Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Tip ulei pentru X1 F48 B38 1.5l 3 cyl?

abrakadaver07

Recommended Posts

19 minutes ago, abrakadaver07 said:

Eu gasisem asta pe alt forum.

oil.png

Uleiul recomandat e 17-FE, dunga albastra...

Avem si noi un tabel mai complet 😉 pe forum asta.

On 4/21/2025 at 11:43 AM, abrakadaver07 said:

iar in manualul masinii apar toate de la 0W20 pana la 5W40.

Manualul masinii la BMW a fost creat pentru multe, multe echipari, motoare. Unele lucruri,echipari sunt explicate si le poti intelege. Alte echipari fiind lipsa, nu au aplicare pentru ca lipsesc echiparile pe masina care o ai. La fel si la ulei.. ti se da o lista generala, ca sa iti/ne dea ceva. Restul e numai treaba ta ca proprietar sa intelegi afli mai multe, daca vrei..

Cel mentionat e manual de utilizare, nu manual de revizie.. Nu iti explica nici macar cu se scoate filtrul sau uleiul sau antigelul, sau lichidul de frana.. nope.

Cu atat mai mult.. BMW nu scrie manual pentru cei care NU fac schimbul de ulei altundeva decat la dealerii autorizati(!) pe durata GARANTIEI. si poate si post garantie.. Deci doar cei de la dealeri au acces la uleiul corect si potrivit de schimbat la motorul tau! Adica tabelul memtionat.

Dupa aceea, cand nu mai intra la dealer pe poarta.. Dumnezeu cu mila..

Cine intelege si gaseste tabelurile alea/astea, foarte bine!!!

Cine nu, trebuie sa repare.. ca nu a avut noroc sa stie la timp.

Edited by bimmer90f30

21 hours ago, BaXXon said:

Chiar asa de proaste sunt motoarele astea de la BMW ? Totusi de la 30000 cat " recomanda " producatorul , la 7000 e o diferenta de mai bine de 3 sferturi in minus. Din partea mea poate sa-l schimbe si la 1000 de km .... dar din moment ce uleiul respecta norma , 15 000 km la un schimb e ok dpmdv. 

Absolut ca fiecare decide pt el ce e mai bine , eu merg pe schimburi 15000 km si mai putin doar in cazul in care ma anunta masina ca trebuie schimbat mai repede ( am avut caz cu cealalta masina cand m-a anuntat ea ca trebuie schimbat uleiul si nu facusem decat 10000).

precum s-a mai zis si aici si pe alte topicuri aferente uleiuri/schimburi de ulei, daca vrei sa intretii masina corect, un ulei de schimba la ore de functionare nu la km... intevalul recomandat fiind intre 250 si maxim 300 ore. avand in vedere utilizarea preponderent urbana unde viteza medie e deobicei aprox 20kmh in cel mai bun caz, calculul e simplu la cat ar fi bine/indicat sa se schimbe uleiul. daca se circula mixt media poate fi pe la 40kmh, iar extra urban mult, deja vorbim de 60-70+kmh medie... unde iar calculele sunt simple. dar pana la urma pe masina lui si pe banii lui, fiecare schimba cand si cum doreste 🙂 multi respecta cu strictete cei 30k km impusi de producator pt el stie cel mai bine si e o conspiratie mondiala sa ne ia banii pe revizii.

39 minutes ago, sskkaa said:

multi respecta cu strictete cei 30k km impusi de producator pt el stie cel mai bine si e o conspiratie mondiala sa ne ia banii pe revizii.

Treaba lor , 30 k km e tras de par , dar la 15k km e ok . Cu orele , daca n-am contor de ore ca la excavator e mai complicat de tinut minte ce si cum . poate ar trebui sa ne montam contor de ore.....

Io mi-am spus parerea , de acolo incolo fiecare face cum considera.

P.S. unii vad ca-l schimba la 7k km insa ma intreb daca schimba si filtru de ulei sau ala merge 30k km ?!

• Downvote 1

57 minutes ago, sskkaa said:

precum s-a mai zis si aici si pe alte topicuri aferente uleiuri/schimburi de ulei, daca vrei sa intretii masina corect, 

Cea mai tare exprimare fara nici o baza , fundament , studiu etc " daca vrei sa intretii marina corect" .. oricine poate zice orice insa fara o documentatie bazata pe fapt real totul e o poveste frumos spusa de x persoane care nici macar nu lucreaza in domeniu .

• Downvote 1

16 minutes ago, BaXXon said:

Cea mai tare exprimare fara nici o baza , fundament , studiu etc " daca vrei sa intretii marina corect" .. oricine poate zice orice insa fara o documentatie bazata pe fapt real totul e o poveste frumos spusa de x persoane care nici macar nu lucreaza in domeniu .

Sunt mii de teste de uleiuri uzate de la diverse masini, sunt forumuri dedicate de nebuni/pasionati/inconstieni/miliardari care arunca cu banii pe uleiuri, unde ti se arata/explica destul de clar de ce dupa 10/15k km, in functie de masina/uzura/stil de mers si utilizare, proprietatile uleiului in motor se duc pe p... iar protectia oferita tinde spre ZERO. Dar fiecare e liber sa citeasca si sa creda sau nu conspiratiile astea :))

Edited by sskkaa
  • De acord! 2

23 minutes ago, sskkaa said:

Sunt mii de teste de uleiuri uzate de la diverse masini, sunt forumuri dedicate de nebuni/pasionati/inconstieni/miliardari

Mai nebuni ca astia nu cred ca exista: 

bobistheoilguy com forums threads/bmw-longlife-specs-ll01-ll04-ll19fe-n52-and-b48.391090/page-2

Nu din aia de freaca metalul cu ulei de bunica.. si/sau din alte bidoane.. pe YT sa ne arate cat tine la frecush un ulei fata de altul..

sau aia de baga uleiul in congelator sa ne arate cat de mult curge unu' fata de altul...

..aia mai au un pic si baga ulei si in locuri mai putin permise (de fapt ce nu 🌈 e permis in ziua de azi..) numai sa iasa click-uri si bani pe YT

Sunt destule laboratoare care fac teste de uleiuri, nu influensari de YT sau povesti de la bunica, si cifrele/datele/informatiile sunt acolo, trebuie doar citite 🙂 ulterior fiecare poate sa traga concluziile necesare, cu schimb a 1k km, 10k km sau 30-50k km... 🙂 

1 hour ago, sskkaa said:

Sunt mii de teste de uleiuri uzate de la diverse masini, sunt forumuri dedicate de nebuni/pasionati/inconstieni/miliardari care arunca cu banii pe uleiuri, unde ti se arata/explica destul de clar de ce dupa 10/15k km, in functie de masina/uzura/stil de mers si utilizare, proprietatile uleiului in motor se duc pe p... iar protectia oferita tinde spre ZERO. Dar fiecare e liber sa citeasca si sa creda sau nu conspiratiile astea :))

De la 7k km s-o ajuns la 10-15 k km deci fix ce am zis eu 😂 ( fara sa am studii in domeniul uleiurilor )

Edited by BaXXon
Typo
  • Downvote 1

@BaXXon ne invartim in jurul cozii, discutiile mai departe cred ca nu si au sensul. Fiecare a inteles ce a vrut/putut, si fiecare face schimbul cand doreste... la 1k, la 7k la 10-15k, la 30-50k km... 

Un ulei frecat DOAR prin oras cu o medie de 10-15kmh, va avea aceeasi uzura la 7k ca si un ulei dintr o masina utilizata extraurban ( sau majoritar extraurban ) in 10-15k km. Ca sa simplific discutiile, pe intelesul tuturor 🙂 

1 hour ago, sskkaa said:

Ca sa simplific discutiile, pe intelesul tuturor 🙂 

N-ai cum sa simplifici pentru ca aici se intra si pentru confirmari nu doar pentru exprimat convingeri.       Dar logica cu orele cat functioneaza motorul are absolut sens!

Topicul postat mai sus explica atat de bine cum sta treaba cu, ce face BMW recent incat am incercat sa sintetizez cu, cuvintele mele cu un post inainte ce zic ei..

"Petrolistii" aia americani stiu sa spuna si ce trebuie stiut.

Edited by bimmer90f30