Jump to content

mihai vigariu

Members
  • Posts

    1854
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by mihai vigariu

  1. neaparat test de compresie. Eu am de un an un N52b25 si cand l-am luat consuma un litru la 800 de km. Are tot asa ca si al tau 220 de mii de km. Avea pierderi de ulei pe la garnitura capac, si probabil si valva PCV nu era ok. Mai pierde putin si pe la garnitura de la baia de ulei, dar nu cine stie ce. Dupa ce am schimbat garniturile imi consuma 1 litru la 1500 de km. Eu am facut doua spalari de motor cu un aditiv de la liqui moly. Se adauga in ulei , lasi motorul sa mearga la ralanti 15 min, apoi schimbi uleiul. Apoi am bagat un alt aditiv de la Liqui Moly, ceva oil leak stop ii zice. Ajuta la regenerarea garniturilor de cauciuc. La motoarele astea se cam usuca simeringurile de la supape, si pe acolo intra ulei in camera de ardere. Dupa vre-o cateva mii de km, am un consum de ulei de 1 litru la 2500/3000mii de km. Fac multe drumuri scurte, de maxim 7/10 km. Am fost si intr-un concediu de 800 de km in care a luat doar 1 linie din 5, deci presupun 200/300 de ml. Deci la drum lung probabil se duce catre 1 litru la 4 mii de km. De atunci bag la fiecare plin si un aditiv de curatare supape. Am inteles ca ajuta sa mai curete cat de cat si motorul, cel putin in partea de sus a pistonului. Schimb de ulei la maxim 7000/8000 de km.
  2. azi am schimbat si regulatorul de presiune de pe rampa de injectie. Din nefericire nu a adus nici o schimbare. In continuare face la rece intre 2.4 si 2.6 bari la ralanti, cu scurte cresteri pana la 2.8 pe accelerare. Iar la cald face 2.2 bari, cu cresteri pana la 2.5 pe accelerare. Am masurat si presiunea la pompa, acolo presiunea este 2.6 bari la ralanti pana la 3 bari la accelerare. intre timp mai comandasem un set de senzori second, senzor de axa cu cama si senzor de vibrochen, si cum senzorul de vibrochen era nou, l-am schimbat decat pe cel de la vibrochen. Din pacate nu e in stare prea buna, are ecranajul de pe cablu in doua locuri crapat, insa se pare ca nu a contat, masina porneste bine si in sfarsit am scapat de limitarea de turatie. Acum merge iarasi perfect si pot sa accelerez pana la capat.
  3. Diagnoza nu prea mă ajută în acest caz. Nu apare nici o eroare. Pompa a fost relativ ieftină 60 de euro. Regulatorul Bosch este 40 de euro. L-am comandat deja. Dacă nici așa nu rezolv nimic trebuie să verific injectoarele, poate rămâne vreunul deschis.
  4. masina porneste perfect, are relantiul stabil, si cel putin pana cand se incalzeste, primii 5-7 km, trage normal. Initial pana peste 4 mii de ture, apoi pana pe la 3.5 mii si in final nu mai ajunge la 3 mii. Bujiile pareau ok cand le-am schimbat, desi erau destul de vechi, vreo 25 de mii de km.
  5. Salutaret Tzitzicat, multumesc pentru raspunsul rapid. Nu are retur accesibil, practic returul din ce inteleg eu este integrat in rampa. Codul piesei este 13531729320 . Acel stutz merge la galeria de admisie, probabil reguleaza si in functie de presiunea aerului.
  6. din ce am citit eu, pompa soate minim 3.5 bar. regulatorul deschide la 3.5 bari. Nu prea stiu cum as putea sa obturez golul care ramane in rampa daca scot regulatorul. Ce vreau sa fac este ca atunci cand schimb pompa, sa incerc sa montez aparatul de masura direct la pompa, in spate la rezervor, sa vad ce presiune scoate acolo. O sa incerc si la pompa veche si la cea noua. daca nu se schimba nimic, o sa schimb si regulatorul, nu sunt scumpe.
  7. Nu știu cum să-l verific. L-am demontat, m-am uitat la el, am suflat în el să văd dacă e cumva blocat pe deschis, însă nu era deschis. Nu am idee cum să-l verific. Din păcate nu se găsește decât subansamblul cu pompa in sine. Am comandat momentan Hella. O să fac o probă cu aceea
  8. azi am reusit sa masor presiunea in rampa de alimentare cu benzina. La inceput cu motorul rece a urcat pana pe la 2.7 Bari apoi cu motorul cald nu a urcat mai mult de 2.1 bari. Ma gandesc sa schimb pompa. cea actuala este un siemens VDO, are 12 ani, si 100 de mii de km. Aveti experienta cu producatori de pompe de benzina? Ce stiti de branduri gen Hitachi, hella, Meyle, Pierburg, Valeo. Vre-o recomandare?
  9. nici sonda lambda schimbata nu a adus vre-o schimbare, tot la 2500 limiteaza. are cineva experienta cu EEPROM/uri? stiti cu ce as putea sa citesc EEPROM/ul din DME macar sa ma asigur ca nu este ceva corupt in el.
  10. am ceva update-uri dupa ziua de azi. Am deconectat stecherul de la sonda lamda, si am pus in rezervor o doza de aditiv pentru curatat supape de la liqui moly. am facut apoi un drum mai lung, si surprinzator, dupa ce s-a incalzit motorul bine, nu a mai limitat catre 2000 de ture, ci mai sus, pe la 2500, chiar 2750 daca o acceleram mai lent. Dupa ce am ajuns acasa, am verificat vizual si pompa de benzina, care era curata, nici un fel de impuritate in acel prefiltru montat pe sorbul pompei. Dupa ce am montat pompa la loc am mai facut un test si acum, am reusit chiar sa accelerez la 4700 de rpm, iar in final a limitat la 3000rpm. Deja mai bine. Urmatorul pas este o noua sonda lambda, sa stiu ca am schimbt-o, sa imi iau gandul de la ea, si apoi voi incerca sa demontez injectoarele sa vad cum reusesc sa le testez si sa le curat. in acelasi timp, am obsrvat ca nu/mi mai porneste ventilatorul de la radiator, si ca pe anumite reprize de accelerare temperatura crestea putin peste normal.
  11. Astăzi am deconectat sonda lambda și după ce am pornit-o nu a fost nici o schimbare. Trebuie lăsată mai mult timp cu sonda deconectata? Apoi am reușit să o demontez complet, și am pornit motorul fără sondă pe traseul de evacuare. Pe lângă faptul că se auzea ca și cum nu ar fi avut evacuare, nu s-a schimbat nimic . Testul acesta mă gândesc eu, ar trebui să excludă posibilitatea unui catalizator înfundat, pentru că practic nu se mai acumulează presiune înainte de catalizator. Deja încep să rămân fără idei. Voi ce ziceți?
  12. Mulțumesc pentru link. Am verificat continuitate atât a senzorului de la axa cu came cât și a celui de la arborele cotit. Am dat galeria de admisie jos și am măsurat din conectorul fiecărui senzor până la conectorul de la ECU. Au continuitate. De asemenea, pinul de masă are și el continuitate. Apropo, senzorul de la axa cu came ar trebui oficial să aibă rezistența internă 1400 ohmi. Cel original avea 1220 ohmi , iar cel nou NGK are 1600 ohmi. Mi se par ok valorile, voi ce ziceți?
  13. Este vorba de senzorul de sus, cel care intră în chiloasă. Este senzorul axului cu came. Am mers cu el deconectat înainte să-l schimb, și nu s-a schimbat nimic în mersul motorului, așa că am considerat că este defect.
  14. am montat un senzor nou, marca NGK, si nu a adus nici o imbunatatire. pe un alt forum cineva a presupus ca ar fi catalizatorul infundat, si ca dupa pornire, incepe sa creasca presiunea inainte de catalizator. Azi dupa 20 de min de conus, cand motorul era deja cald si limitarea era preyenta, am oprit motorul si l/am lasat 30 de min. Am considerat ca este suficient cat sa elibereze orice presiune posibil acumulata inainte de catalizator. Dar chiar si dupa aceste 30 de min, nu a fost nici o schimbare. Ar putea sonda lambda sa cauzeze astfel de simptome?
  15. multumesc pentru raspuns. Am mai citit ca exista doua tipuri de senzori , cu efect Hall, sau Reluctor. Eu stiam doar despre senzorii cu efect Hall, si din acest motiv ma asteptam sa citesc 12 volti sau 5volti la conector. Exista insa si alt model, cel numit Reluctor, si cred ca de fapt acesta este ce am eu pe masina. Acestia functioneaza altfel, produc un curent proportional cu turatia axului, deci ar trebui sa fac cumva sa trag niste fire de la conector astfel incat sa pot sa testez aceste valori cu motorul pornit.
  16. Salutare, Am o problemă cu 318i (construit în decembrie 1995, userii cu vechime poate si-o amintesc pe PISI, da inca traieste ). Mașina pornește bine, nu a avut nicio problemă cu pornirea. Ralantiul este stabil, nu există probleme acolo. Apoi cand incep sa conduc, la inceput observ doar o usoara ezitare la accelerarea peste 2000 rpm, dar cand motorul este rece nu trec sa zicem peste 2700 pana la 3000 rpm. După un timp, când motorul se încălzește (5-6 minute mai târziu), motorul nu va mai trece de 2500 RPM, indiferent ce treaptă este selectată (cutie de viteze manuală). La fel dacă îl scot din viteză. Sună ca rateuri. Acul turometruse balansează în sus și în jos, poate 200 RPM, iar dacă mașina este în viteză, întreaga mașină se va agita destul de agresiv. Se simte cumva ca și cum nu mai este gaz în rezervor. După încă 10 minute, nu mai trece de2000 RPM. Ce am facut pana acum. 1. citit erorile: fără erori. Folosesc carsoft 6.5. Am și INPA, dar nu aminterfață ADS, iar cu interfața carsoft nu poate comunica cu DME, deși funcționează bine cu alte ECU. 2. Am schimbat DME cu altul dintr-o mașină similară, DME are același partvnumber, nu am reușit să aliniez EWS și DME, așa că am transferat in DME/ul nou EPROM-ul cel vechi, acum mașina pornește și DME nu are erori. 3. Bujiile și bobina schimbate. 4. Filtrul de benzina schimbat. 5. Verificat dacă debitmetrul de aer funcționează. Cu motorul pornit, dacă deconectez debitmetrul, motorul moare. Pot conduce cu el deconectat, dar nicio diferență în afară de un relanti puțin instabil. 6. am verificat clapeta de acceleartie, este curata, am curatat-o acum ceva timp, si era inca curata. Pot trage de firul de accelerație și se mișcă liber. 7. am schimbat regulatorul de ralanti și senzorul clapei de accelerație (cele două componente electronice care se află pe corpul clapetei de accelerație). Mai aveam corpul clapetei de accelerație original pe care l-am schimbat acum câțiva ani din cauza problemelor de ralanti. Nicio modificare după schimbarea lor, în afară de vechea problemă de ralanti (mașina funcționează la ralanti la 1200 RPM). Apoi le-am scos din nou și le-am pus pe cele care țin ralanti la 750RPM. 8. DISA deconectat și nicio modificare (am schimbat membrana în DISA acum câțiva ani și, din câte știu eu, funcționează acum.) 9. Astăzi am scos galeria de admisie și am verificat senzorii arborelui cu came și arborelui cotit. Arborele cu came are 1212 ohmi, iar arborele cotit are 490 ohmi. Ceea ce pare bine. Partea proastă este că, cu contactul pus, nu pot obține nicio citire notabilă a tensiunii de la conectorul arborelui cu came. Am avut un maxim de 1,4 V care a scăzut încet la 0 V în poate 30 de secunde. Acesta este un conector cu 3 PIN, dar în mod ciudat PIN-ul 1 și 3 au contact intre ele si la masă, dar mă așteptam ca doar PIN-ul 3 să conducă la masă. Am suspectat o problemă cu cablul, așa că am deconectat DME-ul și am verificat din nou. Cu DME deconectat, PIN1 nu mai duce la masă și, prin urmare, concluzia este că DME comută PIN 1 la masă. Habar nu am daca e ok. După aceea, am asamblat înapoi galeria de admisie, dar am lăsat senzorul arborelui cu came deconectat și am făcut un test drive. Nu au existat modificări cu senzorul arborelui cu came deconectat. Nu am verificat erorileazi, dar nu a existat nicio un martor aprins. Aveți vreun sfat despre cum să testez problema senzorului arborelui cu came? Ce ar trebui să obțin la conectorul cu 3 PIN? Și în ce scenariu? Motor pornit, motor oprit, dar contactul pornit? As dori sa schimb senzorul arborelui cu came si as fi interesat daca exista vreo recomandare in afara piesei OEM care costa 150 euro. Am găsit alte opțiuni precum, Valeo, Meat&Doria, Hella, NGK, FACET, METZGER, VEMO. Recomandați vreunul dintre ei?
  17. in caz ca mai are cineva nevoie. se poate transfera EEPROM/ul si masina va porni.
  18. Am citit pe ceva forumuri straine, ca sincronizarea DME cu EWS se poate face si daca transfer EEPROM-ul din DME-ul vechi in DME-ul cel nou. A incercat cineva asta? functioneaza?
  19. Mulțumesc pentru răspuns. Am urmat acei pași, configurarea este ca ADS. Din fericire pachetul cu software pe care l-am găsit eu pe net avea inclusiv videoclipuri cu fiecare pas necesar pentru configurare . Ediabas.ini este configurat corect. Am rulat și acel executabil pentru configurare interfeței ADD. măcar dacă inpa ar vedea interfața asta Carsoft, aș putea incerca o sincronizare DME-EWS. Carsoft este o versiune 6.x, iar inpa versiune 3.x. Din ce știu eu este ok că sunt versiuni mai vechi, atunci când le folosești pentru BMW E36.
  20. salutare, aveti idee daca interfata de mai jos este interfata ADS. Am folosit-o impreuna cu softul carsoft 6.5, si functioneaza. In sensul ca pot citi si sterge erorile, si reset de interval service. Acum insa am nevoie sa fac o sincronizare de DME cu EWS, si carsoft 6.5 nu poate face asta. Am instalat pachetul ediabas si easy DIS, si pare ca a functionat instalarea, insa nici Inpa si nici DIS nu imi vede intefata asta. pe un alt laptop, am reusit cu un cablu D K CAN sa ma conectez cu inpa la cateva module, dar nu la DME. Merci
  21. Revin tot eu cu update. Se pare că este bine faptul că nu se mișcă clapeta, ea trebuie să nu aibă joc. Un test real ar fi să o scot afară și să acopăr locul lăsat liber in galeria de admisie. Apoi cu motorul pornit, să o accelereze la 4000 de ture. Atunci ar trebui să "deschidă" clapeta, adică o mișcare de 90 de grade.
  22. In ideea de a schimba valva PCV am demontat galeria de admisie și am inspectat și valva DISA. Pe langa faptul că era destul de murdară de ulei, galeria având relativ mult ulei in ea, in sensul că erau toți pereții unși și chiar se și strânsese ulei într-o anumită zonă, am observat că paleta de la valva DISA este blocată. Adică eu nu am putut să o mișc nici doi milimetri. Am depus destul efort și degeaba, cred că dacă aș mai fi forțat, aș fi rupt-o. Este normal sa fie așa rigidă aceea clapetă? Se poate testa cumva buna funcționare? Atașez o poza cu modelul de valvă la care mă refer
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.