Jump to content

E90 320d M47 mesaj Electronics failure

Recommended Posts

Salut băieți! Mă confrunt și eu cu o problemă, am zis sa întreb și aici întrucât am fost în 6 service-uri deja, cu testere dedicate și nimic. Deci mașina în cauză în BMW e90 320d Automat M47(cu distribuția în fața) 2005

De la o vreme are momente când mi se aprinde mașina aceea "pe elevator" cu roșu în bord și pe navigație cu mesajul "Electronics Failure" (atașez poze), apoi triunghiul de la DSC în bord începe să licăre și nu mai vrea gram să meargă, pur și simplu îmi taie pedala de accelerație ,până uneori mă opresc pe loc că nu mai trece de 20km/h. Uneori mi se dau și ceasurile peste cap, se aprind toți martorii în bord, după care se sting (exact ca la un test de ceasuri din bord) mi se schimbă gradele climei din Celsius în Farenheit și își revine după o perioada. Mecanicii la care am fost spun că nu au mai auzit de așa ceva. Chiar e ceva nemaiîntâlnit de nimeni ? 

Din ce am observat, se întâmplă asta doar când se încălzește motorul puțin. 

Deci după ce își revine, nu mai are absolut nimic. Trage de rupe. Dar în ultima vreme a început să facă des lucrul ăsta și mă pune pe gânduri. Să fie ceva senzori ? Senzori Temperatură...Nu mai știu ce să îi fac, și la ce să mă gândesc . Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri! 

IMG-20260206-WA0018.jpg

Numele topicului trebuie sa contina si o descriere scurta a continutului altfel daca il pui ca acum "E90 320d M47" nu vei atrage prea multi cititori si implicit nici pareri prea multe. 

P.S. Ti-am editat eu numele topicului. 

• RedCap changed the title to E90 320d M47 mesaj Electronics failure

Sunt 3 module in masina care pot da asa ceva de "grav". As verifica in ordinea asta DME, CAS, FRM, sa nu fie urme de umezeala, la DME as verifica si dupa urme de motorina/ulei in mufele acestuia. Ar mai fi de verificat relele si cablurile de masa...

Bun, 2 lucruri ai de făcut. De verificat cablul de plus din spatele panoului de siguranțe, eventual si cel de la baterie din spate. 

Și celălalt lucru, e să intri in meniul secret să verifici voltajul cum fluctuează. Nu are voie să depășească 14.8, dacă are spike-uri de peste 15V, trebuie să înlocuiești releul de încărcare de pe alternator. 

Dacă voltajul depășește 16V , poți arde calculatorul.

1 hour ago, RedCap said:

Numele topicului trebuie sa contina si o descriere scurta a continutului altfel daca il pui ca acum "E90 320d M47" nu vei atrage prea multi cititori si implicit nici pareri prea multe. 

P.S. Ti-am editat eu numele topicului. 

Mersi fain! 🙏🏽

1 hour ago, v@sy said:

Pune o poza cu diagnoza Ista sa vedem ce erori apar.

Absolut nimic pe diagnoză. 

1 hour ago, RoAlin said:

Mersi fain! 🙏🏽

Absolut nimic pe diagnoză. 

Nu există să nu apară nimic pe diagnoză. Fă din nou, dar cu ISTA ( ideal )sau INPA , nu cu tester generic, nu cu tester de pe telefon, că sigur găsești  cel puțin erorile memorate în istoric... Îți recomand un prieten, ai un link cu pagina lui de FB ( https://www.farcebook.com/DawTuning711 ) e din Arad ( mai exact din Cuvin ) și sigur te rezolvă...