Jump to content

Feri

Members
  • Posts

    288
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Feri

  1. Feri

    530d GT

    Exista un singur standard un UE pentru motorina. Cifra cetanica de 51 este minimul cerut de standardul UE. Eu am alimentat ani de zile de la Lukoil, la un E39 si nu am avut probleme. In generel nu va recomand sa alimentati carburanti superiori, doar daca statia are rulaj mare. Carburantul superior se vinde greu si sta pe stoc, in rezervor, pana la 6 luni, pentru ca atat are termenul de valabilitate. Oricand este mai buna o motorina normala, decat o motorina aditivata care sta de 3-4-5 sau 6 luni in rezervor. In legatura cu uleiul, eu nu cred ca face rau la motor insa sunt sceptic in ceea ce priveste beneficiile. Iarna nu as recomanda pentru ca poate schimab temperatura limita de filtrabilitate al carburantului si daca prinzi un -20 s-ar putea sa nu mai pornesti.
  2. Salut!Mi Am si eu o problema ciudata. Am un E39, din 2002, 530 d, facelift. Am tipul de bord nou. Mi se semnaleaza, pe bord, tot felul de becuri arse. Cand pornesc masina totul e ok. In timpul mersului imi semnaleaza becur arse. Cateodata faza lunga, alta data farul de ceata, etc. Dupa cateva minute dispar. Nu imi da, niciodata, eroare pe faza scurta si pozitii. Toate becurile functioneaza. Pe tester nu imi da nimic. Sunt sigur ca ii ceva contact imperfect sau ceva fir oxidat, dar nu stiu de unde sa incep cautatea. Stie cineva?
  3. Mi s-au furat oglinzile de pe E39. Pur si simplu le-a smuls, cu tot suportul de oglinda de pe motoras. Au fost sablate cu numarul meu de inmatriculare. Ce se intampla in Arad? Se transforma in Bucuresti? Oare maine ma trezesc cu bandourile furate? Daca vede cineva AR25ZUM, sablat pe oglinda cuiva, va rog sa-i spargeti fata.
  4. Salut! Azi am desfacut si eu galeria de admisie. Am constatat ca doua dintre clapete aveau joc, dar foarte putin. Pe cele doua le-am dat jos preventiv si pe cele 4, bune, le-am lasat pe masina. Nu vreau sa las masina incompleta. Stie cumva cineva daca se pot cumpara clapetele separat? Cei care au demontat clapetele si clapetele sunt bune vreti sa le vindeti? Am nevoie de cel putin doua bucati.
  5. Pe E39 ai avut cutie automata? Ce fel de remorca tractezi?
  6. Eu vreau sa pun 3 motoare de viteza. Asta inseamna vreo 600 kg. O remorca fara sistem de franare are cam 150 kg si una mai mare cu frane are vreo 200-300 kg. De aia am scris 750-900 kg. Nu e problema carligul, o sa-mi montez carligul potrivit si motorul are putere, clar. Vroiam sa stiu daca are cineva remorca la o masina cu steptronic. Stiu ca automatele sunt mai sensibile si costa foarte mult reparatia unei cutii de viteze. Am intrebat la un service de cutii si au zis ca pot tracta fara probleme o remorca usoara, numa sa nu transport barci sau asa ceva. M-am gandit ca poate gasesc pe forum pe cineva care are remorca la masina cu steptronic. Tu ce cutie de viteze ai? Cat te costa carligul? Iti pui original?
  7. Nu e problema permisul, am A, BE, CE. Pentru remorca de 900 kg mi-ar trebui E-ul, dar il am. Vreau sa stiu daca tine sau nu tine o cutie steptronic daca tractez semiremorca.
  8. Salut! Vreau sa stiu daca pot sa tractez o semiremorca cu BMW-ul meu automat, cutie steptronic GM. Stiu ca se poate "teoretic", dar as vrea sa stiu daca are cineva experienta cu asa ceva. Are cineva idee despre ce scrie in cartea tehnica a masinii despre tractarea unei remorci? Nu vreau sa fac transport sau asa ceva, vreau sa-mi iau o semiremorca pt motociclete. Masa maxima ar fi intre 750-900 kg si as folosi-o ocazional.
  9. Las-o asa si mai pune poze.
  10. Poate sa-mi spuna cineva daca motorasul care regleaza oglinda stanga difera de la modelul cu memorie la modelul fara memorie?
  11. Am nevoie de o pereche de oglinzi complete, cu tot cu sticla, pt E39. Oglinzi mari, rabatabile electric, electocrom (cu lichid). Astept raspuns!
  12. Chiar daca nu-s trecute in talon, jantele pot fi compatibile cu masina. La registru sunt habarnisti si nu trec in talon sau CIV doar cateva tipuri de jante. Trebuie sa mergi la reprezentanta. Daca sunt compatibile poti primi o adeverinta cu dimensiunea jantelor si a cauciucurilor acceptate pe masina. Cu adeverinta se merge la RAR si se trece in CIV. A facut asta un prieten cu un Audi. Ma gandesc ca se poate si la BMW. A fost 80 lei adeverinta si nu stiu cat mai trebuie platit la RAR. In cazul in care jantele nu-s compatibile cu masina, recomandarea mea este sa nu le montezi.
  13. Nu se poate "incerca" un schimb de ulei. Un schimb de ulei costa in jur de 1000 de lei, nu poti arunca banii pe fereastra. Trebuie mers la un service de cutii automate si facut o constatare. Eu totusi cred ca fara o reparatie/recnditionare costisitoare nu o sa scapi.
  14. Daca la rece merge bine si la cald face figuri eu zic ca ii bai mare. Ar treb sa te astepti la o reconditionare.
  15. Si erai gata sa dai 1200 de euro pt alta cutie. Poate ai noroc si scapi cu atata. Ar fi o idee buna ca sa schimbi din nou uleiul si filtrul din cutie la un service unde poate sa-ti faca un "flush". Eu as schimba uleiul. Praful care a intrat in cutie in timp ce a stat desfacuta acum este in filtru si asta reduce considerabil viata filtrului. Daca se infunda filtrul se duce cutia. Cand vine vorba de soft e mai bine sa mergi la reprezentanta. Ei au soft si programe originale.
  16. Da-mi 180 si ii al tau. Iti trimit nr de tel pe PM.
  17. @wolf 1. Spune-mi si mie ce simptome da convertizorul? 2. Convertizorul nu ii sudat pe nimic. Piesa seamana pe un dovleac care are paleti in interior. Pe mijloc are un cordon de sudura, asa se asambleaza. Cand se reconditioneaza de taie pe mijloc, se schimba ce e de schimbat si apoi se sudeaza la loc. 3. Ia-ti tu convertizor SH. 4. Eu am beneficiat de garantie in caz de RK, poti sa ma crezi. M-as mira ca tu sa beneficiezi de garantie SH. 5. Daca service-ul ii nou si mecanicii au lucrat la reprezentante nu ai garantia sa lucreaza bine. Din ce am vazut eu prin Arad mecanicii care stiu meserie lucreaza pe cont propriu sau si-au deschis service (poate fi cazul prietenului tau). Cei de la service-uri mari si reprezentante sunt mult mai slabi. Singurul avantaj al reprezentantelor este testerul cu softul original, actualizat la zi. 6. Deocamdata nu ma pot gandi la ceva dar sunt sigur ca o imi vina inspiratia. Da, inspiratia.... Punctul 6.
  18. Si convetizorul se uzeaza in timp. El se schimba preventiv. La Debrecen mi-au zis ca imi da garantie numai daca fac si convertizorul. Oricum nu poti sa-i faci constatare numai dupa ce l-ai desfacut. El oricum o sa aiba uzura asa ca mai bine ii schimbi ce trebuie schimbat decat sa-l sudezi la loc si mergi la risc mai departe. Pentru cateva sute de euro, cat costa reparatia, nu merita sa risti sa ajungi iar in service. Sau poate afecteaza cutia un convertizor rau si de aia te pune sa-l schimbi.
  19. Stiam eu ca ii scump convertizorul. Asta mi s-a parut si mie suspect cand am fost la service in Arad. Au zis ca ma costa 1500-2000 de euro reparatia si pretul include si schimbarea convertizorului cu unul nou, original. Daca numai convertizorul nou ii 6700 lei, atunci cum poate sa-mi reconditioneze cutia si sa-mi schimbe si convertizorul cu max. 2000 de euro? Poate puneau unul reconditionat sau nu il schimbau deloc. In Ungaria reconditionarea convertizorului costa in jur de 75000 de forinti. Asta inseamna putin sub 300 euro. E o diferenta enorma, fata de 6700 lei. @bedwap Nu ai cum sa-mi dai seama daca ii bun sau nu un convertizor. Ea este o piesa sudata care are niste paleti in interior. La reconditionare de taie, se scimba ce e de schimbat pe acolo si apoi se sudeaza la loc.
  20. Nu stiu daca a avut legatura schimbul de ulei cu defectarea cutiei. Cei de la Debrecen au zis ca trebuia sa-si dea seama cel care a schimbat uleiul ca nu mai duce mult cutia. Uleiul l-am schimbat la BMW la Timisoara. Probabil ca pe mecanic l-a durut in cot. Ei mi-au zis ca au verifcat cutia si este in regula, nu are probleme. Totusi dupa vreo 5000 km a trebuit reconditionata. Probabil ca i-au facut un test, nu le-a aparut nici o eroare si asta a fost toata constatarea. Nu stiu cum arata uleiul nici cand l-am schimbat la Timisoara si nici cand l-au desfacut cei din Debrecen. Ai scris tu mai la inceput ca uleiul di cutia ta ii rosu. Esti sigur ca ii uleiul potrivit? Eu imi aduc aminte ca mi-au zis ungurii ca uleiul trebuie sa fie galben, cel OEM. Ti-am scris si mai sus, incearca un update de soft. La mine a facut minuni. De vreo doua luni am inceput sa simt ca nu mai schimba cutia cum schimba inainte. M-am gandit ca iar ajung in Ungaria. Am citit pe aici pe forum despre actualizarea de soft si am zis sa incerc asta inainte sa un la Debrecen. A costat 250 RON, la service-ul BMW din Arad (s-a deschis anul asta), cu tot cu diagnoza. A meritat fiecare banut. Simt o schimbare foarte mare in functionarea cutiei. Nici nu ma asteptam. Actualizarea de soft trebuie facuta periodic, nu numai la cutie. Tine de intretinerea masinii. Asa mi-au zis aia.
  21. Parerea mea este ca e mai bine sa mergi la un service. Ciupanezu si-a facut cutia undeva in Bucuresti si pare multumit. Oricum, sa stai langa ei cand fac constatarea, eventual si cand repara cutia si neaparat sa iei factura, certificat de garantie si etc. Sa-ti sigileze cutia cand ii gata. Eu nu prea am incredere in mecanici. Poate ai o problema minora si ei te taxeaza cu o reconditionare completa. Sau daca ai probleme sa ai si hartii care dovedesc garantia. Cutia RMFD din germania e o idee buna, in principiu, dar atata timp cat tu nu ai o constatare ca ai nevoie de reconditionare nu cred ca merita sa arunci banii. Oricum, cu manopera D/R + constatare + taxe curier + pret cutie (RMFD) nu iesi mai ieftin decat la un service in tara. In plus, cred ca trebuie sa mergi la un service agreat de ei pentru am monta cutia si sa beneficiezi de garantie. Eu sunt de parere ca lucrul nemtesc este lucru nemtesc dar in cazul tau tu nu ai nici o garantie ca "neamtul" care a reparat cutia nu se numea Hassan sau Dorel. Ai vazut cazul meu, convertizorul facut in Germania sau Olanda, nu mai retin exact. Ungurii mi-au spus ca sunt al treilea care se intoarce cu aceiasi problema. Probabil au cazut convertizoarele pe mana unui incepator sau nepriceput.
  22. Vand un amortizor Bilstein, pe gaz, pentru E39. Telescopul este demontat de pe masina mea (E39, 530d) si este in stare foarte buna. Am avut probleme cu telescopul din stanga si mi-am luat o pereche noi. Codul de pe telescop este 2408VNEB107BG. Pret: 200 RON + taxe curier Pentru cei din Arad sau din apropiere pot sa-l predau personal, pentru ceilalti il pot trimite prin Fan Courier.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.