Jump to content

Discutie anvelope G01

edit

Recommended Posts

Referitor la RFT vs non RFT, mai ales la jante pe 20, cele normale vor fi mai confortabile. Eu la G01 simt diferenta intre cele de iarna RFT si cele de vara normale, fara run-flat ambele cu jante pe 19 inchi. Este mult mai confortabila masina! 

Dezavantaj ar fi daca faci pana si nu o poti rezolva cu snur sau compresor,  sa mai mergi pana la prima benzinarie/vulcanizare.

Mai jos ai fisierul de la bmw in legatura cu tipul de anvelope pe care il poti pune in functie de dimensiune jante. Pt 18, 19, 20 sunt si variante non RFT, dar pt 21 doar variante RFT. Eu am pe 21' la al meu x4 si am mers pe RFT fiindca n-am vrut sa am probleme cu cutia de transfer sau altele ( daca ar fi fost variante non RFT in lista pt jante 21, as fi mers pe non RFT ).

https://www.bmw.gp/content/dam/bmw/common/topics/fascination-bmw/bmw-efficientdynamics-2020/tyre-energy-labels/pdf/G01–Reifenliste.pdf.asset.1709133987786.pdf

47 minutes ago, Cosminbad said:

Referitor la RFT vs non RFT, mai ales la jante pe 20, cele normale vor fi mai confortabile. Eu la G01 simt diferenta intre cele de iarna RFT si cele de vara normale, fara run-flat ambele cu jante pe 19 inchi. Este mult mai confortabila masina! 

Dezavantaj ar fi daca faci pana si nu o poti rezolva cu snur sau compresor,  sa mai mergi pana la prima benzinarie/vulcanizare.

Când o sa vina vremea sa schimb anvelopele sigur renunt si eu la RFT, in caz de pana se rezolva fie cu snur fie cu kit de pana cu sealant. Daca se taie pe lateral atunci e problema, dar cred ca sunt destul de rare astfel de pene, eu de cand conduc din 98 nu am avut asa ceva.

Oare o fi o diferenta sesizabila intre 20" cu talon 45 pe fata si 40 pe spate si 19" cu talon 50 overall? Diferenta de talon in mm intre 20 si 19 ar fi de 12 mm, asa pe hârtie.

Oare se simt acești 12mm? Clar o diferenta va fi, dar banuiala mea este ca nu e semnificativa sa merite o schimbare de jante.

Edited by goangaus

21 hours ago, laurt said:

Buna ziua din nou. Are cineva idee pe jantele de 20, 275/40/20 si 245/45/20 merg de la pirelli pz4 cu * bmw dar fara runflat? Adica ce parere aveti pro si contra? Multumesc. @sskkaa

De mers merg, sigur, ca doar sunt aceleasi dimensiuni. Eu nu as pune decat ce solicita producatorul, adica * si runflat. Masina asa a fost gandita.

Daca ai toate 4 rotile la fel, poate ar merge fara pb sa pui chiar si fara * omologare sau fara runflat.

Pana la urma runflat tine de dinamica masinii ( sa fie mai barca sau nu ) si poate ajuta la comfort ceva, dar in caz de pana ce faci... ma rog, fiecare cu piticii lui 🙂 

La mine nu e nici o diferenta intre runflat si normale legat de dinamica masinii.Doar de confort cele runflat fiind foarte rigide.Poate un pilot pe circuit ar face diferența desi nu cred.Cum am mai zis avem 2 G05,1 G01 LCI și Un F25 în familie toate trecute pe anvelope normale în 2 dimensiuni fără absolut nici o problema.Doar a mea are anvelope normale dar cu steluță (Pirelli) de care nu sunt prea încântat și voi trece pe conținental sport contact 7.