Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov) ×

Ulei recomandat BMW g30 motor B58

Recommended Posts

Salutare! Voi ce ulei puneti in BMW 540i g30 cu motor B58? Din ce am citit pe internet uleiul OEM de la BMW care e facut de SHELL este foarte bun dar am vazut ca nu e cel mai bun. Cele mai multe pareri se indreapta spre Ravenol, Amsoil si Motul. Si de asemenea care e cea mai buna vascozitate, 0w30, 0w20 sau 5w30? 

Pune linistit ulei BMW 5w30, cu norma care trebuie pt motorul tau ( cred ca LL04 ) si schimba l cam la maxim 10-15k km.

Lasa utopia cu cel mai bun ulei... cel mai bun ulei e ala care ti l permiti sa l schimbi cat mai des.

• Love BMW 1
  • De acord! 2

16 minutes ago, sskkaa said:

Pune linistit ulei BMW 5w30, cu norma care trebuie pt motorul tau ( cred ca LL04 ) si schimba l cam la maxim 10-15k km.

Lasa utopia cu cel mai bun ulei... cel mai bun ulei e ala care ti l permiti sa l schimbi cat mai des.

La ala original ma gandesc si eu sa pun pentru ca stiu ca merg la sigur. Ai dreptate, multumesc frumos pentru sfat. Eu la orice masina am schimbat la maxim 8000 km sa fie motorul cat mai curat. Dilema era la vascozitate.. Majoritatea am vazut ca aleg 0w20, dar pentru Romania e perfect 5w30 cum ai spus si tu 

Vezi ce pune dealerul, 5W30 cod 99992405100 (83212465849 )  avea asa pus .Ulei original BMW schimbat la 10/15 k km maxim si nu ar trebui sa ai probleme. Altfel poti sa pui orice ulei cu care ai avut "succes" inainte.

Edited by alex230ro
  • Thanks 1

Eu am pus 5w30 la fostul 545e, cu aceeasi motorizare ca a ta, desii in Germania avusese 0w30, m-au informat acest aspect inainte de schimb, dar fiindca masina mersese in Germania, era pe sezon rece.

• Thanks 1

3 hours ago, alex230ro said:

Vezi ce pune dealerul, 5W30 cod 99992405100 (83212465849 )  avea asa pus .Ulei original BMW schimbat la 10/15 k km maxim si nu ar trebui sa ai probleme. Altfel poti sa pui orice ulei cu care ai avut "succes" inainte.

Mulțumesc frumos tuturor! O sa aleg 5w30 atunci dar la brand mai astept pareri. Pe youtube vad ca multa lume testeaza Liqui Moly si Ravenol VMP si de asemenea in clipuri la inlocuire de ulei toti pun Liqui Moly. Acum mai astept pareri de brand

52 minutes ago, RedCap said:

Eu as pune ulei BMW fara sa ma gandesc macar la alternative.

Am vazut astazi un video cum s-a testat ulei BMW si Liqui Moly si cel de la BMW a depus multa cenușă sulfatata iar LM deloc iar altii vad ca recomanda Ravenol

1 hour ago, RedCap said:

Eu am zis fix ce as pune eu. Acum mai departe depinde de tine, de cat mergi opana schimbi, regimul de mers, etc

Eu vreau sa pun ce e mai bun pentru motor. Am vazut ca se recomanda Siroil, cica la restul brandurilor e mai mult reclama, dar in realitate si uleiul de la BMW e facut de Shell

9 hours ago, CosminMihaita said:

Eu vreau sa pun ce e mai bun pentru motor.

Deja are lacune mari in istoric,nu se mai poate s o faci fata mare acum.Pune ce zice producatorul si aia e,netul e plin de idioti si experimente dubioase.

• De acord! 2

Posted (edited)
1 hour ago, mgi said:

In niciun caz 0w20. Dacă pui 0w30 sa fie ll04 sau ll19fe

Din ce am mai citit pe net pentru mild hybrid cu codul B58C pe care il am eu cica trebuie 0w20 cu LL-17FE+ , cica LL-04 se pune pe generatiile mai vechi, ai idee daca asa o fi? 

Edited by CosminMihaita

1 hour ago, ovy318i said:

0w20 LL-17FE+, 0W30 LL- 12FE pentru B48C care il am eu. Momentan am 0w20 LL-17FE, o sa ii pun 0w30 LL-12FE saptamana viitoare, "original" BMW.

Asta pentru B48C, dar la mine la B58C merge cu 0w30 LL-12FE sau trebuie neaparat 0w30 LL-17FE+.. Si cum de ai luat hotararea sa treci de la 0w20 la 0w30? 

13 hours ago, CosminMihaita said:

Si cum de ai luat hotararea sa treci de la 0w20 la 0w30? 

Plec in concediu in Italia. Ma gandesc ca pentru mersul pe autostrada plus temperaturi de 35- 40 de grade este mai indicat 0w30.

Pune o serie de caroserie sa iti spun ce da in programul de piese.

• Haha 1

2 hours ago, Beam We said:

Eu merg in concediu in Grecia,oare ce ulei e recomandat?...

...pentru Grecia, special.. adica neaparat undelemn de la bunica - sa miroase si grecu' putin marfa romaneasca ca prea ne da cu uleuirile lor peste tot..

Daca nu, poti sa mergi pe orice marca de ulei de maslin. Ofera cea mai buna protectie greceasca.

Ceilalti, nu va suparati.. raspund si eu cum imi raspunde si el mie..

Iar el, ma indoiesc ca se supara de data asta..  @Beam We ..e prea inspiranta intrebarea dupa cum e pus@. Am explicat destul.. in stilul'mi caracteristic? 😀

3 hours ago, ovy318i said:

Ma gandesc ca pentru mersul pe autostrada plus temperaturi de 35- 40 de grade este mai indicat 0w30.

si ce faci, il scoti cand te intorci din Italia si pui altul pentru tara noastra?

Eu imi tot zic ca prea multa am grija de doua BMW..uri dar sa pun ulei special pentru o tara.. nu m-am gandit.. asta e de nivelul urmator..

Edited by bimmer90f30

54 minutes ago, ovy318i said:

0W20 LL 17 FE+

5W30 LL04

0W30 LL04

0W30 LL12 FE

Discutia asta se repeta...

bine, tabelul din care @ovy318i se inspira e pus de @ebay

pe un alt topic dedicat uleiurilor..

Il caut imediat si il expun:

@CosminMihaita

Click pe sageata din colt te duce direct la doua tabeluri.. ce ai nevoie sa stii pe viitor la ulei acceptat de ORICE BMW.

Daca vrei sa afli parerea mea o gasesti expusa acolo in topicul despre uleiuri. Nu ma mai repet aici ca nu are rost. Am destule postari acolo; ai ce sa intelegi..

Edited by bimmer90f30

M-am uitat in acel tabel si pentru motorul meu B58C imi arata bifat cu albastru doar LL-17FE+, deci celelalte cu x fara albastru nu sunt compatibile nu? 

Aici e motorul B58C inconjurat cu rosu si in dreptul motorului apare X cu albastru, doar ala e compatibil nu? Screenshot_20250706_151024_com.google.android_apps.docs_edit_648155784607344.thumb.jpg.116c8d0afce956d2359edc5bfb59e201.jpg

Screenshot_20250706_151015_com.google.android.apps.docs_edit_648127016202661.jpg

26 minutes ago, CosminMihaita said:

M-am uitat in acel tabel si pentru motorul meu B58C imi arata bifat cu albastru doar LL-17FE+, deci celelalte cu x fara albastru nu sunt compatibile nu? 

Cam asa ceva. Scrie chiar sus ca uleiurile din lista sunt cele recomandate in SUA.. e drept ca TIS locul de unde luat tabelul este in engleza si ca atare si tabelul e pentru o tara vorbitoare de limba engleza..

Pe de alta parte.. multe BMW sunt vandute in California spre exemplu.. unde este cat se poate de cald vara.. asadar tabelul se aplica si lor..

Dupa cum iernile americane sunt si ele destul de grele.. dar mai jos e mentionat cu cifra 1 ca tarile unde temperaturile coboara frecvent sub -20... tara noastra sigur nu intra acolo! Nu intra la frecvent decat pe anumite zone.. mici practic ar trebui sa stam tot pe la 5W.. /dar de dragul "economie" sunt manati spre 0W..

Asadar, sa iti faci o idee uleiurile aste subtiri, ca asa se numesc ele.. au fost create pentru masini noi, moderne.. de data recenta.. dar nu sunt obligatoriu si la fel de fiabile sa protejeze uzura notorului cand acesta are peste 120, 150, 170 mii cand iese din garantie.. asdara atunci ..poate ar fi cazul sa pui ceva mai protectiv la rece cel putin!

Aceste uleiuri.. scrie chiar in explicatia oficiala a aparitie lor pe piata.. in motoare este pentru a "oferi" o economie de carburant.. economie care pe termen lung (uzura motorului..) NU RAMANE IN BUZUNAR.  Trebuie sa inveti sa citesti printre randuri in ziia de azi. Sa intrevezi viitorul ca sa iti fie bine tie..

Eu pun deja 5W30 la un BMW produs pentru o tara in care temperaturile rar scad sub 0 grade! Motor caruia i s-a pus in garantie 0w30. Acum are 120k. Sper ca intelegi logica mea. 

Pentru mine doua caracteristici trebuie sa aiba uleiul modern de BMW: sa fie LL04 pentru diesel si sa aiba baza uleiului extrasa din gaz natural. Iar unul dintre uleiuri care are caracterul de mai sus e Shell PurePlus Technology. Adica ce recomanda BMW.

Edited by bimmer90f30