Jump to content

Sfaturi pt cei care cumpara o masina


COObra

Recommended Posts

Sal as dori sa imi achizitionez un bmw e46 din 1999/2000 1.9 benzina.Sunt intr-o mare dilema ce tip de euro iese la RAR.unii spun ca iese euro 2 altii euro 3 si taxa auto ei zic (adica samsarii de masini) ca taxa e intre 800 si 1300 euro.nu stiu ce sa mai cred ,mie frica sa nu imi iau vreo tzeapa si sa ma dau cu capul de pereti.

Va rog mult de tot sa ma ajutati!!! sunt fan BMW, pana acum am avut golf 3,4, si opel astra g dar cand am avut ocazia sa conduc un 318 i 1.9 benzinar m-a coplesit:)))

Link to comment
Share on other sites

Buna , in curand fac 18 ani si as dorii sa imi cumpar prima mea masina si m-am gandit la un bmw 318 sau 320 e36 fiind o masina foarte reusita din punctul meu de vedere , astept sfaturi si pareri din partea voastra , ce ziceti e o masina potrivita pentru 18 ani ? Si inca un lucru de mentionat , nu dispun de un buget foarte mare . Cum ar fi mai bine , o masina din tara imatriculata sau ar iesii ceva mai bine din germania ?
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Oare e asa mare difernta intre samsarii din RO de pe autovit, si turcii -sarbii - polacii - etc din Germania? Voi dati sfaturi de mers in Germania sa cumpare de la reprezentanta poate, ca la privat oricum nu ma duc eu unu care nu stiu mai mult de 4 cuvinte in Germana. Cati ati fost in Germania sa va luati masini ? pe bune. Fara povesti de la prieteni.

Pe mobile.de / autoscout24.de / autohus.de - ce va face sa fiti asa de siguri ca masinile alea-s bune ? Pe ce considerent mergeti ? Pe simplul fapt ca sunt in Germania si ca aia-s cinstiti ? ha ce gluma. Eu cred ca diferentele intre ce aduc astia in tara cu TVA-ul pe barba lor si ce vezi in Germania sunt nesemnificative. Ca dau astia km inapoi - pai nu te obliga nimeni sa dai banii pana nu vezi istoricul - in Gemania daca te lasa sa deshizi macar capota, sa zici mersi.

Masina SH este LOTERIE .

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eu am fost de 2 ori si am luat masina de la proprietar din Germania(nu era turc),cu totul in regula.Oamenii au spus ce au schimbat sau ce e de schimbat si n-au ascuns nimic.(Am fost si cu fratimiu sa-si ia un bmw din Koln si nimerise un turc iar cand am fost sa ne intalnim cu ala el nici macar nu a mai venit dupa ce stabilisem totul).Cel mai important e ca masinile erau exact cum erau descrise,pe cand la noi pe cine suni va zice ca e impecabila iar cand te duci sa o vezi te iei cu mainile de cap. Edited by HER22
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu am fost de multe ori dupa masini in Germania si pot spune ca n-am gresit cu nici o masina. Este adevarat ca arabii, turcii si alte natii care nu inspira incredere au parcuri auto dar nu trebuie generalizat ca toti sunt tepari.

Parcurile Autohus (sunt doua la numar unul in sud si altul in nord la distanta apreciabila unul de altul) mi se par cele mai sigure insa au preturi sensibil mai mari. La ultima mea vizita acolo aveau cel putin 500 de masini in parc, lasai un act de identitate si iti dadeau cheile de la maxim 5 masini sa poti urca in masina, eventual s-o pornesti. Din pacate sunt cam sceptici cand vrei sa cumperi masina pe firma fara sa platesti tva.

Am cumparat si masini de la persoane fizice care postasera anunt pe mobile.de si n-am avut probleme. Iti trebuie ceva atentie, ceva limba engleza (ar fi de preferat germana) si putin habar despre masini.

Recomandarea mea este sa intrebati de cat timp sta masina in parc inainte s-o cumparati, iar daca nu este recent adusa sa ii faceti unele verificari.

Am cumparat un E46 care nu mai fusese miscat de 3 luni si dupa ce am achitat-o si am parcurs 200-300 de km am simtit miros de frane. Se gripase pistonasul de la etrier si nu mai revenea astfel ca placuta s-a tocit pana la fier. Am mers pana acasa incet si la service am constatat ca datorita supraincalzirii discului de frana s-a scurs si vaselina de la rulment si a trebuit inlocuit si acesta.

In tot cazul masinile acolo nu sunt asa ieftine ca pe la noi, dar ai avantajul ca masina a circulat pe drumuri de calitate si n-ai dubii in legatura cu provenienta ei.

Si nu in ultimul rand verificati taxa de poluare inainte sa cumparati o masina. Un amic si-a luat un A8 4.0 tdi crezand ca este euro 4 (in brif scria d4 si a crezut ca inseamna euro4) si de fapt masina era euro 3.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

In tot cazul masinile acolo nu sunt asa ieftine ca pe la noi, dar ai avantajul ca masina a circulat pe drumuri de calitate si n-ai dubii in legatura cu provenienta ei.

 

Corect.

Oricum eu personal nu cumpar o masina de 2-3 ani (sa nu zic mai multi) rulata in Romania. Poate sa fie ea cu istoric, de la reprezntanta, etc. Soselele si bordurile , molozul arhiprezent iarna-primavara etc etc...cu care acea masina s-a tot intalnit isi spun cuvantul. Una noua da :).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Unii dintre voi stiti, altii nu, foarte putin conteaza, mi-am vandut e36le si acum sunt in cautare de alta masina. Vreau sa raman tot la seria 3. Dilema mea este legata de ergonomia pozitiei de la volan pe care ti-o ofera urmatoarele variante de seria 3(e46, e90). Am condus e46, nu si e90. As dori, pe cat se poate, pareri din partea persoanelor care au avut e36 si au trecut la ceva mai nou.

 

La e46 imi place ca s-a pastrat caracteristica bordului profilat spre sofer si comanda pt geamurile electrice in zona schimbatorului, insa bordul este pozitionat prea jos. La e90 nu imi place bordul de nici un fel fiind aproape ca o scandura, iar butoanele pozitionate pe usa mi se pare super incomode(experienta cu astra, polo si ocazional altele). Alta intrebare ar fi: cat de incomod este stalpul fata(A) ?

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Stiu ca E46 pastreaza liniile clasice BMW cu bord indreptat spre sofer si bla bla bla...In realitate, E90 este la ani lumina distanta fata de E46 la toate capitolele posibile asa ca nu are rost sa le pui in balanta parerea mea. Daca ai bani de E90 go for it.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Si eu zic tot e90 din aceleasi considerente, masina construita in sec 21, in timp ce e46 la prima aparitie nu diferea mult nici ca design fata de e36 FL. S-ar putea la fiabilitate sa piarda e90, la fel cum e60 pierde in fata lui e39 (parere subiectiva, n-am fost posesor, e46/e39 fiind mai mecanice, pe cand celelalte inglobate cu electronica).
Link to comment
Share on other sites

In realitate, E90 este la ani lumina distanta fata de E46 la toate capitolele posibile

Poate sa fie la ani lumina, daca nu o simti pe placul tau tot degeaba. Din acest motiv am cerut pareri despre generatile urmatoare strict legat de pozitia soferului in masina.

 

...(parere subiectiva, n-am fost posesor, e46/e39 fiind mai mecanice, pe cand celelalte inglobate cu electronica).

mai degraba inglodate in electronica

Link to comment
Share on other sites

Cati ati fost in Germania sa va luati masini ? pe bune. Fara povesti de la prieteni.

Pe mobile.de / autoscout24.de / autohus.de - ce va face sa fiti asa de siguri ca masinile alea-s bune ? Pe ce considerent mergeti ? Pe simplul fapt ca sunt in Germania si ca aia-s cinstiti ? ha ce gluma.

 

Uite ca n-am vazut postarea ta la momentul ala, dar suntem mulţi care luăm maşinile din DE. Si ca sa iti răspund la subiect, pai n-aş fi fraier sa ma duc pana acolo si sa iau tot de la turci, arabi etc? Dupa ce ca cheltuielile sunt destul de mari cu avionul, cazare, mancare.

Eu am luat si voi lua mereu de la privat neamt, sunt f corecţi, anunţul în sine avea o pagina, ştiam totul despre masina pana sa sun.

Bineînţeles ca rămâne si varianta de a cumpăra de la un parc serios (care oferă garantie) sau reprezentanţa.

Din Ro aş lua doar de la un cunoscut sau de pe forum dupa ce în prealabil am urmărit evoluţia maşinii.

 

mai degraba inglodate in electronica

 

Asa e. Canbus-ul e bun atâta timp cât funcţionează, dar s-au vazut si cazuri cand un e60, de exemplu, te trezeai ca nu mai porneste, iar bordul arata ca un pom de crăciun.

Edited by P.I.M.P.
Link to comment
Share on other sites

eu nu am avut e46 dar am condus, si am e91. mi s-a parut f.mare diferenta intre ele. mai conteaza desigur sa fie si la fel de ingrijite tehnic.

trebuie neaparat sa conduci si e90. doar asa iti poti face idee.

si la e90 bordul este putin orientat spre sofer, doar ca mai putin ca la e46. daca te sui in dreapta o sa vezi diferenta.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

@dorinacke

 

Eu mi-am cumparat masina din Germania.

Tatal meu la fel.

Am multi cunoscuti care si-au luat masina de acolo si par multumiti.

 

Masina pe care am cumparat-o acum cativa ani avea doua sute si ceva de mii de km. la bord. Acum are peste trei sute de mii si inca merge bine, chiar bine.

Am dat pe ea o mie si ceva de euro si chiar am fost lasat sa fac proba cu ea. Deci chestia cu ridicatul capotei nu e adevarat, nu stiu de unde o stii, din propria-ti experienta sau din auzite?

Am luat-o de la un parc, de la un turc.

Masina a mai avut inainte inca 5 proprietari, dar cu toate astea, consider ca a fost bine-ntretinuta.

 

De ce consider eu ca masinile din Germania sunt mai bune, mai bine intretinute?

Pai pentru ca oamenii de acolo au salarii mult mai bune decat noi, deci isi permit sa faca revizii, schimburi de ulei etc. la timp. La noi in Roamania multi au sloganul "Lasa bah ca merge si asa...". Asta 1 la mana.

 

2 la mana: bisnitarii, samsarii ori cum vrei sa le zici. Pai astia dau kilometrii in spate si mint mult. Majoritatea fac asta, e drept insa ca nu toti. Am mers saptamana trecuta la un targ de masini si am ramas perplex. Toate masinile pe benzina, ca erau 2.0, ca erau 1,8 consumau doar 4-5%. In Germania cand l-am intrebat pe turc cat consuma masina mi-a zis ca in medie 8-9%. E o diferenta...

 

Ca pret, e drept ca am vazut in Romania masini mai ieftine decat in Germania, insa cu proprietari indoielnici si in general samsari.

 

Nu am nimic cu samsarii, dar mi se par cam tepari, si am o mica experienta(nu personala) in legatura cu asta...

 

As lua insa si masina din Romania, dar de la cineva serios, de la proprietar, iar pe acesta l-as ruga sa imi dovedeasca un lucru: ca a avut grija de masina si cel mai important, ca nu i-a dat km. in spate. Sa fim seriosi, km. masinii conteaza enorm.

 

Cu masinile din Romania, am mai observat un lucru(au patit si unii de aici de pe forum, nu demult...): suni omul frumos si il rogi sa iti spuna daca masina are probleme. Vanzatorul iti spune ca nu are nicio problema, ca totul functioneaza super ok. Bun, ajungi la fata locului(poate faci si cateva sute de km.) si vezi ca ala a mintit cu nerusinare.

 

Ca masina SH e loterie, de acord, insa depinde de anumite lucruri si de priceperea fiecaruia.

 

O zi placuta.

Edited by Kentk
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Salutare!

intrebare scurta: Fata de preturile pe care le gasesti pe site-urile nemtesti ( mobile.de, autohus.de), se mai poate negocia? Ca ma gandesc ca la un pret de genul 18.380 euro (BMW 320d DPF Touring Efficient Dynamics Edition ), poate nu are pretentia chiar la ultimul cent!!!

Cei care ati mai cumparat din Germania, ati reusit sa obtineti vreun discount?

Daca da, cam cat?

 

Multumesc!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Salut,

E primul post pe forumul asta pe un topic pe care nu s-a scris de luni de zile dar sper sa primesc sfaturi bune de la voi.

De cateva saptamani m-am hotarat sa schimb masina pe care o aveam (focus) cu un seria 3, F30, 318d sau 320d cutie automata, km pana in 50.000 si relativ recenta. Bugetul pe care il am pentru asta este in jur de 25.000E cu +/- ceva in cazul in care chiar imi place.

Trecand peste partea ciudata ca sunt mai ieftine in romania masinile aduse din germania si ma sperie topicul deschis de FRE cu masini de evitat, cu atat mai mult cu cat nu ma pricep deloc, as vrea sa-mi spuneti cateva lucruri al caror raspuns nu le-am gasit pe internet:

- toate masinile bmw au garantie internationala de 2 ani si e valabila inclusiv in romania? In cazul asta inseamna ca pot lua orice masina care are mai putin de 2 ani si sunt sigur ca mai are garantie?

- a avut cineva garantie Europlus? Site-ul unde am tot cautat masini, bmw.de auto rulate, da pentru cam toate masinile o garantie de un an Europlus, insa daca se suprapune cu cea data de producator pentru 2 ani ma intreb ce rost are. Partea proasta la site-ul ala e ca sunt ceva mai scumpe decat pe mobile.de,dar imi lasa senzatia de seriozitate fiind vorba de reprezentante bmw care vand masinile.

- cat ma costa actele, placutele temporare si asigurarea pentru a aduce eu masina in bucuresti? Ar fi mai bine sa dau 650E unei firme sa o aduca?

- unde ar tb sa mai caut oferte? La bavaria auto rulate la noi mi s-au parut extrem de scumpe fata de germania, sa o aduca ei din germania mi s-a parut la fel de scump, ca idee, la o masina de 24.000 euro dintr-o reprezentanta din germania ei imi cereau 27.500 sa mi-o aduca in bucuresti si sa-mi ofere un an in plus de garantie fata un an pe care il ofereau cei din germania. Pe autovit inteleg ca e o loterie...

Merci mult.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Masinile second hand sunt mai scumpe in Germania fata de Ro cel putin din 2 motive:

1.Samsarii aduc numai cazaturi ,lovite,violate,tavalite...luate pe bani putini,cosmetizate si apoi vandute cu bani mai multi la targ

2.Pachetele de dotari sunt mai generoase in De fata de Ro si pretul cip este mai mare....adica un confort line in De este mai omenos decat in Ro.

Eu am vrut masina pentru mine asa ca am cautat pe net la dealeri oficiali BMW masina ...am sunat vineri seara la om si am aflat ca luni nu avea nici o rezervare masina ...luni la ora 10 eram in Ansbach(langa Nurnberg) am facut o proba cu masina ,am decartat o gramada de bani la casierie(nici la banca nu am mai fost) si am plecat cu omul de la reprezentanta sa luam numerele provizorii.

La ora 3 PM aveam nr pe masina,o revizie facuta la ei atunci pe loc,roti de iarna( aliaj pe 17 original BMW cu RFT) cumparate tot de la ei cu 350 euro si decolam spre Ro la volanul unui 320D din 2010 si 184 de cai.

Servicii impecabile ..totul a mers elegant si repede la ei...masina BMW Premium Selection...Europlus Warranty...daca vreodata mai trebuie...o mai fac cu mare drag doar banii sa fie.

Surpriza am avut-o in Romania si a fost la RAR...din fericire a fost una placuta...posed singura BMW fabricat in 2010 si care este Euro 6...in anuntul de la dealer era trecut euro 5 cu Blue Performance( ce o mai fi si asta am zis eu atunci)...la noi s-a transformat in Euro 6.

Si baietii de la reprezentanta fac ochii mari ....vreo 2 amici cica au gresit aia la RAR....cat de prost sa fi sa spui asta...bravo BMW ....deci taxa zero.

De cumparat masini de pe mobile sau autoscout24....mergeti la altii.

Link to comment
Share on other sites

Salut,

E primul post pe forumul asta pe un topic pe care nu s-a scris de luni de zile dar sper sa primesc sfaturi bune de la voi.

De cateva saptamani m-am hotarat sa schimb masina pe care o aveam (focus) cu un seria 3, F30, 318d sau 320d cutie automata, km pana in 50.000 si relativ recenta. Bugetul pe care il am pentru asta este in jur de 25.000E cu +/- ceva in cazul in care chiar imi place.

Trecand peste partea ciudata ca sunt mai ieftine in romania masinile aduse din germania si ma sperie topicul deschis de FRE cu masini de evitat, cu atat mai mult cu cat nu ma pricep deloc, as vrea sa-mi spuneti cateva lucruri al caror raspuns nu le-am gasit pe internet:

- toate masinile bmw au garantie internationala de 2 ani si e valabila inclusiv in romania? In cazul asta inseamna ca pot lua orice masina care are mai putin de 2 ani si sunt sigur ca mai are garantie?

- a avut cineva garantie Europlus? Site-ul unde am tot cautat masini, bmw.de auto rulate, da pentru cam toate masinile o garantie de un an Europlus, insa daca se suprapune cu cea data de producator pentru 2 ani ma intreb ce rost are. Partea proasta la site-ul ala e ca sunt ceva mai scumpe decat pe mobile.de,dar imi lasa senzatia de seriozitate fiind vorba de reprezentante bmw care vand masinile.

- cat ma costa actele, placutele temporare si asigurarea pentru a aduce eu masina in bucuresti? Ar fi mai bine sa dau 650E unei firme sa o aduca?

- unde ar tb sa mai caut oferte? La bavaria auto rulate la noi mi s-au parut extrem de scumpe fata de germania, sa o aduca ei din germania mi s-a parut la fel de scump, ca idee, la o masina de 24.000 euro dintr-o reprezentanta din germania ei imi cereau 27.500 sa mi-o aduca in bucuresti si sa-mi ofere un an in plus de garantie fata un an pe care il ofereau cei din germania. Pe autovit inteleg ca e o loterie...

Merci mult.

 

poate dura mult sa scoti banii de la europlus, dar totusi functioneaza cat de cat.

livrarea masinii din de e cam 400 de euro.

se poate angaja si o firma de transport romaneasca, majoritatea vin goi in ro si abia asteapta o pleasca.

deci o poti cumpara de site de la reprezentanta in de si ceri livrare in romania. multi chiar ofera, apare la optiuni ceva gen lieferung eu.. bla bla bla..

tot e discutia asta de dealeri turci etc.. asta se intampla masini ieftine in general. gen pana in 3-4k euro.. nu o sa mai gasesti dealer neamt cu masini de 1k euro in parc.

Faptul ca e turc nu e problema, se negociaza. Banuesca ca oricum o verificati cat de cat, indiferent de unde o iei.

 

se negociaza si la cele de la reprezentante fara probleme. te porcesti cu ei ca la usa cortului.. cum te porcesti si la masini noi de altfel.

Piata de sh e suprasaturata acum, cumparatorul face pretul, oricat si-ar smulge vanzatorul parul din cap ca a "investit " a avut grija, ca e intretinuta etc..

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.