Jump to content

Înlocuire plăcuțe frână G05

ebay

Recommended Posts

Deci a venit momentul pe față. 83 de mii. Cam de semicalificat, dar îți trebuie câteva scule și să citești newtisifo. Urmează înlocuirea lichidului de frână. Nu uitați de spray frâne și vaselina anti scârț 

IMG_20260324_101920.jpg

IMG_20260324_102835.jpg

IMG_20260324_103311.jpg

Edited by ebay
  • Like 1
  • Love BMW 1

E atat de simplu!? 😉 

Ce scule ai folosit mai exact?

E de inteles ca e seria x5.

Placutele sunt pe fata sau pe spate?

Etrier, i-a trebui impins pistonul? Cu, ce scula? Cum a foat retras/impins, daca nu a trebuie scula dedicata?

Eu, am schimbat la un X1 pe spate discuri si placute. E motorizata frana de mana asa ca a trebuit folosit ISTA; dar merge si fara.. 😉

Cum, cu, ce iti propui sa inlocuiesti lichidul de frana? Manual sau cu pompa?

Edited by bimmer90f30

Este model M cu sistem Brembo, pe față. Ciocan, un șpiral de 5 cu nu am găsit dornul de 5, patent + ciocan să iasă știfturile, șpray frâne, daltă mare și șurubelbiță să âmping pistoanle. Super simplu. Și vaselină Ate pentru plăcuțe, de aceea am recomandat lectura Newtisinfo

Pe spate am folosit , acum un an, Bimmelink pentru intrarea în mod service frâne spate

• Like 1

8 minutes ago, ebay said:

Este model M cu sistem Brembo, pe față. Ciocan, un șpiral de 5 cu nu am găsit dornul de 5, patent + ciocan să iasă știfturile, șpray frâne, daltă mare și șurubelbiță să âmping pistoanle. Super simplu. Și vaselină Ate pentru plăcuțe, de aceea am recomandat lectura Newtisinfo

Pe spate am folosit , acum un an, Bimmelink pentru intrarea în mod service frâne spate

Pentru o intretinere exemplara.. la schimb de discuri.. (adica la doua schimburi de placute) burdufurile pistoanelor ar trebui curatate de praful degajat de placute.. si unse cu vaselina pentru cauciuc. 

Asa se prelungeste viata burdufurilor; nu crapa sau se deterioreaza.

27 minutes ago, bimmer90f30 said:

Pentru o intretinere exemplara.. la schimb de discuri.. (adica la doua schimburi de placute) burdufurile pistoanelor ar trebui curatate de praful degajat de placute.. si unse cu vaselina pentru cauciuc. 

Asa se prelungeste viata burdufurilor; nu crapa sau se deterioreaza.

Absolut de acord, am discurile, dar să mai trăiesc încă 80 de mii să le schimb, împreună cu noile plăcuțe. Poate mai repede, că acum trag o rulotă grea. Pistonasele au mers brici.

1 hour ago, bimmer90f30 said:

E atat de simplu!? 😉 

Ce scule ai folosit mai exact?

E de inteles ca e seria x5.

Placutele sunt pe fata sau pe spate?

Etrier, i-a trebui impins pistonul? Cu, ce scula? Cum a foat retras/impins, daca nu a trebuie scula dedicata?

Eu, am schimbat la un X1 pe spate discuri si placute. E motorizata frana de mana asa ca a trebuit folosit ISTA; dar merge si fara.. 😉

Cum, cu, ce iti propui sa inlocuiesti lichidul de frana? Manual sau cu pompa?

Am o pompă de presiune din China, văd mâine ce performanță are...

Deci am schimbat și lichidul de frână, super simplu, torni un litru în recipient și faci 2 bari. Apoi dai drumul la aerisitoare pe rând. Eu am schimbat și roțile cu această ocazie. Cine este interesat din București împrumut scula gratis.

IMG_20260325_090436.jpg

IMG_20260325_090445.jpg

IMG_20260325_095642.jpg

• Like 1
  • Love BMW 2

1 hour ago, ebay said:

Cine este interesat din București împrumut scula gratis.

Cum!? Te-ai atins de sistemul de franare M la un BMW?🤣

(mi-am amintit ca un vecin unde stau a rupt aerisitorul de pe un etrier M.. dar nu a disperat.. Dupa ce a dat etrierul la meseriasi.. a pus aerisitoare AM din inox.. . Eu nu as fi pus decat tot ce a pus fabricantul pentru a nu afecta filetul din etrier.. pentru ca ala din inox sigur nu cedeaza la strangere fiind mai dur desigur)

..Tre' sa fii un pic sarac si disperat sa te apuci sa faci singur de frane! 🤫

Asta e satira in contul altora care se uita la noi DIY-istii ca la un paria.. 😉

(pe cei care nu au loc ii inteleg dar pe cei care au nu 😱☻ inteleg de ce nu fac singuri)

Foarte frumos gestul de a imprumuta gratis!

Faza cu aerisitor rupt se intampla tocmai pentru ca nu a fost schimbat lichidul de frana la timp... (atunci se intepeneste..) dupa atat timp de nedesfacut..

Edited by bimmer90f30

46 minutes ago, bimmer90f30 said:

Cum!? Te-ai atins de sistemul de franare M la un BMW?🤣

(mi-am amintit ca un vecin unde stau a rupt aerisitorul de pe un etrier M.. dar nu a disperat.. Dupa ce a dat etrierul la meseriasi.. a pus aerisitoare AM din inox.. . Eu nu as fi pus decat tot ce a pus fabricantul pentru a nu afecta filetul din etrier.. pentru ca ala din inox sigur nu cedeaza la strangere fiind mai dur desigur)

..Tre' sa fii un pic sarac si disperat sa te apuci sa faci singur de frane! 🤫

Asta e satira in contul altora care se uita la noi DIY-istii ca la un paria.. 😉

(pe cei care nu au loc ii inteleg dar pe cei care au nu 😱☻ inteleg de ce nu fac singuri)

Foarte frumos gestul de a imprumuta gratis!

Faza cu aerisitor rupt se intampla tocmai pentru ca nu a fost schimbat lichidul de frana la timp... (atunci se intepeneste..) dupa atat timp de nedesfacut..

Sunt sărac, vis a vis de un cetățean europen standard. Probabil ca 80 % din restul cetățenilor României. Nu consider oportun și necesar să plătesc sute și sute de lei unor personaje care au service, Am curte, am tot ce trebuie, am ISTA, nu sunt tembel, astea sunt lucrări de categoria semicalificat. Acum 45 de ani, când urmam cursurile la IPB-transporturi la seral, că nu aveam bani, ne ajutam între noi mult mai mult. Acest sentiment a dispărut, dar nu la mine. Sharing is caring. Aerisitor rupt este out of order, înseamnă că nu ai simțul mâinii, 18 dan la Brembo, 15 la Ate, eu le-am strâns la mână, nu sunt așa ramolit. 

• Like 1
  • De acord! 3

eu saptamana trecuta nu am reusit sa schimb rotile de iarna/vara singur :)) pt ca am ridicat masina la elevatorul din dotare si nu stiu cum am facut si am reusit performanta de am rupt o tija de nivel de la suspensie/faruri roata stanga spate :))))), mai mult dauna am facut decat schimbat rotile, apoi am stat 5 zile cu masina in service pana a venit aceasta tija de plastic, ca nu am gasit-o la niciun furnizor in tara, a venit din polonia :))))); ce vreau sa spun: daca te pricepi, te bagi, daca nu....dauna faci, ca mine :))

Edited by coco1382

On 3/25/2026 at 2:15 PM, coco1382 said:

eu saptamana trecuta nu am reusit sa schimb rotile de iarna/vara singur :)) pt ca am ridicat masina la elevatorul din dotare si nu stiu cum am facut si am reusit performanta de am rupt o tija de nivel de la suspensie/faruri roata stanga spate :))))), mai mult dauna am facut decat schimbat rotile, apoi am stat 5 zile cu masina in service pana a venit aceasta tija de plastic, ca nu am gasit-o la niciun furnizor in tara, a venit din polonia :))))); ce vreau sa spun: daca te pricepi, te bagi, daca nu....dauna faci, ca mine :))

Probabil neatenție la fixarea pe rampă, astfel nu văd cum. Dar corect, nu te pricepi nu te bagi. Mai este și ghinion câteodată.