Jump to content

Bogdan Chis

Members
  • Posts

    618
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bogdan Chis

  1. Salutare, un pret pentru incalzire in scaun dar doar parte de sus pentru un e36 325i din 1994.VIN EF22582.Mersi mult
  2. Este in partea dreapta la pedalier, trebuie sa stai mai contorsionat pe acolo dar se gaseste relativ destul de usor trebuie sa scoti mufa dupa care iese si rezistenta.Deci cum te uiti la pedalier ea este in zona dreapta sus ca si cum ai privi oblic de la pedalier, dar chestia este ca trebuie sa bagi capul acolo la pedalier e mai nasol dar se poate.
  3. Am si eu o intrebare legata de rezistorul de la un e36.Am luat unul nou dar se pare ca aeroterma nu functioneaza, treptele nu merg deloc.Sa fie oare aeroterma dusa? Cand am dat jos rezistorul vechi era bulit si a facut scurt plus ca a topit si carcasa aceea de plastic cu locasul pentru rezistor, a facut o buba mare acolo.Dar acuma vad ca nu merge nici cum.La inceput cu vechiul rezistor a mers dar am dat jos bornele de la baterie pentru o operatiune mai ampla si cand am montat din nou bornele ce sa vezi aeroterma nu mai functiona.Ceva idei, pareri indrumari ?Mersi mult.
  4. @skorpyon:sper si eu sa te bucuri de masina.Ca e foarte frumoasa.Intr-adevar asta inseamna sa agheti remorca cu Atv-uri si sa bati coclaurile cu un 320d aut cu suspensie sport.Sper ca fostul proprietar sa doarma bine la cat l-am pomenit.Ma tot gandesc ce i-a facut de 2 luni a mers relativ bine si nu a inceput sa faca figuri decat cand a dat frigul.Problemele au fost grave:convertizorul a fost schimbat cu unul de doar 1000 de km si si de asemenea 4 valve unisens de pe ambreaiaje.Recomand sa cumparati pentru modelul asta de cutie ulei Texaco Texmatic etl 7045 e in ambalaj Texaco la 1L.Fata de cel care este in ambalaj BMW si e 35 de lei litrul cel in ambalaj Texaco e 27 lei litrul.Cel putin noi cu atat l-am cumparat.De asemenea setul complet de filtru de ulei + garnitura baie + suruburi e in jur de 230 lei pe Febi Bilstein.E foarte mica diferenta fata de cel original care este 300 lei.Deci in jur de 500 lei este pretul pieseleor de care aveti nevoie ca sa va intretineti corespunzator cutia de viteze.Si asta pt schimb complet(inclusiv uleiul din convertizor).La 60-80.000km nu mi se pare asa mult ca sa aveti o cutie fara probleme.Intre timp am mai schimbat complet uleiul intr-un 525d e39 si un e46 320d cu rezultate foarte bune.Deci merita.Bafta la toti.
  5. Din punctul meu de vedere sa detii un Bmw nu inseamna sa ai bani pe care sa ii arunci pe geam.Mi se pare o imbecilitate sa platesti preturile lor nesimtite avand in vedere calitatea slaba a lucrarilor indiferent cati bani ai avea.Si in plus de asta daca sunt intradevar asa profesionisti ar trebui sa trateze la fel de bine orice client indiferent de serviciul de care are nevoie pentru ca acel serviciu inseamna BANI=Cheltuieli+Profit.Asa ca indiferent de modelul de BMW pe care il ai ,generezi profit pentru ei si aste te face CLIENT.Dar la noi notiunea de Client nu exista sau este deseori confundata cu Fraier sau Ignorant.Atata timp cat am apelat la ei pentru ca am avut incredere le-am platit un serviciu pt ca am vrut sa fiu sigur de caliatea lui si am fost dezamagit asta ca sa nu zic "Tzepuit" ,e normal sa imi exprim nemultumirea aici,sa atrag atentia altor useri care poate vor sa apeleze la serviciile lor si pesonal sa imi indrept atentia catre alte service-uri mai mici unde sunt bagat in seama si calitatea lucrarilor este mult mai buna la jumatate de pret.Asta in loc sa ii dau in judecata.Nu ma simt obligat sa ma rog de AB ca sa cumpar un serviciu sau produs de la ei si sa ma bage in seama.
  6. Nu pot sa arunc cu pietre.Pentru ca ai dreptate.La ei daca te duci cu un e46,e39,e38 deja se uita stramb , zic ca e vechi si te trateaza ca pe un gunoi.Ma rog....Avem surse mult mai bune pt piese originale si sincer service-ul il facem in mare parte noi.Asta merita sa moara ca afaceri pt ca nu sunt competitivi.
  7. Se poate sa fie ....Asta spuneam ca o sa va tin la curent.Le iau prin eliminare.Deocamdata dupa primul schimb de ulei imbunatatirea este dramatica.In rest o sa va tin la curent.
  8. Deocamdata o sa mai completez cu inca un litru sau juma de litru de etl 7045 ca de ala am bagat.Si eu zic ca o sa meraga bine.Cand o sa mai stranga @skorpyon niste bani(dupa pasti cred)chiar daca o sa meraga bine.si sunt convins de asta.o sa o dau jos sa curat blocul hidraulic si sa schimb toatal uleiul cu ceva mai bun.De asemenea simtoma cu primele schimburi de viteze la rece,cu socuri si delay este tratata si in TIS.Ei sustin ca este o problema de soft.Valva care actioneaza ambreiajul C1 ramane deschisa facand ca daca masina sta parcata mai mult timp sa se scuga uleiul si la o prima actionare sa nu aiba presiune hidraulica suficienta.In momentul in care este presiune cupleza brusc.Ei recomanda resoftare.Cer doar rabdare.Si o sa va tinem la curent.
  9. Bai fratilor eu zic ca problema in cutia aia este uleiul.Si in maxim doua luni daca e treaba buna o sa fie iara in parametrii.Acum merge la 90% zic eu.@skorpion e un perfectionist de felul lui si daca nu merge ca noua pentru el este egal cu 0.Ma rog.Eu zic ca o sa se rezolve.Simtomele care le zice el se manifestau inainte destul de tare.Dupa schimb de ulei si completare se manifesta putin doar la rece si dupa aceea merge brici.M-am dat si eu cu masina si stiu ce face.Acolo sunt mai multe probleme.O parte din vibratii rezulta de la o tija care trebuia sa tina catalizatorul de dupa turbina.Care dupa ce a fost schimbata turbina la un momentdat in viata masinii,a disparut.Si esapamentul vibreaza in draci.In plus mai este si o problema cu centrarea si tragerea la semne a cardanului.Care de asemenea genereaza vibratii.Toate astea o sa se rezolve pe parcurs.Si o sa va tin la curent.E usor sa vb in necunostinta de cauza si sa dramatizezi.Pana nu rezolv problema definitiv nu mai are rost sa vb degeaba despre acest caz.Tot ce ma intereseaza este un ulei alternativ la faimosul Texaco ETL 7045 care are proprietati hidraulice superioare.Preferabil din gama Liqui Molly.Daca stie careva ceva astept un pont.
  10. Nu cred.Foarte putin probabil.Cand bucsile alea sunt duse se aud socuri la porniri bruste.Am avut 525td din 94 cu peste 350.000 km la bord si nu avea bucsile alea turtite.Si ala o carat la viata lui.Inca avea carlig aftermarket din ala sanatos. Vibratia aia o genereaza ceva care se invarte.Si cum rotil sunt ok ar mai fi posibilitatea sa fie celelalte piese care se afla in miscare.Gen aliniere cardan,prinderi,rulment cardan,amortizoare soc diferential si poate bucsi diferential,planetare etc.Is curios daca o suim pe doua capre de spate,ii decuplam dsc-ul si ii dam in drive o sa vibreze ceva.Si cu una cu doua se poate verifica si prinderea la subframe daca e ridicata de spate.
  11. Trimite-mi e-mail-ul tau pe privat si pana maine ti-l trimit.Oricum modelul asta de cutie A5S 360/390 R de la GM e cu cele mai mari probleme.In Germainia sunt firme care repara doar modelul asta.ZF-ul de pe 730d-ul lui @unvicont nu a cedat decat dupa 380.000 km.Si a cedat un solenoid de pe blocul hidraulic.
  12. Pai era vb despre experienta mea in incercarea de a repara o cutie A5S 390 R de la GM de pe un 320d e46 touring din 2003.E masina userului @skorpyon.Oricum inca sunt probleme si nu le stiu cauza.Asa ca o sa strang toate datele mecesare si o sa postez la momentul potrivit.Pana una alta am in posesie un pdf cu manual de reparatii pentru acest tip de cutie.Daca te intereseaza da-mi un mail pe privat sa ti-l trimit.
  13. Imi cer scuze ca am deranjat asa rau cu comenturile mele,incat au fost sterse.O sa deschid topic separat.
  14. Nu e nimic la subframe.Imi sarea in ochi daca era ceva cand am verificat uleiul din diff.(apropo care stie unde scrie pe diff la e46 daca e LSD sau OPEN?)Vibratiile se simt la viteze mari ajung la aplitudine maxima in jur de 170 km/h si mai sus pana la 200 km/h incep sa scada in intensitate.Inclin sa cred ca e vb ori de geometrie,ori e ceva brat spate indoit,ori nu sunt elementele transmisiei aliniate.Ma rog marea majoritate a problemelor se pot constata facand geometria.Ma indoiesc ca este subframe-ul pt ca am mai accelerat-o bruc si nu bate nimic in spate.Pot sa fie cel mult bucsile de la subframe,desi ma indoiesc si de asta.
  15. Dupa cum am promis,vin cu impresiile finale.Dupa doua zile de stat nepornita azi am testat masina.Imediat dupa ec am pornit motorul la prima cuplare in D si dupa accea in R a dat putin soc.Ceva de intensitatea care o avea inainte dupa cam 1 ora de functionare.Dupa 3-4 minute de stat la relanti in P deja la cuplarea celorlalte pozitii nu s-a mai simtit nici un soc.In mers de asemenea schimba lin si isi face treaba bine.Au disparut si vibratiile la peste 1oo km/h.Sunt multumit de rezultat,desi cred ca ar mai trebui bagat cel putin 0,5 l de ulei dar nu vreu sa trec peste capacitatea maxima pt ca nu e recomandat. Incepe uleiul sa faca spuma si astfel se fac bule de aer in circuitul hidraulic ducand tot la socuri si ungere proasta.Asa ca o sa o las asa pana la vara cand o sa caut in tara un service care are instalatia cu care se schimba complet tot uleiul.Deja cel care l-am bagat nou e contaminat si ar trebui un schimb coplet. Va salut!
  16. Eu am un amic (@coraing) care a avut accident frontal cu un e36 coupe 320i din '93 si desi avea inca airbagul original(ca doar unul avea) i s-a deschis.Sincer m-am mirat si eu. :goodjob:
  17. Foarte bun articolul si sunt 100% de acord cu ce ai scris.Sper ca sa deschida ochii multora in privinta cutiilor automate pentru ca in Romania mitul "Lifetime" e bine inradacinat si nu se iau masuri decat cand este prea tarziu.Din pacate atunci un schimb de ulei este in cele mai multe cazuri, fara efect.Eu si @skorpyon care este proprietarul masinii, inclin sa cred ca am avut noroc.Si o sa va impartasesc experienta noastra pentru ca e "la cald", sa zic asa. @DOMI sper sa nu te superi ca las un coment asa lung si daca ti se pare ca merita,poti adauga ce consideri la articolul tau. In seara asta am schimbat uleiul intr-o cutie GM A5S390R,de pe un e46 320d touring din 2003 la 204.000 km.Dadea socuri la schimbarea intre trepte in mers,vibratii in trasmisie la peste 100km/h,Intarziere la cuplarea D sau R dupa ce statea masina parcata de pe o zi pe alta sau perioade mai lungi ,socuri la cuplarea pozitiei D sau R,vibratii in R sau D cand se statea pe loc cu frana apasata.Cam acestea au au fost simptomele care se manifestau la intesitatea maxima la rece si pe masura ce se incalzea uleiul scadeau ,ajungand aproape sa nu mai fie simtite dupa 2-3 ore de mers cu masina.Initial am crezut ca e blocul hidraulic sau unul dintre solenoizii care cupleaza valvele de pe bloc(ma gandeam la cel principal,Main presure regulator).Dupa mai multe diagnoze,am ajuns la concluzia ca partea elcrica si elctronica sunt ok si isi fac treba.Am desfacut scutul si stupoare cineva a mai schimbat uleiul dar nu a binevoit sa cumpere o garnitura de baie noua si din cate am vazut ulterior nici filtru.De asemenea era putin umezit simeringul de la tija de comanda a cutiei.Dupa codul de pe eticheta am comandat ulei Texaco ETL 7045E-7 litrii si kit complet de filtru, garinturi filtru ,garnitura baie,suruburi de prindere baie,suruburi de umplere si golire si simeringul defect.Am folosit ca documentatie mai multe DIY de pe diferite forumuri din USA precum si manualul Bentley pt e46 si TIS-ul. Concluzia: Am inteles ca aceasta cutie are o capacitate de 9,3litrii cu convertizor de cuplu si 6 litrii fara.Din cutie s-au scurs maxim 3-3,5 litrii cu tot ce era in baie, dupa ce am dat-o jos si cu ce era in filtru.Deci ma gandesc ca in convertizor nu aveau cum sa fi ramas 3,3 litrii asa cum ar fi fost normal.Uleiul era negru ca taciunele.In schimb magnetul de pe baie cu destul de putina pilitura pe el.Am incercat sa fac cum scrie in TIS si in manualul Bentley si dupa ce am curatat baia si am schimbat garinitura,simeringul etc am inceput sa pompez noul ulei(rosu deschis) in baie.Din cate scrie ar fi trebui sa intre cam 4 litrii la rece cu masina la orizontala.Ei bine au intrat 2,5l si a inceput sa dea pe dinafara.A pornit masina,am trecut-o prin toate treptele cutiei si am incalzit uleiul ,cum scria la carte.Am inceput sa pompez din nou si stupoare dadea pe dinafara(deja se batea cap in cap cu DIY si manualele).Am inclinat masina inspre partea pasagerului cam la un unghi de 25 de grade folsind diferite cricuri.Si am pompat in continuare pana la 4,5-5 litrii.Dupa care a inceput sa dea iarasi pe dinafara.Am confectionat un dop la furtunul de umplere si l-am bagt fortat in gaura de umplere.Asa au intrat pana la 6,7-6,8 litrii,restul pana la 7l cat am cumparat,a ramas pe furtunul de umplere si a curs pe parcurs si la punerea surubului de la gaura de uplere.Totusi am vaga impresie ca in convertizor nu era ulei cat trebuie si ar mai trebui cam 0,5-1 l de ulei.Deci DIY m-au ajutat doar partial. Ca efecte ,e de vis la schimbarea intre trepte si la cuplarea D si R.Mentionez ca masina a stat oprita dupa aceea la o temperatura de 1-2 grade celsius cam 3 ore pana am schimbat tampoanele de la cutie si am luat la rand toate scuturile de dedesupt,le-am indreptat si le-am schimbat suruburile cu altele noi(nu ca ar mai fi ramas foarte multe suruburi dupa ce si-au pus manutzele specialistii din service-urile patriei).Deci practic uleiul a apucat sa se raceasca.Am condus-o prin Cluj a mers foarte bine fara socuri,a raspuns foarte repede la accleratii si schimbari de trepte.Din pacate iarna e in toi si nu am putut sa ma duc foarte tare.Astept sa vorbesc maine cu @skorpyon care e proprietarul masinii si sa vad cum s-a comportat dupa o noapte de stat parcata si sa vad daca mai vibreaza peste 100km/h.Pana maine e uscat drumul.O sa mai las maine un comment cu impresii finale. Pentru o schimbare mai eficienta a uleiului as recomanda un service unde au acea instalatie speciala de flush care inlocuieste tot uleiul din cutie si se poate afla exact cat a foast si de asemenaea cantitatea corecta de ulei nou care se baga in cutie.Din cate stiu eu in Cluj nu exista asa ceva.Toata distractia a costat aprox 750 lei asta incluzand furtune, pompita,bidoane,prosoape noi, manusi etc.Piesele au fost comandate pe original in totalitate.Recomand cu caldura schimbarea uleiului la intervalele expuse de @DOMI.Preturile nu sunt asa de mari si merita pentru ca va scuteste de costuri imense.In Cluj de exemplu se repara blocul hidraulic(de multe ori se inlocuieste cu sh reconditionat) cu 500-600 de euro si asta nu include ulei si filtre.Nu mai vorbesc daca ajung sa se uzeze alte componente ale cutiei.Aveti in vedere acest aspect mai ales la cutiile GM ,care din cate m-am documentat, sunt mai firave ca ZF-urile mai ales pe modelele mentionate de @DOMI. Bafta la toti si toate cele bune!
  18. Multumesc.Cautam masina pt un prieten.I-am gasit un 325i coupe din 94 cu o gramada de opiuni si care arata de vis cu 3200 de euro.L-a cumparat instant. Bafta la vanzare!
  19. Frumoasa!Bafta in continuare cu acest proiect!
  20. Alexxx Lasa-i in pace ca daca le spune omu frumos nu vreau sa inteleaga.Stii ca este o vorba:"Prostul nu-i prost destul ,daca nu e si fudul." Deci mai baieti eu inchei aici ca nu am cu cine si stric topicu omului. Daca nu credeti va rog faceti o vizita la reprezentanta si deschideti capote pe acolo.Poate gasiti una argintie ,care nu a fost revopsita :twoup: Bafta la vanzare! Si scuze ,da nu ma pot abtine cand vad profesori din astia!
  21. Felicitari pentru masina.Este extrema...am vazut-o la Cluj la Drag-ul organizat de K.O. Racing si chiar a dat clasa la toata lumea. Nu mai asculata rautatile altora.
  22. Prietene deschide capota la un e90 argintiu si o sa vezi ca compartimentul motor este vopsit alb,deschide la orice e46 ,e39 facelift si o sa vezi ca e la fel la cele verzi de exemplu e negru mat. Mai deschide capote si dupa aia vezi daca e cum spun eu sau nu. Crede-ma asa vin din fabrica :twoup:
  23. stim service-uri pretul e ok. :twoup: Am renuntat la idee ca l-am sunat iar pe gagiu si e foarte arogant.Am gasit altceva in Suceava.
  24. Stiti careva ceva despre masina asta: http://autovit.ro/bmw-523-C16791280.html Tipu zice ca e dus doar un rulment pe spate si e uzata tapiteria de pe scaunul soferului.In rest vad si eu ca bara fata nu-i de-acolo si s-ar putea sa fi fost lovita si alte chitibusuri de genu. Sincer ma cam indoiesc dar daca stiti careva ceva despre ea va rog sa imi zice-ti.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.