Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov) ×

BMW I4 40edrive versus 430i

Recommended Posts

Salutare,

vreau sa cumpar una din cele 2 modele si as avea nevoie de niste pareri/sfaturi de la colegii ce detin modelele respective. 

nu sunt hotarat 100% care din cele 2 sa le cumpar, totusi inclin un pic spre i4.

datele "problemei":

Nu obisnuiesc sa merg in deplasari lungi cu masina, in ultimii 4 ani am facut un singur drum de 450km, in rest in oras sau drumuri scurte, maxim 150-200km intr-o zi. pe distante lungi aleg avionul.

amble: 2022, dotari similare, km 50mii, buget 42-43mii euro

plusuri i4: interiorul cel cu ecranul mare, ceva mai rapida, stau la casa, deci am unde incarca, intretinere anuala mult mai scazuta, in teorie consuma mai putin(dar la cati km fac eu anual, maxim 10mii e neglijabil), iarna baga caldura aproape instant

minusuri i4: dificultatea de a o revinde peste 3-4 ani, pierzi timp mult pentru a o incarca(fata de benzina)

plusuri 430i: alimentare usoara pentru drum lung, se vinde mai usor in 3-4 ani.

minusuri 430i: interiorul vechi, piese de la motor ca se pot defecta in timp, iarna pe distante scurte nu apuca se incalzeasca.

Mersi!

Edited by shady
edit

@shady Avand in vedere atat modul in care utilizezi masina, cat si faptul ca o poti incarca la pret de consumator casnic, iti recomand i4. Costul cu "combustibilul" fata de varianta cu motor ICE este in mod tipic de 2 pana la 3 ori mai mic, in functie de trafic si de stilul de condus. Iar i4 are un range suficient de bun astfel incat, la profilul descris de tine mai sus, sa fii nevoit extrem de rar sa incarci altundeva decat acasa. 

Mersi tuturor pentru feedback. Și eu înclin mai mult spre i4. 

In legătură cu deprecierea, vad ca modelele pe benzina s-au depreciat ceva mai mult. 

Singura chestie de care îmi e "teama", e revanzarea in viitor din cauza reticenței oamenilor in legătură cu EV-urile, dar am speranța că în 3-4ani lumea o sa fie mai deschisă la alternative. 

O să revin pe topic cu ce am cumpărat 

• Love BMW 1

Posesor de i4. Și dealtfel și de x3 diesel. Pot să spun că X3-ul stă cu prelata pe el. E confortabil să mergi cu costuri 0, mentenanță 0. Dacă stai la casă e un "no brainer".

• Thanks 2

Salut. Posesor de 430i G26. Interiorul vechi, dar care difera doar prin ecranul mare si interfata mai noua, in schimb am si prefer butoanele fizice de la clima, incalzire scaune, etc. Am si un 330i G20, deci motorizarea e similara pe ambele masini. 

Eu fac mai multe drumuri lungi saptamanal, si am preferat confortul alimentarii pe stil clasic, fara sa imi bat capul cu incarcarea electrica, mai ales ca nu stau la casa. 

In 55.000 km facuti intr-un an jumate la G26 si 60.000 km in doi ani la G20, nu am avut nici o problema cu motorizarea aceasta. Mentenanta e probabil mai scumpa decat la electrice - schimburi ulei, filtre.

Daca mergi mult in oras, si ai unde incarca, mergi pe electrica. Daca esti pasionat de sunetul si feeling-ul unei masini cu motor clasic, pe benzina, nu e o alegere rea nici 430i. Cei 245 cai se misca bine si consumul mediu cu trafic de Bucuresti este de 9 litri la suta de km la mine.

• Thanks 1

Posted (edited)

gata am luat decizia, i4-le asta va fi, daca se alineaza planetele vineri pleaca din Germania spre mine

pana la urma am mai suplimentat un pic bugetul si am luat 40edrive din 2024 cu 16mii km.

multumesc inca odata tuturor pentru sfaturi/pareri 🫡

6610fd43-841d-4e43-bb9f-8b3ff4fe83fb.jpg

Edited by shady
  • Like 7
  • Hot!! 2

Misto. Sa fie intr-un ceas bun. Cu asta ai scapat de grija masinii SH pt ca ai garantie fiind asa de noua! Asteptam sa ii faci un topic de prezentare cand ajunge! Poate o sa ii „stimulezi” si pe alti doritori, dar nehotarati de masina electrica