Jump to content

PM ME DOG PICS

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PM ME DOG PICS

  1. 12 litri de ulei? In S63 intra 9.5l.
  2. Asa era si la al meu. Mai ales pe Sport e o gluma proasta directia, cateva grade stanga-dreapta e moale si vaga si dupa aia devine artificial de "tare". Pe confort e cel mai ok, tot e mult sub alte directii electrice, dar macar e suportabila.
  3. Eu zic ca faceti mult tamtam pentru nimic si ii faceti praf topicul omului chiar daca nu sunteti interesati de fapt. Masina merita banii aia, nu e compromisa structural sau ceva, dauna nu e deloc de speriat. Exista masini cu daune mult mai grave care se vand drept "impecabila, fara accident in istoric".
  4. Salut! Speram ca nu se va ajunge aici prea curand, dar din motive personale sunt nevoit sa vand 340i-ul. Asa cum spune si titlul, e un 340i xDrive complet stock, cu cutie manuala si 47.000km reali si verificabili. Masina e origine Germania, a fost luata de la dealer BMW anul trecut in Ianuarie, la 38.000km. Am de atunci poze, verificari, rapoarte, de toate. Serie de sasiu WBA8B71040K425226 . Dotari de mentionat: -Faruri Full LED Adaptive -Navi mare -Scaune electrice cu memorie si incalzire -Tapiterie piele Dakota Oyster -Trapa -Harman Kardon -Head Up Display -Volan + nuca schimbator M (din fabrica, nu retrofit) -Clima automata pe 2 zone Pret 27.500 euro cu TVA deductibil, se emite factura. Contact pe topic sau PM, raspund repede. Nu ma lasa sa atasez mai mult de o poza, asa ca mai multe poze se pot vedea aici: https://imgur.com/a/UcjzG8e Multumesc!
  5. Ca posesor de benzinara, strict dintre alea as alege oricand 530d. Dupa parerea mea 2 litri benzina nu se prea potriveste cu comportamentul unui Seria 5, in schimb 3 litri diesel e fix ce trebuie daca nu ai cine stie ce pretentii de M sau V8. Serios, ia 530d-ul, nu o sa iti para rau. Sau daca vrei benzina cauta un 540i, nu ar trebui sa fie mare diferenta de pret.
  6. I-auzi... Deci daca nu o tine in limitatorul de viteza toata ziua nu are sens sa faca resoftare, asa zici tu? Aia crezi ca inseamna sa ai putere mare? Si aia cu "nu exista nimic ce poti face cu 380 si nu poti face cu 320cp" e alta aberatie. Daca o luam dupa rationamentul tau ce faci cu 320cp faci si cu un amarat de 2.0 dizăl, nu? ))
  7. Tramlining-ul nu e cauzat de probleme sau uzuri la partea de suspensie directie, ci eventual doar accentuat de ele. Am avut tramlining pe masina cu 0km si am si pe 340i cu 45kkm, deci evident ca nu se pune problema de uzuri. Cu cat e mai lat si mai dur cauciucul tramlining-ul e mai pronuntat, simplu. Eu am cauciucurile din fabrica si sunt destul de intarite deja (plus ca sunt RFT) si cel mai probabil de aia face.
  8. Din punct de vedere al kilometrajului ma refeream ca e onesta, ca in rest n-am de unde sa stiu cum e. La volan si la 6WB i-a facut el retrofit, ca vad ca nu le avea din fabrica. Probabil ca sa mai creasca pretul sau cine stie... Dar da, volanul ala e urat cu spume. ) Ideea nu era ca imi place masina sau ca mi-as cumpara-o. Ideea era ca trebuie sa fii sigur pe informatiile tale inainte sa arunci cu noroi pe un forum public cum ca ar avea kilometrii dati inapoi.
  9. Aia e puterea in kw / HP, nu mai aberati. Rulajul e mai in dreapta putin si e 101(000)km. Masina e onesta.
  10. Frumusica si bine dotata, sa o folosesti sanatos! Ce motor, mai multe detalii?
  11. Oglinda, butonul de panica de pe cheie(doar pe masinile de SUA), abtibildul cu alb si galben de pe stalp pentru presiunile din anvelope (doar pentru SUA, in rest e negru) si lb-ft in sport display in loc de Nm.
  12. Nu cum suna anuntul e problema, ci ca e masina adusa din State. A schimbat el ceasurile de bord, dar degeaba. Eu unul as lua masina din SUA doar daca pretul e bun si vanzatorul e mega transparent cu privire la detaliile masinii / buba pe care a avut-o. Unele se aduc din State ca "epave" pentru niste nimicuri, altele pentru chestii foarte grave.
  13. Vezi ca ambele sunt aduse din State. @stoki Nu sunt niste dotari SF ce vrei tu acolo, dar e totusi foarte greu sa gasesti o masina care sa le aiba pe toate. Culoarea si cruise control-ul adaptiv iti limiteaza tare de tot variantele, ca in rest sunt chestii basic... Oricum nu poti sa ai pretentii de la o masina SH sa fie configurata exact cum vrei tu, trebuie sa faci niste compromisuri.
  14. E 12k cel mai ieftin Touring cu aceleasi dotari ca si cele doua F30-uri postate de Dragos. Trebuie vazut si cu garantia aia, ca de obicei exista chestii scrise mic in subsolul paginii, cu steluta. ) Depinde de la dealer la dealer. Oricum, singura garantie care e relevanta e cea Premium Selection, restul care sunt de genul "repar-o tu si iti dam noi banii".
  15. -Nu are suspensie mai rigida Sportline, e tot cea standard. -Da, suspensia standard de pe F30 mi se pare un echilibru bun. Chiar si cu RFT-uri e destul de confortabila si totodata sta bine pe viraje. -Nu prea multe au LED adaptiv la banii astia, chiar daca vanzatorii zic ca au. Iti poti da seama care e care dupa cum arata farul. Cele LED normale au doar 2 oglinzi - 2 elemente luminoase / far. LED adaptive au 4 oglinzi - 4 elemente luminoase / far. La cele adaptive faza scurta e doar pe partea de sus a farului si pe partea de jos e faza lunga, iar la cele normale sunt la un loc faza scurta si faza lunga. Poti sa vezi aici. De exemplu nici una din cele postate de tine nu are faruri adaptive, ambele sunt simple. -Nu am citit despre ceva probleme la amortizoarele electrice, dar foarte slabe sanse (aproape nule) sa gasesti in banii astia cu amortizoare electrice deci ai scapat de o grija. Atentie ca si la amortizoarele electrice ca si la farurile adaptive sunt multi vanzatori care mint ca masina are asa ceva, dar ea de fapt nu are. Nu stiu ce sa zic despre alea 2 masini, sigur isi fac treaba foarte bine si nu vreau sa fiu snob dar sa stii ca scaunele alea standard sunt destul de slabute... Nu zic de alte dotari, dar macar niste scaune sa aiba.
  16. Si mie tot 5w30 mi-au pus la reprezentanta la aceeasi masina, dar nu ma pot plange, suna foarte bine si la rece si la cald. Data viitoare voi pune si eu 0w-30, 0w-20 e prea subtire, parerea mea.
  17. Sincer ma indoiesc ca e asa. Din cate stiu eu si din cate am citit suspensia adaptiva in setarea sport e aproximativ egala cu suspensia M Sport pasiva si in setarea confort undeva intre suspensia standard si cea M Sport.
  18. Doar dupa seria de sasiu. Trebuie sa ai in lista de optionale "Adaptive M chassis", 2VF e codul. Sau daca ai masina in fata iei volan maxim dreapta si te uiti la amortizorul stanga fata (sau invers - volan stanga - amortizor dreapta) si daca e adaptiv ar trebui sa vezi in partea dinspre habitaclu a amortizorului un "gogoloi" destul de mare, o excrescenta, n-ai cum sa il ratezi. Nu au legatura. Nu-i adevarat. Eu am manuala si am modul sport+ si am vazut si 340i / 440i cu cutia standard (fara padele) care aveau Sport+.
  19. Lmao 40k euro M4 cu 130.000km. )) Dar stii cum e, prost nu e cine cere... Gasesti pe mobile in banii astia M4 cu 50-60.000km. Atat S55-ul cat si cutia cu dublu ambreiaj sunt destul de robuste, dar totusi, 130.000km nu sunt putini pentru o masina de genul ala.
  20. Si cand tragi linie si vezi ca ai economisit la combustibil 2000 de lei intr-un an luand un motor mai slab chiar daca aveai buget de motorul pe care ti-l doresti nu iti vine sa te zgarii pe ochi? Chiar nu au un consum de speriat motoarele moderne de 3 litri comparativ cu fratii de 2 litri (benzina vs benzina, diesel vs diesel), fazele astea cu consum de 32 in oras si nu stiu ce sunt povesti de adormit copiii.
  21. Bineinteles ca te-a lasat rece daca e doizero dizal automat. Dar serios acum, te-a lasat rece comparativ cu...ce? Cu un BMW de 15-20 de ani? Te cred, dar e proasta comparatia. Cu vreuna din masinile actuale din aceeasi clasa? Nu te cred. Pentru ce e el(un sedan de clasa medie relativ confortabil si foarte spatios) Seria 3-ul se conduce in continuare foarte bine, peste concurenta. Eu am venit de la un hot hatch FWD la un F30 cu suspensii standard si m-a impresionat placut sasiul, foarte neutru, echilibrat si controlabil, totodata fiind surprinzator de confortabil. Daca prin "experienta" intelegi gogosele in parcari si bărnaut-uri atunci nu ma bag.
  22. Eh, si tu si colegul exagerati grav, adevarul e undeva la mijloc. -Pe Alfa nu a batut, nu o bate si nu o sa o bata vreodata Reno la cur, sunt din alt film. Alfa este totusi o masina premium, cel putin Giulia si Stelvio sunt premium fara discutii. Acuma ca nu sunt perfecte, asta e altceva. -Giulia nu este "mult" peste Seria 3 la senzatii si in absolut niciun caz nu e NET superioara la orice capitol lui F30. Am F30, am fost cu Giulia si eram foarte aproape sa comand una. Giulia nu avea suspensia adaptiva si era semnificativ mai incomoda decat F30-ul meu cu suspensie standard. Da, avea si ruliu o idee mai mic, dar fiecare denivelare se simtea poate prea tare pentru un sedan de clasa medie. F30 stie si el sa ia virajele binisor dar totodata era clar mai confortabil, si asta cu RFT si jante pe 18". Giulia era ceva mai silentioasa la viteze de 100 si peste (nu stiu daca pe F30 runflat-ul e de vina sau nu). Pedala de frana pe Giulia e idioata rau de tot, 0 feedback. Ambele interioare sunt solide si cu materiale de calitate. F30-ul e mai spatios din toate punctele de vedere. Scaunele de pe Giulia sunt mai bune cand te uiti la ele si au sustinere laterala mai buna, dar nu sunt la fel de confortabile ca cele sport de pe F30. Pozitia la volan si ergonomia mi s-a parut mai buna pe F30. In orice caz, Giulia e un concurent ok in clasa asta, dar nu poti spune categoric nici ca e "NET superioara" unui Seria 3 si nici ca e "vai de steaua ei".
  23. Depinde de automata, automatele mai vechi consumau mai mult decat manualele, dar automatele moderne care patineaza convertizorul foarte putin si au multe rapoarte din care sa aleaga sunt in general o idee mai eficiente decat manualele.
  24. Daca crezi ca principalul argument in favoarea unei motorizari mai mari si mai puternice e viteza cu care poti sa mergi sau timpul pe care poti sa il economisesti te inseli amarnic. Poti sa mergi si cu un 2.0 diesel mult peste limita de viteza si mult peste limita de siguranta, nu-ti trebuie 3+ litri pentru asta, dar nu aia e ideea. Ideea e ca fiecare accelerare, fiecare depasire, chiar si mersul la "croaziera" e o experienta mai placuta cu un motor mai mare, mai puternic, mai rafinat. Un motor mai mare si mai puternic condus lejer iti ofera un confort, o siguranta si o satisfactie Eu conduc 340i si nu merg nici ca in turul decisiv intr-o cursa de F1 si nici mai tare decat as fi mers cu un 318d. Din contra, nu prea m-am intalnit pe drum cu vreun 320d / 520d care sa nu ma depaseasca de parca era el intr-o cursa de F1. Dar ma rog, nu are rost discutia. Fiecare o sa argumenteze ca ce are el e cel mai bun. Cel mai bine e ca initiatorul sa testeze / incerce diferite motorizari si sa aleaga ce i se potriveste lui cel mai bine, nu ce i se recomanda.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.