Jump to content

bogdanx

Contributors
  • Posts

    165
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Everything posted by bogdanx

  1. Eu am pus asta : Set Elring 318.600 pt 6 cilindrii Vine si cu garnituri pentru suruburi. Inca se tine ok din 2020. Vezi daca gasesti echivalent pt motorul tau la ei.
  2. Din pacate nu am cum sa te ajut, nu cunosc mecanici, cel putin nu prin Bucuresti, eu l-am facut singur.
  3. La M54 dimensiunile standard 1,2 - 1,5 - 2 - pt toate modelele B30, B25, B22(aici difera diametrul) La M52 dimensiunile standard 1,5 - 1,5 - 2 la mine au mers fara modificari, fara schimbat piston.
  4. La M54, la fel ca si la N52 consumul exagerat de ulei se datoreaza designului segmentilor de ungere(Oil Scraper Ring). Vrei sa scapi de consum de ulei, daca motorul e in stare ok, uzura e in parametrii, schimbi segmentii si o sa fie ok. Ai doua optiuni de schimb: 1. Segmentii revizuiti de la Mahle, poza de mai jos. 2.Segmetii de la M52, doar ca trebuie sa cumperi set nou de segmenti M54, plus set nou M52 si sa folosesti Compresie 1 si 2 de la M54 si ulei de la M52. Eu am pus segmenti revizuiti pe M54B25 al meu si in cei 30000km facuti de atunci nu am avut probleme. Vechi: Nou:
  5. isi marcheaza teritoriul pe masina ta... Am si eu o problema de genul cu geamul de la un demisol... iar eu m-am gandit sa pun un glade fas-fas d-ala cu senzor sa porneasca in momentul in care vede miscare, ori se sperie, ori o sa fie parfumata. in rest, am mai citit sa dai cu coaja de portocala, usturoi sau o pandesti si dai cu furtunul de apa dupa ea cand e sus.
  6. In functie de cum ies masuratorile la bloc/chiulasa/portofel si eu as recomanda sa cauti un motor sh decent, iar daca ai de gand sa pastrezi masina mai mult timp, sa il refaci pe acela. O sa fie mai greu, recomandarea e sa gasesti undeva unde te lasa sa faci test de compresie/leakdown eventual cumperi un boroscop si vezi starea prin cilindrii. Cred ca din cauza recilcurlarii gazelor + injectie directa, se strange mult carbon la supape, in pistoane unde stau segmentii, iar asta compuse duc la uzuri premature. Sa incerci sa masori gap-ul la segmenti, sa vezi ce uzura au. Piston ring end gap: Top 0.150-0.300 mm Second 0.200-0.400 mm
  7. Poti incerca sa verifici daca ai continuitate de la pinii mufei care se conecteaza la senzor, la mufa ecu-ului, doar ca trebuie sa ai schema electrica sa identifici pinii. Eventual sa faci asta si la ceilalti senzori. Plus sa verifici daca au ground cum trebuie. Link cu manualul aici
  8. Si link unde gasesti mai multe informatii: https://workshop-manuals.com/bmw/3_series_e90/320i_n43_sal/3_technical_data/11__engine_(n43)/0__engine_general/1_td__engine_in_general_n43___b20/
  9. Vezi ca ai amestecat piesele si nu e clar, avem senzor axa cu came si senzor arbore cotit, la care te referi? (presupun ax came, dar sa fie clar.) Ca si mod de diagnoza, poti incerca sa scoti din senzori, deconectezi cate unul si sa vezi daca se modifica ceva cu el scos. Pasul doi, verifica instalatia electrica, in special ground-ul, am mai citit pe undeva simptome similare dar la un motor mai vechi si aparent era de la un ground intrerupt. Spre exemplu, daca ii scoti senzor de temperatura, si el nu stie daca e rece sau cald, poate revine la mersul "normal" cand e rece. In felul asta poti identifica daca problema se manifesta doar cand intra in closed loop si motorul functioneaza in baza senzorilor nu in modul prestabilit la rece.
  10. Uite aici link: https://www.autopieseonline24.ro/oen/17137639023 Part number-ul este 17137639023 - de la 320d M47N
  11. Daca nu deschide ori e defect, ori deschide la presiune prea mare, eu zis sa iei altul nou. Vezi ca se gasesc busoane cu diferite presiuni de deschidere.
  12. Vezi ca exista o articulatie intre coloana volan si caseta. Are o cruce cardanica si e posibil sa fie cauza. Trebuie sa o dai jos si sa vezi daca se misca usor, fara jocuri. Daca se blocheaza in anumite pozitii sau merge mai greu, o sa fie nevoie sa o schimbi/reconditionezi daca gasesti unde.
  13. Ai scos cardanul? Daca da, l-ai scos cu totul sau doar jumatate? Cand ai montat bucsile, ai verificat sagetile de pe ele? Orientarea lor e importanta.
  14. Felicitari! Sa o stapanesti sanatos! Pentru bujii: https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1531734 Legat de trimuri, investigheaza daca ai optiuni sa faci cu hidrotransfer. Eu am luat masina cu trimurile originale s438 dar erau facute un fel de brown carbon cu hidrotransfer, rezista bine si arata foarte ok. De asemenea la motor, daca nu s-a facut, fiind injectie directa, intereseaza-te de o curatare a carbonului pe partea de admisie/supape.
  15. HID = High Intensity Discharge - De regula un Balast xenon lucreaza pe la 25000 Volti, de unde "High intensity" iar "Discharge" este plasma (arcul) care se face in gazul inert si generaza lumina.
  16. Este destul de vechi acest film, dar avand in vedere ca nu se schimba legislatia asa des, poate inca sunt de actualitate multe din aceste informatii. Nu stiu daca a mai fost postat, dar il las aici, poate ajuta. PS. Daca e in categoria gresita, imi cer scuze!
  17. Salut, Cel mai probabil face asa din cauza modululi GM. Are niste relee care fac figuri in special la temperaturi neplacute, ori schimbate releele, ori schimbat modulul. Se gasesc pe net mai multe informatii, este un site, unde gasesti mai multe informatii: https://www.bmwgm5.com/ Trebuie sa vezi exact ce model ai pe masina.
  18. pai depinde unde mergi, depinde de trafic, de condtitii. Spre exemplu daca trebuie sa mergi la toaleta urgent si esti blocat in coloana pe dn1 amandoua o sa para foarte lente...
  19. Eterna discutie despre frane Sper sa imi aduc aminte dar in vara/primavara o sa fac upgrade la frane de 330 pe al meu e46. O sa fac un test cu franele standard pe care le am vs cele de 330 sa vedem daca se schimba ceva ca si distanta de franare. In principiu cele mai importante stiu ca sunt placute, lichid si cauciucuri. Cel putin pentru mers sportiv/circuit. Acum in decembrie am avut un mic incident cu masina, o mica busculada la o trecere, iar eu din neatentie am franat tarziu si am lovit masina din fata. Totul s-a intamplat la viteza destul de mica, 20/30kmh. Puteam sa am franele lui peste ca outcome-ul era acelasi. Vazut tarziu -> franat tare -> roti blocate (ud pe jos/rece/cauciucuri vara (bune)) -> alunecat in masina din fata. Ca in orice upgrade exista acel "point of diminishing returns" Iar din ce am citit, la bmw cel putin, acel punct e foarte aproape de franele stock. In general cei care fac upgrade-uri, le fac pt mai putin fade sau alt feeling, gen placute care au alt compus. Ma rog sunt si cei care fac upgrade-ul pt motive pur estetice.
  20. Eu am inceput cu e36, in faculate, si fu greu. Mentenanta sa zicem ca merge, dar aduna costurile, benzina, un plin pe luna costa ~430 lei, asigurare daca e sub 2, tu fiind incepator, o sa dai intre 2100 si 2500 ron pe an, impozitul e ~200 pe an. Deci astea sunt indiferent de starea masinii. Apoi, un schimb de ulei plus filtre doar piesele o sa fie pe la 500-800 in functie de branduri, mentenanta preventiva sistem franare, as pune 800-1000 ron, discuri plus placute si saboti toate rotile fara manopera. Probabil amortizoarele trebuie schimbate, iarasi 400-1000 pe roata, adaugi bucsi, brate si alte alea se aduna inca 2000. Asta ca sa te asiguri ca masina are contactul cu solul cat de cat ok, depinde si de anvelope. Dupa ce rezolvi astea, indrepti atentia spre motor si alte alea, degeaba merge bine daca nu se opreste sau daca merge ca racul. Tu iti stii posibiltatile, stii cel mai bine daca poti sustine, daca merita efortul.
  21. Ce abilități tehnice ai? Te vezi dispus să te umpli de ulei și zgârieturi încercând să desfaci un șurub ruginit? Te vezi rabatator încât să nu rupi vreun șurub daca vrei sa schimbi ceva? Daca vrei sa folosești mașina pe post de platforma sa înveți să o repari, un e46 de 20 de ani e bun, de la electrica, mecanica, textile, spiritualism, înveți de toate. Trebuie sa te aștepți să pice una alta pe care ori pe găsești greu, ori costa o treime din pretul pe care l-ai plătit pentru mașina. Nu zic sa nu iei, chiar recomand in caz că vrei să înveți, cum s-a spus mai sus un 318, ceva cu motor m43 sau un 320 m52 sau M54. Sunt tutoriale sa repari mașina de la zero pe net, trebuie bani, timp, loc, determinare. Tu știi cel mai bine cum daca te potrivești sau nu. Ca idee m43, sa te aștepți la orice plastic de la motor fie casant, să curgă chestii peste tot. Răcirea trebuie ținută sub control, în rest google, găsești multe chestii legate de aceste mașini.
  22. ideea e asa: daca eu dau jos catalizatorul si pun teava goala, apoi hurui langa casa/blocul tau deranjez, nu? la fel si cu dizelu, dau jos sistemele care tin funinginea inauntru sau o ard, dar apoi deranjez pe cei din jur. Ambele cazuri de mai sus sunt in afara legii, iar cei deranjati pot sa sesizeze aceasta problema, sunt indreptatiti. degeaba se plange lumea ca nu poate huruii tractorul cu stage 19. Poate, dar pe circuit... pana si acolo e liber pana la un punct. Inca o chestie, la noi, la ITP, "testul de noxe" la diesel e "opacitatea fumului" that's it...
  23. "Acum totusi, pe cine vom alege in urmatoarele alegeri? " Cel mai trist e ca nu exista un raspuns la intrebarea asta. Plus de asta, vad ca nici nu prea conteaza cine, ce voteaza. Tind sa cred ca oricine iese, parlamentul o sa fie tot psd+pnl+ce mai e nevoie sa fie majoritate absoluta. Nu cred ca o sa iasa vreun aur presedinte, cel putin asa sper ca nu o sa fie lasat de ceilalti, zvonurile spunand ca de fapt aur e partid de contra imagine pentru psd+pnl, practic e oarecum artificial. Daca nu e asa si iese, well... we're f*^@#d.
  24. Pentu mine nu ma deranjeaza faptul ca a inchiriat avion, putea sa mearga si cu zeppelin daca era, ideea e de transparenta. Pentru ca din ce am citit, aici e marea problema, ca nu se fac publice acele costuri, firmele, de ce au fost alese, ce criterii. Care e costul total al inchirierilor versus costul unui avion prezidential? Sunt intrebari relativ de bun simt. Clar exista anumite intalniri, care poate tin de securitate nationala si datele despre ele nu pot fi facute publice, ok, total de acord. Dar totusi, e presedintele romaniei nu seful CIA. Cand se arunca taxe peste taxe, si cheltuielile sunt ascunse, dar ei iti spun ca trebuie mai multi bani, stai putin sa te intrebi, dar pe ce se cheltuie? De ce se cheltuie? nu se poate taia nimic inainte sa pui taxe? Si cand ascunzi lucruri pe care o democratie normala spune ca ar trebui sa fie publice, ajungi sa superi oamenii.
  25. Lui, pentru ca, cum ai spus presedinte nu mai poate fi, dar are acum parghiile sa isi faca lobby un post. Daca face asta sau nu, nu avem de unde sa stim, pentru ca lipsa de transparenta, iar luand in considerare clasa politica din tara/ue, tind sa gandesc scenariul cel mai dezavantajos mie, pentru ca nu am o experienta pozitiva cu ei. A nu se intelege ca gata sar cu aur sa apar natiunea, nu imi pasa de suveranitate si alte chestii de genul asta. dar imi pasa cand vad ca 46% din ce muncesc se transfoma in case/masini/tablouri, in loc sa se duca catre un trai mai bun.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.