Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Mai avem 2 camere disponibile!!! ×

BMW 540i xdrive 2021

Wolff

Recommended Posts

Primele impresii, dupa in jur de 100km, din care vreo 20 pe centura:

- suspensie: clar mai potrivita pt oras decat suspensia M sport; este mai confortabila si mai iertatoare cu drumul; in acelasi timp, masina are ruliu/tangaj minim, datorita barelor stabilizatoare active; prima data cand inteleg de ce ar lua cineva un seria 7 sau S klasse; desi e doar cu ~100kg mai usoara decat g31 530d, se simte si in dinamica si la franare; jantele actuale sunt pe 18, cred ca ar merge de 20 pt vara. 

- directie: la viteze sub 20kmh imi placea mai mult cu directie integrala, era foarte usor de iesit si intrat in parcari si la viraje >90 grade; la peste 20kmh imi place mai mult asta, e mai ferma (probabil de la xdrive) si parca se simte mai precisa, nu mai am senzatia ca pleaca spatele.

- motor: si aici un plus consistent B58 vs B57; mai silentios si mai confortabil; masina este mai agila si mai silentioasa, cu mai putine vibratii; din punct de vedere performanta, la sub 120kmh diferentele sunt mai degraba mici; cred ca ar merita un stage 1 (MHD)

- confort interior: scaunele sunt mai potrivite pentru mine (1.90, 110kg) decat cele sport, desi in cele sport aveam sustinere laterala mai buna; masajul chair  se simta, mai bine decat ma astepta; ventilatie scaune vedem la vara

- sonorizare: bowers se aude bine, placut, detalii bune, bas bun; dar nu audiofil, in primul rand datorita spatiului de auditie nepotrivit; nu exista latime/adancime scena, separatie instrumente, etc; per total suna mai bine decat harman kardon sau individual ce am mai ascultat in bmw.

- asistenta sofer: interesant driving assistant profesional, in trafic bara la bara doar trebuie sa tii mainile pe volan; totusi nu cred ca il voi folosi prea des in oras, mereu am impresia ca nu va frana

- consum: rezonabil, o idee mai mic decat la 340i, dar cu 30-40% mai mare decat la 530d; 17-18 in trafic infernal (medie sub 8kmh), 13-14 in trafic ok, 7-8 pe centura la 110kmh

La prima impresie imi place mult masina, un blend optim intre confort si sportivitate; probabil va sta minim 3 ani la mine, mai ales ca nu stiu ce altceva as putea lua mai bun; G60 540i nu exista in europa, plugin hibrid sau electric nu iau.

Si cateva poze cu interiorul. 

Deja am luat niste capace oglinzi negru lucios, ma gandesc sa le pun.

IMG_7094.jpeg

IMG_7095.jpeg

IMG_7097.jpeg

IMG_7101.jpeg

• Like 1