Jump to content

Regenerari foarte frecvente

Recommended Posts

Salutare, 
tot vad modele mai noi cu intervale ale DPF ului de regenerare la 250-300km cu el schimbat nou, eu la 270k ma bate gandul sa il scot sa il trimit la odorheiul chiar daca in oras isi face regenerare la 270km+- si in exterior am vazut si 1000km+. Nu stiu daca se justifica sa fac asta, doar observ in ultimul timp ca a crescut la 8mbar contrapesiunea la relantii.

@trafycante

dupa ce am curatat tot si verificat toti senzorii am ajuns la incarcare 60%
a facut regenerare in oras, s.a oprit la 8 gr incarcare. Dupa 54km am 18gr incarcare….

M-am uitat in istoric, nu am avut galerie/ racitor inlocuite pe rechemare, am avut doar resoftare ecu ( dde ) in 2023 in garantie. 
Ramane sa rezolv problema in singurul mod ramas…

On 5/27/2025 at 4:51 PM, trafycante said:

Multumesc pentru raspuns, nu e cam devreme la 12 grame ?

ai request cand incepe regenerarea ?

Aveai eroare ceva pe senzorul acela ? Eu daca ii scot mufa arata -50 grade, cu mufa bagata sta pe la 100+

oare are ceva daca scot mufa si merg asa cu ea o perioada?

cand scoti mufa de la senzor sau o montezi la loc,  am observat ca regenerarile le face mai repede, gen 12gr., pana cand ECU vede care este traaba, acum de ex am 16 gr, 370 km si inca nu cere regen. 

fara mufa arata -50 gr, cu mufa pusa am temperaturi in trafic bara la bara de 140-160 gr lejer. Nu gasesc care ar fi temperatura normala de lucru. ChatGPT spune ca nu ar trebuie sa fie mai mare de 100 gr...... pana nu probez nu cred....

ideea este ca daca atunci temp de evacuare este in jur de 200 gr, recirculate, trecute prin racitorul egr ar trebui  sa fie racite suficient de mult. 

ref mersul cu mufa scoasa nu ma pot pronunata daca e bine sau nu. 

9 hours ago, cosmin_86 said:

cand scoti mufa de la senzor sau o montezi la loc,  am observat ca regenerarile le face mai repede, gen 12gr., pana cand ECU vede care este traaba, acum de ex am 16 gr, 370 km si inca nu cere regen. 

fara mufa arata -50 gr, cu mufa pusa am temperaturi in trafic bara la bara de 140-160 gr lejer. Nu gasesc care ar fi temperatura normala de lucru. ChatGPT spune ca nu ar trebuie sa fie mai mare de 100 gr...... pana nu probez nu cred....

ideea este ca daca atunci temp de evacuare este in jur de 200 gr, recirculate, trecute prin racitorul egr ar trebui  sa fie racite suficient de mult. 

ref mersul cu mufa scoasa nu ma pot pronunata daca e bine sau nu. 

Multumesc pentru raspunsuri, pana la urma ai rezolvat problema schimband senzorul de temperatura de pe EGR ?

1 hour ago, trafycante said:

Multumesc pentru raspunsuri, pana la urma ai rezolvat problema schimband senzorul de temperatura de pe EGR ?

Nu sunt foarte multumim, cu mufa pusa parcurg cam 200km cu preponderenta in oras (Bucuresti). Dar iau in calcul si km masinii +300k mii

Edited by cosmin_86

11 minutes ago, cosmin_86 said:

Nu sunt foarte multumim, cu mufa pusa parcurg cam 200km cu preponderenta in oras (Bucuresti). Dar iau in calcul si km masinii +300k mii

Daca masina trage bine nu-ti mai face atatea probleme. Avand in vedere traficul din Bucuresti este foarte bine ca parcurgi aproape 200km.

Original, sh, curatat la odorhei. Si cel pe care l am pus acum si pe cel al masinii original, ambele aceelasi interval de regenerare il au, iar la ambele oscileaza soot mass . Acum arata 8 grame, instant se face 14, apoi iar scade la 10, apoi apare 18

Edited by trafycante

47 minutes ago, trafycante said:

Original, sh, curatat la odorhei. Si cel pe care l am pus acum si pe cel al masinii original, ambele aceelasi interval de regenerare il au, iar la ambele oscileaza soot mass . Acum arata 8 grame, instant se face 14, apoi iar scade la 10, apoi apare 18

soot mass care oscileaza nu e ok. trebuie sa creasca treptat.