Jump to content

vaduva80s

Members
  • Posts

    652
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vaduva80s

  1. Eu am patit asa cand aveam defect senzorul de la pozitie ax cu came . L-am schimbat si a fost perfect .
  2. Motoare de cacat fabricate de vestita companie BMW , vandute 10 ani cu eroare de fabricatie . In 2010 au modificat capul la supape sa nu mai consume ulei la toate motoarele 6 cilindri benzina. in concluzia mea BMW-companie de cacat.
  3. Si eu am auzitca Shell Helix Ultra 5w40 ar fi printre cele mai bune din lume sau chiar cel mai bun . Cica e singurul ulei pe care il foloseste Ferrari . Dar cica doar acest ulei de la Shell (helix ultra 5w40) e foarte bun , restul fiind ceva comun spre prost.
  4. Cred ca sunt OK si Corteco si Lemforder(producator OEM). Tu de care ai pus?(ca sa evitam)
  5. Cumpar presuri/covorase pt. BMW E39 (seria 5 , an 2001). Doresc sa fie din cauciuc bun-siliconat(nu din ala care se toceste usor si se sfarma)-eventual Petex , sau daca sunt textile sa nu se faca moi ca patura. Astept oferte.
  6. La pretul dublu fata de piata libera ar trebui sa fie original la Bavaria.
  7. In germaniauleiul este original , iar la noi este facut sub licenta in alte fabrici sau chiar falseturi in unele cazuri . Nu ti se pare ciudat ca acelasi tip de ulei este mai scump in Germania decat la noi ?Eu de aia vreau Motul sau Liqui Moly , pt ca nu se falsifica.
  8. Daca si motul o sa-l consume trec pe 10W40 . Pana acum Liqui-Moly l-a consumat cel mai putin (Liq-Mol Leichtlauf HI-TEC 5w40)
  9. Eu vreau sa pun Motul 8100 Xcess 5W40 pe E39 2001 .pt ca e LL01, nu mai vreau LL04 pt ca le papa repede (masina mea e dinainte de 2004 cad au aparut la bmw filtru de patricule , plus ca e benzina.) Ce motul ai folosit?
  10. eu pana acum nu am gasit in SB mecanic bun pt BMW.
  11. Uita-te in portbagaj in sus sub luneta , acolo sunt niste forme rotunde-ovale . Loveste in mijloc la formele respective si pica capacele singure. Nu le vezi pt. ca ai impresia ca asa e caroseria.
  12. vaduva80s

    lichid

    La mine la e 39 e sub carcasa filtrului de polen de la sofer .
  13. vaduva80s

    lichid

    probabil sub carcasa filtru polen
  14. Tu vezi ce putere are sw ala. Type R eu zic ca sunt in top 10 in lume , dar bafta cu un amplificator potent pt ala. Ai dreptate domn'profesor de gramatica(M-am). M-am grabit si nu sunt atent la toate detaliila scriptice , ca doar nu scriem acte oficiale. Degeaba pun poze ca sunetul nu-l putem regla dupa imagini , ci dupa ureche. Datii niste sfaturi cu subwooferul pt colegul ceva bun calitate pret . Eu zic ca la preturi normale sunt bune Alpine G si R sau MTX Roadthunder si T6000 , am inteles ca se aud bine si Clarion. Sunt si mai bune decat astea , dar sare pretul in sus . Calitate/pret eu recomand ce am scris.
  15. Astea le-am reglat din time-aligniament.(am spus si eu ca tw de pe dieci sunt slabe, restul gamelor Hertz sunt beton). Pot face reglaje de genul: marimea difurilor (inclusiv sub), pozitia acestora , tipul masinii ,taierea frecventelor pe fata, spate , sub , distanta dintre difuzoare , folosire sau nu de tweetwre separate , +/- dB , cat de brusca sau lina sa se taie frecventele , HPF , LPF ,etc. Ma-m blocat la reglarea EQ unde nu sunt presetate . Apar ca niste grafice separate pe inalte,medii si joase , si nu stiu ce reprezinta parametrii aceia si cum sa reglez scalele .
  16. Cred ca suna mai bine toate difurile sa fie helix esprit decat gama blue sau alte variante , si am spus intr-o postare ca Hertz dieci sunt slabe in tweetere , dar combinatia aia era ok la ce adancime puteau avea difurile sa incapa.(daca puneam orice pe spate nu obtineam nimic in plus pt. ca sunt prea mici incintele) Eu am BMW e39 nu e46 , si difuzoarele au incinte. Nota 7-8 pentru sunet in BMW e39 e OK , pt ca 10 scoti dintr-o masina de teren fara portbagaj izolat pt subwoofer si eventual difuri de 16,5 cm . Acestea au fost sfaturile mele si sper sa fi ajutat pe careva. Daca esti din Sibiu te las sa-mi faci reglajele pt. ca eu cred ca te pricepi mai bine decat mine . Subul meu e Alpine bass-reflex cu incinta din fabrica si am reglat trecerea la 100HZ pt ca se mai pierd din frecvente pana in habitaclu si mai bine am intercalat frecventele decat sa am lipsa.
  17. SA va spun ce am facut eu la masina mea un BMW e39 din 2001. Am schimbat in primul rand unitatea cu un Pioneer nai vechi(s-a imbunatatit mult sunetul) si apoi cu un Kenwood KDC 6051U(un model scumpicel-1000lei) pt USB si pt ca are procesor de sunet DSP , time aligniament , cDAC pe 24 bit , HPF-LPF , 3 iesiri RRCA pe 4V , si multe altele , dar in special 4*50W - 4*30 W RMS mai puternica iesirea decat la concurenta . (oricum dintre Kenwood, Alpine si Pioneer , Pioneer scoate sunetul mai cald). Apoi a urmat schimbarea difuzoarelor cu Helix Blue component pe fata (Tweeter de matase) si Hertz Dieci coaxiale pe spate . Apoi am izolat incintele in care vin difuzoarele cu alu-bitum-band .Sunetul mult imbunatatit mai ales datorita tweeterelor de la Helix - ca si cum inainte nu aveam deloc inalte de la tweeterele stock oem , iar mid-bass-urile incepeau sa distorsioneze la volum mult mai mare (ceea ce ma face sa cred ca mai bine puneam o unitate Alpine sau Pioneer care scoteau RMS mai putin de 4*30W ca si Kenwood , la un anumit volum mid-bassul incepe sa distorzionrze din cauza incintelor in care stau difuzoarele). A urmat indepartarea capacelor din portbagaj-luneta pt canalele de bass , un amplificator In Phase IPA 1001 -de 400W RMS reali in punte(mult prea puternic decat e necesat , dar si eu am crezut ca si altii ca trebuie putere mare ca sa intre bass in masina , si acum il tin la gain sub jumatate , cred ca un 250W RMS e suficient cu capacele ale din portbagaj date jos)si am ramas la un subwoofer Alpine SBG-1244BR. Am setat din reglajele playerului cu DSP la difuzoarele dim masina frecventele de la 70 hz in sus , si am setat subwooferul sa redea pana la 100 hz , cu filtrul subsonic din amp pe la 28 hz . Asa am evitat distorsiunile . Cum se aude ? Uimitor de bine pt BMW , orice linie audio din fabrica ati avea. Unii montatori de scule car-audio au spus ca nu credeau ca voi reusi sa fac BMW-ul meu sa sune asa bine. Asta am facut eu si cred ca cea mai buna varianta la cheltuieli de 700 EUR. Stiu ca cel mai bun clar bass il dau suburile seald , dar acolo trebuie putere ma mare. Sa nu cumva sa va puneti suburi BandPass in portbagaj pt ca acea iluzie se formeaza cu un Bass reflex si incinta portbagajului rezultand bandpass. Cel mai bun compromis in situatia noastra Putere-claritate este subwooferul de tip BassReflex La e60 parca sunt si mai mici difurile , ceea ce e mai nasol. La e39 sunt de 13cm.
  18. Nu ai dreptate. Voi nu cunoasteti elementele facute de producatorul masinii pt. a face sa se auda sunetele joase intr-un BMW e39(pe care-l detin)/si e46, si va dcupati tabla la masini in bancheta sau in alte parti si va da-ti cunoscatori (aici nu ma refer la persoanele cu care discut in contradictoriu intr-un mod productiv , cum este si userul Kenbobo sau Devil's, care se vede ca cunoasc car-sound).Eu macar am un atestat in electronica si sunt pasionat (nu e jobul meu ,e hobby) Si mie la inceput , altii imi recomandau pt bass ampuri si suburi de puteri mari pt ca e foarte izolata fonic masina (asa am ramas cu un amp de peste 400W RMS -In Phase). M-am apucat sa citesc forumuri BMW din strainatate (bmwsyndicat in principal) si asa am aflat de capacele din portbagaj de sub luneta , pe canalele ramse goale montandu-se difuzoarele de sub free air de pe echiparea M-audio. Daca ai capacele respective date jos ajunge si 200W ca si putere (eu folosesc ampu-l meu la sub jumatate din gain-volum). Un Kiker Comp cu incinta bass-reflex Kiker, suna perfect dupa ce se lasa vreo 2 saptamani.(nu ma refer la solo baric , comp VR , Comp R , RT ,Vx, VR care sunt altceva si sunt pt SPL , Chiar si Comp VT care sunt slim) . Acum sa va fac propria mea categorisire (asta cred si am vazut eu) _ Playerele cele mai bune sunt in aceasta ordine : Alpine , Pioneer , gama de sus de la Kenwood si Clarion(chiar daca nu ararate asa bine , Clarion scoate sunet bun) . _ Difuzoarele(uitati de JBL , Infinity , Magnat , Mac Audio etc)sunt asa : - Top of the top sunt cele HI-END : Brax(gama superioara Helix - grup Fischer Audiotec) , Morel , Mark Levinson(gama superioare a grupului Harman) , Bang&Olugsen , Gama Utopia de la Focal, DLS gama Scandinavia , Scanspeak - Foarte bune - Hi-Fi :JL Audio , Helix , Audison(gama superioara de la Hertz) , Hertz , RockfordFosgate ,DLS ,MB Quart , Alpine de la type R in sus - Bune - Infinity , JBL , DB Audio , Hifonics , MTX gama Thunder 6000 in sus. - restul - Magnat , etc _ Subwoofere - JL Audio , Kiker ,Alpine, MTX(doar anumite mtx-uri), Helix , DLS si anumite Hifonics. _ Amplificatoare - Helix , Focal , Alpine , JL Audio , Pioneer , Hertz-Audison ,DLS , Ground Zero. _ Procesoare de sunet - Alpine , Helix , Audison. Restul sunt umplutura . Apropo la frecventele subwooferelor , tot ce este sub 25 Hz nu se mai aude de catre om , dar in scimb aceste frecvente se simt. . Recomand Pt subwoofere amplificatoare care au si filtru subsonic pt a taia din frecventele pe care nu le poate reda subul si a evita distorsiunile.
  19. Sa faca cum vrea el , ca nu-i obligatoriu. JL e NR.1 , Kiker e nr.2 . Kiker au un sunet specific lor , pe care altii nu-l au , si chiar daca sunt cunoscuti pe SPL-unde sunt MTX nr.1(Jackhammer) , Kiker are si alte game in afara de Solo Baric si celelalte de SPL, se aud super bine SQ Kikerele din gama COMP sau COMP S , COMP D . Iarasi nu recomand JBL sau INFINITY chiar daca cunoaste lumea brandurile respective . Alte marci audio HI-FI sunt Helix , audison si hertz (la hert nu-mi plac tweeterele din gama Dieci pt ca nu sunt din matase sau ceva asemanator).
  20. Eu zic sa-ti iei un subwoofer bassreflex facut de producator , nu unul gen difuzor , dupa care sa-ti faca cineva incinta , si sa nu stii daca a nimerit parametrii optimi(ca e cam nimereala pt ca nimeni de la noi nu are aparate care sa masoare frecventele(hz) coloborat cu dB si cu volumul optim de aer pt presiunea ideala a difuzorului). Si eu consider ca cele mai bune sunt JL audio , dar nu vei gas in Romania (chiar daca unii mint ca au la ei pe site , dar cand ii suni nu au de mult timp), si mai ramane concurentul lui JL si anume KIKER . KIKER sunt super subwoofere , la acelasi nivel cu JL , si dupa astia doi vin restul. La Kiker trebuie sa ai grija ce amplificator cumperi , pt ca de obicei acestia fac suburile pe 2 ohmi , chiar daca unii pe site-uri scriu eronat 4 ohm , cand il vei primi vei vedea ca e 2 ohm. Eu am luat Alpine pt ca deja aveam amplificatorul pe 4 ohmi , si sa stii ca clasa AB la amp e mai buna ca si fidelitate decat clasa D , dar la sub nu prea ai nevoie de fidelitate. Ampul meu l-am legat in punte ca era pe 2 canale si era clasa AB. Dar merge in punte doar pe 4 ohmi . Nu recomand Magnat , mac audio , crunch sau altele , pt ca vei fi dezamagit. Alpine e super OK pe subwoofere. Mai sunt anumite MTX , dar nu toate , si de obicei alea mai scumpe se aud mai rau ,dar fac mai multa galagie . Mai sunt difuzoarele de subwoofer care nu necesita incinta (free air) dar nu prea le mai produce nimeni.(parca mai facea Groun Zero un model). Oricum eu apreciez mai mult pe cele SQ(sound quality-fidelitate,claritate)) decat pe cele SPL(sound presure level - galagie)
  21. Daca te uiti in portbagaj in partea de sus dinspre luneta , vei vedea niste forme rotunde-ovale . Ai inpresia ca asa e caroseria , dar sunt de fapt niste capace , care daca le lovesti cu coada de la o surubelnita de cateva ori mai puternic vor pica cu tot cu izolatia de acolo . Daca pica fara izolatie , trage-ti de ea pt. ca este semidecupata(decupata ca o linie intrerupta)pt a putea fi scoasa exact forma capacelor. Pe acolo prin canalele alea intra bass-ul in masina daca are sub din fabrica , sau echipare M-Audio; sau daca ne punem noi subwoofere aftermarket. Daca-ti pui subwoofer cu bass-reflex (eu am Alpine SBG-1244BR) il pui in portbagaj lipit de bancheta, cu fata spre gura portbagajului si spatele spre habitaclu. La e 46 parca sunt mai multe capace din alea decat la e39(cum e a mea). I-am aratat la un prieten cu e46 dupa ce a decupat din tabla din portbagaj , si dupa aia se zgaria pe ochi . (nu toate au capac de skisac).
  22. Daca vrei sa-ti intre bass din portbagaj in incinta masinii , sa nu uiti sa lovesti din porbagaj capacele alea care pica de sub luneta .
  23. Nu ma refer ca scartaie placuta pe disc cand franez(nu scartaie deloc asa). Ma refer ca scartaie placutele cand dau drumul la frana , si le-am dat jos sa le vad si am observat mici zgarieturi pe spate la unele colturi , ceea ce arata ca probabil e mai mica cu 1/2 - 1 mm si are un joc foarte mic. Nu mai iau Ate data viitoare
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.