc etc..

 

In al doilea rand, cam 90% dintre cei care au avut socuri si probleme cu transmisia, au resetata si ei adaptarile, apoi au raportat revenira socurilor dupa un anumit nr. de km. NU stiu cat s-a mers asa cu masina, el zice ca a cumparat-o de curand, parerea mea e ca ala de asta a vandut-o, si daca s-a mers mult cu ea asa, sigur e afectata.

 

Poate el are noroc, tot ce ii spun eu sa nu inchida capitolul asta inca, sa mai astepte sa faca macar 1000-2000 de km..

 

 

 

 

Poti citi singur documentatii, sunt destule pe net. Sunt explicatii ample in documentatia de la BMW, In TIS etc, cand se face de ce, si ce face ea de fapt. ( resetarea daptarilor)

 

 

 

Vino cu ceva documentatie, informeaza-te corect, si apoi mai vorbim.

Pana acum cativa ani BMW in europa nu verfica nivelul in cutie, nu are senzori de asa ceva, nu exista joja sau altceva, ci e o procedura tampita doar din cauza incapatinarii lor cu lifetime.( practic aduci cutia la 40 de grade, desfaci busonul de umplere si daca da pe afara e ok, daca nu nu... :) e mai rau ca la trabant unde macar aveai o rigla sa vezi cate benzina ai.

 

nu faceau schimb de ulei nici daca cerea clientul, orice defectiune cat de minora se schimba cutia cu totul, care se inlocuia cu o unitate reconditionata de altii, la un pret dublu minim, de multe ori triplu sau mai mare.

Stiu oameni care au inlocuit cutiile ca aveau probleme electrice, baterie slaba, sau din cauza unor piese de plastic de 5 euro si inca multe povesti horror cu reprezentante din tari mai cu mot, nu o tara cu 2 reprezentante BMW intr-un oras de 2 mil de locuitori, cand prin vest sunt cam 2 la 100k locuitori..

 

 

Asa ca lasa-ma cu sunatul la alde MHS, niste obositi care au cumparat si ei o franciza.

 

 

 

 

Si sunt obsedat de ulei, pentru ca singurului motiv al defectarii unei cutii automate in afara de exploatare abuziva, gen liniute la greu, tractat pe distante mari si peste sarcina admisa, este deteriorarea uleiului si neefectuarea schimbului la timp.

Poti intra pe site la ATRA, cam cea mai mare asociatie de reparatori de cutii automate din lume si poti citi si acolo una alta, inclusiv despre cauza nr 1 a defectarii transmisiilor.

Pana aduci ceva argumente tehnice, documentate, du-te si canta la alta masa.

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

Fara suparare, dar Domi de foarte multe ori este pe langa subiect, multe informatii de prin topicul asta sunt partial corecte, altele total incorecte, iar atitudinea asta eu stiu tu esti retard este penibila.

 

Bavaria, chiar daca nu mai scrie pe forumul asta si doar face cronica in alta parte, a demontat de foarte multe ori afirmatiile de prin topicul asta, si cine il cunoaste, stie ca 100% ce spune este adevarat.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

In al doilea rand, cam 90% dintre cei care au avut socuri si probleme cu transmisia, au resetata si ei adaptarile, apoi au raportat revenira socurilor dupa un anumit nr. de km.

 

Da, mi se pare absolut normal ca dupa resetarea adaptarilor sa revina la starea initiala, din moment ce are acelasi ulei si filtru, am zis si eu ca doar prin resetarea adaptarilor nu rezolvi mare branza deoarece se adapteaza tot la acelas ulei cu proprietati pierdute...aceasi presiune aceasi ungere etc etc...

 

Trebuie sa schimbi uleiul, filtrul, apoi sa resetezi adaptarile si ai sa ai un rezultat bun si de durata, asa doar prin resetarea adaptarilor nu rezolvi nimic, doar pe moment :thumbsup: Ca doar nu da resetul de adaptari refresh la ulei :hyper:

 

Acum ramane de vazut cat o sa tina si cat nu, am pana acum 400km doar prin oras, ar mai trebui sa fac 1600km sa fiu sigur ca tine cutie :naughty: dupa cum zice DOMI

 

 

 

NU stiu cat s-a mers asa cu masina, el zice ca a cumparat-o de curand, parerea mea e ca ala de asta a vandut-o, si daca s-a mers mult cu ea asa, sigur e afectata.

 

Poate el are noroc, tot ce ii spun eu sa nu inchida capitolul asta inca, sa mai astepte sa faca macar 1000-2000 de km..

 

Masina a inceput sa faca figuri la mine, cam 2500 de km am umblat asa din care 1500 extern (romania-italia) acum nu stiu ce sa zic e afectata nu e afectata, un lucru stiu sigur ca am sa va tin la curent daca e durabil sau nu.

 

Eu am scapat de smucitura aia enervanta din 2-3 care era foarte accentuata in panta (cateodata)

Edited by smiley32
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

cine are informatii tehnice valabile nu are decat sa posteze, am zis clar ca sunt informatii adunate din diverse surse ( discutii cu ingineri auto, documentatii oficiale ZF si BMW) si verificate de mine pe cat posibil, si ca cine are informatii valabile si contributii (adica eventuale corectii si informatii noi), voi modifica articolul in consecinta.Asta este scris clar in ultima propozitie de acolo "Orice contributii valide vor completa informatia prezenta aici, si voi publica numele celor care au contribuit, cu permisiunea lor."

. Pana acum nu am primit o astfel de solicitare decat de la DSF care a venit cu niste completari.

 

 

Cata vreme tu, WLF sau altii ca alde bavaria au informatii valabile dar stau pe margine, nu le posteaza, sunt egale cu 0.

, "cine il cunoaste pe bavaria.." sa fim seriosi..

 

PAna acum nu am vazut nimic concret, si bavaria daca dorea ma putea contacta si pe privat, daca nu vroia sa posteze pe aici.

 

 

 

 

 

 

Oricum am incheiat capitolul asta, cam ce era de postat s-a postat si tot ce se intampla e sa se repte aceleasi intrebari de 100 de ori ca majoritatea nu au rabdare sa citeasca.

Topicul se numeste intretinere cutii automate si nu diagnosticare, bineinteles ca a degenerat in asta ca asa e, se intampla pe forum,

cei care au idee pot emite cel putin niste cauze posibile, dar daca cineva se asteapta sa afle un diagnostic precis 100% doar dintr-o postare pe forum, poate ar fi momentul ca cineva sa le spuna ca asa ceva nu e posbil, ca atunci service auto ar fi un serviciu online sau telefonic, si nu ar mai fi nevoie de tot felul de mecanici, scule de diagnosticare etc etc...

Ce se poate face cel mult e sa se enumere niste posibile cauze.

Si ca de obicei, pentru incercarea de ajutor de obicei te alegi cu niste injuraturi.

 

Si nu imi pasa cat ma suspendati ca oricum nu ma prea mai intereseaza forumul asta in general.. cel mai interesante topicuri pentru mine din pacate au rmas doar cel cu filme si cel de hi-fi... le pot urmari si ca guest.. :)

Multa sanatate va doresc si cei care m-au contactat pe privat pentru sfaturi va pierdeti vremea, ca oricum nu am putut citi nimic cat am avut contul suspendat..

Edited by Bala
sters jigniri
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sautare . pe unde se completeaza uleiul la o cutie automata daca nu are joja sau ceva de genul asta . mersi de raspuns

 

Pe la busonul de umplere :rolleyes: depinde si ce tip de cutie ai , nivelutl se face la o anumita temperatura, se pune doar ulei original si la schimb si la completare, doar cand schimbi cu instalatie de flush poti schimba si tipul uleiului (nerecomandat de nimeni)

 

Cel si cel mai bine ar fi sa citesti de la bun inceput acest topic, unde au depus cativa din colegi multa munca de lamurire, probabil acesta este si motivul pentru care nu ti-a raspuns nimeni pana acum :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Salutare,

Tocami ce am schimbat azi uleiul, filtru, baia de ulei si garniturile aferente, in cutia de viteze steptronic GA6HP19Z a masinii mele 325i E90 2006.

Toata lucrarea s-a desfasurat la Motor AG Pitesti si vreau sa spun ca am intrat un pic in panuca din cauza primelor impresii de dupa schimb: cutia da socuri dupa schimbarea uleiului in toate vitezele si intrecerea in/din R din/in D. :blink: ...Nu stiu ce sa fac si ce sa cred pentru ca inaintea schimbului masina schimba perfect.Sotia spunea ca nici nu-si dadea seama cand cutia schimba vitezele (ea a tot condus-o pana acum pentru ca eu nu sunt in Ro in mometul de fata)...Cei de la Motor AG sustin ca au facut tot ce trebuia pe acolo inclusiv resetare adaptari(cu toate ca nu sunt sigur ca s-a facut resetu respectiv) si ca nu sunt normale aceste socuri fapt pentru care va trebui sa mai facem o vizita la Pitesti zilele ce urmeaza pentru io stiu ce verificari.Ce parere aveti? Cumva este nevoie de ceva rulaj pentru ca steptronicu sa invete din nou noile adaptari ale amberiajelor din cutie? Este normal comportamentu asta de dupa schimbul de ulei? Reamintesc: inainte de schimb nici nu stiai ca a schimbat viteza!Astept niste pareri!

 

P.S. Poate sa-mi explice si mie ce presupune resetarea asta de adaptari si cum se face?

Edited by Ionuț_Cosmin
Link to comment
Share on other sites

Salutare...

Aveti idee ce ulei de cutie are codul 99990142516...Uleiul pe care mi l-au pus in cutie cei de la Motor AG (e cel trecut pe factura) are codul asta, dar nu-l gasesc pe nicaieri si eram curios sa vad ce fel de ulei este, adica ma intereeaza sa fie uleiul recomandat de constructor si anume M 1375.4 ...O alta treaba dubioasa este faptul ca pe factura mi-au trecut 6L de ulei(cod 99990142516) in loc de 7L cat imi spusesera initial ca vor fi necesari pentru schimb... sper sa fi respectat procedura de schimbare a uleiului si sa fie ulei cat era necesar in cutie nu mai putin cu 1L.Daca uleiul e pe minus in cutie e clar de ce face asa cutia. Azi sotia mea a fost sunata de unul dintre oamenii lor iar acesta i-a spus ca s-a interesat mai departe si defapt soculetele alea micute sunt normale si datorate adaptarii cutie (ambreiajelor) la noul ulei.Recomandarea lor este: "folositi masina in conditii normale dar evitati bruscarile pana cand cutia este readaptata.Cutia nu este defecta, totul va reveni la normal dupa parcurgerea unei distante suficiente readaptarii ambreiajelor, adica se poate ajunge si la 2000km."...Ce putem sa facem mai bun decat sa asteptam? Oricum sotia merge din nou la ei saptamana viitoare pentru schimbarea șprițierei far stanga si i-am spssu sa-i lase pe baieti sa faca ceea ce au promis ieri, adica o noua verificare a nivelului uleiului si o testare electronica a cutiei. Cutia da un soc mai puternic la trecerea din P sau D in R si la trecerea din 2 in 3 dar extrem de mic, sotia zice ca e aproape insesizabil, dar totusi e.Nu se simte absolut nimic la retrogradari sau opriri, deci din punctul asta de vedere e totul normal; la fel si la trecerea in P, nu se simte absolut nimic, singurele mici problemute sunt la trecerea in R din D sau P, in cazurile astea socul fiind mai mare.Numai bine tuturor!Astept o parere!

P.S. Masina are 112 000 km si nu cred ca i-a schimbat cineva uleiul in cutie pana acum.

E90 325I N52 2006 cutie GA6HP19Z.

Edited by Ionuț_Cosmin
Link to comment
Share on other sites

OE Part Number: 83220142516. ZF Lifeguard 6 Automatic Transmission Fluid - ATF - is the equivalent to Shell M-1375.4.

 

Asta este codul original al uleiului, nu prea il gasesti in magazine doar la reprezentanta. Se vinde in bidoane de 20L si 209L, poti sa-l iei si varsat de la reprezentanta in jur de 100ron/l

 

Daca ai schimbat filtrul de la cutie fara instalatie de flush intra doar 6L deci nu-ti fa probleme.

 

In legatura cu socurile... e posibil sa ai nevoie de un update de soft, apoi daca ai schimbat uleiul si filtrul si ti-au resetat adaptarile (e obligatoriu) ai nevoie de cateva sute de km (la mine s-au vazut inbunatatiri dupa aproximativ 200km)

 

Oricum avem colegi pe forum cu masini destul de noi si km putini, care ai mici socuri la schimbare treptelor de viteza, mai accentuat 2-3 (in anumite conditii) Deci nu te astepta sa schimbe cutia aia fara sa simti nimic in orice treapta... la deal sau la vale, in turatii, pe sport sau manual!

 

Cere un update de soft EGS, sau fa la toata masina... Eu am scapat de numite socuri in coborare, schimbul 2-3 il facea cu un soc destul de mare, nu pot sa-ti spun exact ce ma ajutat mai mult schimbul de ulei sau updatul de soft, pentru ca le-am facu simultan pe amandoua :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Da, mersi frumos m-am lamurit...codul uleiului despre care vorbeam aseara si care mi-a fost trecut in factura de catre cei de Motor AG, adica 99990142516, este echivalent in BMWETK cu 83 22 0 142 516 (ulei ATF 2), care se vinde la bidon de 20L si deasemenea este echivalent cu

83 22 2 305 396 (ulei ATF 2), care se vinde la bidon de 1L, so it's ok. Ma speriasem, dar mi-am revenit:cei de la reprezentatna de la Pitesti si-au facut treaba si au pus acolo ceea ce trebuia. Apropo de asta, pentru cei interesati, aveti grija ca acest ulei se vinde atat la 20L cat si la 1L asa ca nu va lasati pacaliti de cei de prin reprezentante, care va vor indruma sigur spre bidonul de 20L. Cei de la Motor AG Pitesti, acolo unde s-a si desfasurat operatiunea de schimbare a consumabilelor Steptronic, mi-au dat asigurari ca pentru schimbul asta nu voi fi obligat sa cumpar bidonul de 20L ci 6-7L la bidon de 1L cat este defapt necesar, lucru pe care l-au si facut.

Din punctul meu de vedere cei de la reprezentanta din Pitesti au o mare bila alba.II recomand cu incredere, pentru ca au facut o treaba buna in conditiile in care de toata treaba asta cu schimbul de consumabile la cutie(baie ulei si filtru, ulei, suruburi si garnituri+ stergere adaptari vechi)+ altele (reglaj faruri bi-xenon adaptativ, verificare ulei diferential, schimb consumabile motor) s-a ocupat sotia(eu nu sunt in Ro pana in februarie).

Da adaptarile vechi au fost sterse bineinteles la ei in reprezentant si da asta au spus si ei ca este nevoie de un rulaj de cateva sute de km pentru ca respectiva cutie sa-si refaca adaptarile la noul ulei si la nile presiuni.

Ma repet, cutia nu face probleme decat la trecerea in R si la urcarea din vit 2 in 3. Socul cel mai mare este la trecerea in R, trecerea de la 2 la 3 se face printr-un soc aproape insesizabil(sotia spune ca se simte extraordinar de slab si il simti doar daca nu ai fi mers cu masina inainte de schimb si doar daca esti atent la trecerea de la 2 la 3), iar la retrogradari sau opriri masina schimba fara greseala adica fara nici un fel de soc. Inainte de schimb sotia spunea ca nici nu-si dadea seama cand si ca masina a schimbat sau schimba viteza. Eu cred ca in cateva sute de km isi va reveni la normal cutia, adica fara socuri ca inainte.

As incerca si un update de soft pentru cutie doar dar cei de la reprezentanta spun ca nu e nevoie si ca daca insist sa se faca el il vor face doar cu semnatura mea, dar riscul de a nu mai porni masina este foarte mare iar ei nu-si asuma nici un fel de raspundere pentru un astfel de incident.

Nu stiu de ce totusi exista unastfel de risc si toata lumea se plange si se fereste de update-urile astea de soft.Sincer as face un update de soft cutiei dar nu stiu ce sa fac. Daca se va face un astfel de update de soft cu siguranta se va face la reprezentanta.Astept in continuare parerile voastre!

Edited by Ionuț_Cosmin
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

E posibil sä fie consumul foarte mare datoritä cutiei ?

 

Eu am o cutie automatä cu 5 trepte, masina e un Coupe E46 318 din 2006.

 

Mi-a pläcut topicul ästa si m-am interesat de un schimb de ulei la cutia de viteze, urmeazä sä primesc oferta si mä duc sä il fac.

 

La mine pe cutie scrie M/S intre Drive si Manual .. dacä o las pe drive e Sport si pe manual e .. economic, oarecum? Consumä 10 l / 100 km mixt si o conduc decent, e normal ?

Link to comment
Share on other sites

E posibil sä fie consumul foarte mare datoritä cutiei ?

 

Eu am o cutie automatä cu 5 trepte, masina e un Coupe E46 318 din 2006.

 

Mi-a pläcut topicul ästa si m-am interesat de un schimb de ulei la cutia de viteze, urmeazä sä primesc oferta si mä duc sä il fac.

 

La mine pe cutie scrie M/S intre Drive si Manual .. dacä o las pe drive e Sport si pe manual e .. economic, oarecum? Consumä 10 l / 100 km mixt si o conduc decent, e normal ?

Foarte mare nu cred dar mai mare da. DacĂŁ cutia nu in mințile , patineaza, nu schimba la timp,, nu cupleaza drumurile normal la plecarea dupĂŁ loc va consuma mai mult. Eu când am refĂŁcut cutia mi a scĂŁzut consumul dar schimbarea uleiul sigur nu va ajuta in aceasta privința

Link to comment
Share on other sites

mie mi se pare normal 10% o medie a consumului, asta ar insemna un 13-14% urban cu un 6-7% extra, ceea ce coincide cu parametrii indicati de producator, asa ca daca nu ai alte simptome ale cutiei nu vad de ce ii cauti defecte!? Pe S va consuma ceva mai mult intrucat schimba la turatii mai ridicate iar in manual iarasi iti va consuma mai mult daca vei incerca sa schimbi cat mai devreme in treapta superioara si ajungi sa mergi cu a 5a la 40kmh, mersul subturat duce la un consuma mai ridicat! Edited by mik15
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

orice ulei compatibil dexron III. In mod normal, licenta a fost ridicata de prin 2002, dar ai o groaza de producatori, de la Castrol la Motul , Liqui Molly etc. care fac ulei compatibil Dexron III E un ulei relativ ieftin si usor de gasit, nu e nimic special la el. Cere la magazin un ulei ATF (pentru transmisii automate ) Dexron III si o sa gasesti multe, ai de unde alege.

In cutia mea trebuie acelasi ulei., la service mi-au pus Motul Multi ATF, un ulei mult superior, la mie a costat cam 100 de euro, ulei manopera, tot..

Nu am avut probleme, de acum am binisor peste 40k km de la schimb, si la urmatorul o sa pun acelasi.

Depinde unde o sa faci schimbul si cat de priceput e cel care il face.... cred ca o sa iti intre 6 si 8l.

In manualul Bentley, la tipul tau de cutie schimbul e recomandat intre 50-60k km. NU ai filtru sau alte minuni.

 

Daca dai jos baia de ulei, (te sfatuiesc sa o faci mai, mai cureti pe acolod epuneri si golesti si mai bine cutia) o sa trebuiasca sa schimbi si garnitura, part. no.. 24271218856.

Sal. Am fost sa cumpar ulei pt cutie dar surpriza. Dupa seria din talon cica am filtru iar ulei intra doar 3L. Ai ideie pana la urma cum este cu cutia mea? Ca si marca mi-a fost recomandat Febi pe original. Ms.

Link to comment
Share on other sites

Din pacate, foarte multe informatii de pe acest topic sunt gresite.

 

In cazul unei defectiuni la cutia automata, schimbul uleiului este inutil.

Schimbul merita facut daca la inspectarea uleiului totul pare ok.

Adica uleiul nu este ars, iar cantitatea de pilitura e mica.

 

Nimeni nu poate sa spuna din burta ce este stricat exact la o cutie automata fara sa o dea jos de pe masina si sa o desfaca.

Afirmatiile potrivit carora iti dai seama ca e convertizorul dupa nu stiu ce test empiric sau iti dai seama ca e doar blocul dupa ureche sunt total gresite.

Pana nu o dai jos, nu ai de unde sa stii.

Nici un service specializat pe cutii automate nu o sa ofere astfel de constatari dupa ureche, iar acest lucru nu este dintr-o foame de bani ci pentru ca aceste cutii dau uneori simptome contradictorii.

In cazul in care aveti socuri la cutia automata sau daca patineaza cutia in orice treapta, mergeti la un service specializat pentru o constatare si o verificare a uleiului.

Degeaba schimbati uleiul "preventiv" cand simptome de uzura sunt deja prezente.

Degeaba schimbati uleiul ca remediu "ca poate poate" dispare problema.

 

Una dintre marile greseli vehiculate pe acest topic este aceea ca doar neschimbarea uleiului duce la distrugerea unor piese din cutie.

Acest lucru este total fals.

In blocul hidraulic exista niste valve tip solenoid care daca pica vor duce la trans fail safe program pentru ca treptele nu vor mai putea fi schimbate normal.

Nu este vorba de toate treptele. E posibil ca problema sa existe doar la trecerea dintr-o treapta in alta.

Daca blocul hidraulic are probleme chiar mai mari si nu mai face suficienta presiune de ulei catre carcasele de ambreiaje, acestea din urma se vor arde fara vreo legatura cu starea uleiului ci din lipsa de presiune de ulei.

In cazul in care cineva, dupa ureche, schimba doar blocul hidraulic cand ambreiajele erau deja arse de blocul original, cutia nu va fi astfel reparata.

Sunt foarte multe lucruri de luat in vedere.

In cutie mai exista niste pistoane vulcanizate care tin presiunea in fiecare carcasa cu ambreiaje.

Daca unul dintre ele nu-si mai indeplineste rolul, ambreiajele din carcasa respectiva se vor arde.

Sunt foarte multe elemente care pot ceda, nu doar uleiul.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dar de ce ? doar pentru simplu fapt sa nu mai cumplezi si decuplezi transmisia? sincer mi se pare ca o tin fortata in D si cu piciorul pe frana, dar nici nu-mi place sa o scot in N si apoi sa i dau D inainte sa plec si tot asa la fiecare semafor... de aia intreb pentru ca nu stiu ce o omoara mai reped fortatul pe loc in D sau cuplatul si decuplatul N-D :rolleyes: prin manuale nu vad nici o recomandare in sensul asta

 

Stiu ca unele masini au AUTO HOLD dar nu stiu pe ce principiu este, tine blocata frana singura sau decupleaza singur cutia, tind sa cred prima varianta..

Link to comment
Share on other sites

Pentru ca n-are sens.

Convertizorul e decuplat automat cand ai oprit si ai frana apasata.

Pe de alta parte, in Drive pompa de ulei continua sa trimita ulei spre ambreiaje, in timp ce in Neutral sau Parking pompa nu functioneaza.

Practic e o uzura in plus sa treci din Drive in Neutral sau Parking la fiecare semafor.

Link to comment
Share on other sites

Pentru ca n-are sens.

Convertizorul e decuplat automat cand ai oprit si ai frana apasata.

Pe de alta parte, in Drive pompa de ulei continua sa trimita ulei spre ambreiaje, in timp ce in Neutral sau Parking pompa nu functioneaza.

Practic e o uzura in plus sa treci din Drive in Neutral sau Parking la fiecare semafor.

+1.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.