Jump to content

G30 545e xDrive LCI 2022

Daniel_89

Recommended Posts

Salutare,

Aceasta e prima mea postare aici, si acesta e primul meu BMW. Nu am un istoric foarte mare de autoturisme detinute. Am avut un Audi A4 B8 (clasicul 2.0 TDI) timp de 12 ani, iar acum a venit momentul sa fac o schimbare. De ce BMW? Pentru ca imi doream neaparat un plug-in hybrid, dar si 3.0 benzina, iar la configuratia (si bugetul) acesta, 545e bifa toate cerintele. Ca dotari, am prins cum nu se poate mai full. xDrive, trapa, faruri laser, volan si frane M, volan incalzit, sistem audio Bowers & Wilkins, 360 camera, scaune cu ventilatie si masaj, active steering, etc. Conduc masina deja de o luna si sunt foarte incantat. Trage ca nebuna, dar e si extrem de confortabila la suspensii la mers prin oras pe drumuri denivelate. Un downside ar fi rezervorul de 46L, care se duce destul de repede daca te dai la ea. Bateria ma tine cam 20-25 km prin Cluj (multe dealuri), insa inteleg ca masina asta e un compromis, iar la mersul zilnic prin oras si drumurile ocazionale extra-urban, pot spune ca mi se potriveste.

Voi fi nevoit sa mai iau inca un set de jante + gume de iarna, pentru ca a venit doar cu cele de 19" de vara. Am vazut ca merge si 20", dar la drumurile noastre parca sunt tentat sa raman tot la 19"

Acum ma gandesc la 2 aspecte:

- ma gandeam la o infoliere PPF (jumatatea din fata, care e mai expusa la lovituri). Cam peste tot iese pe la 6000 lei. (in conditiile in care CASCO e dublu sumei). Voi ce ziceti, merita?

- imi plac foarte mult elementele cromate pe masina asta, de aceea am optat pentru Luxury Line. Am intrebat la cei ce infoliaza cu PPF daca se pot infolia si ornamentele, insa am primit raspunsuri cum ca sunt prea inguste si mici pentru a fi infoliate si nu va rezista folia pe ele. Ce solutii dovedite ar fi pentru a proteja elementele cromate ca sa nu se matuiasca?

Las aici si poze cu noua achizitie

78qnEqc.jpeg

EABK31l.jpeg

6ys5cCp.jpeg

L9SZ5JH.jpeg

vhMhNOy.jpeg

OQ81797.jpeg

Edited by Daniel_89
Greseli gramaticale
  • Like 1
  • Love BMW 4

@Viper05 o sa incerc sa fac si pe intuneric. Iluminatul acela ambiental face toti banii.

Portbagajul e foarte decent ca volum, insa dispunerea lui face mai greu accesibila zona dinspre bancheta. Nu de putine ori a trebuit sa ma intind sa iau plasele din capat. Clar nu se compara cu un break la asta. Dar cu un organizator (ceva despartitor de plastic cu scai pe talpa) care se prinde foarte bine de tapiserie, poti pune plasele de cumparaturi vertical in portbagaj. As zice ca incap lejer 2 bagaje de cala de 60-70cm. O sa pun ceva poze cu interiorul curand, acum am doar una singura 😃

kmO8n5i.jpeg

Bine ai venit printre noi pe forum! Multe dotari ai pe masina, buna treaba, sa o stapanesti sanatos!

Legat de PPF, eu as pune pe fata, am tot avut la masinile mele si sentimentul sa nu am dureri de cap la pietricele si alte proiectile de pe drum e  sublim. Totodata nici nu imi bat capul prea tare cu mustele ce le iau in spoilerul fata si pe capota ca de... de pe folie se iau usor si nu afecteaza cumva vopseaua masinii. Initial am zis sa fac partea frontala (spoiler, faruri, oglinzi, capota si aripi), dupa am zis ca fac toata masina, dupa care m-am sucit iar si am facut doar partea frontala cum am mai facut si in trecut. 

1 hour ago, six in line said:

Superba masina! Sa o stapanesti sanatos! Asteptam pareri dupa ce mergi cu ea 50K km sa ne zici daca te-ai intoarce la Audi 😄 

Multumesc! 😃 cum zice si colegul @Ciprian01 motorizarea asta chiar e ce trebuie. Apreciez mult flexibilitatea de a comuta pe full termic, full electric sau hybrid in functie de conditiile de trafic. Consumul mediu de cand a iesit din fabrica e undeva la 6.6%. La mers pe termic pe autostrada parca ti-ai dori un rezervor mai mare, insa eu exploatez masina 70% prin oras.

Adevarul e ca nu prea am cu ce sa compar, decât cu un 2.0 diesel de 180 cai 😅. Am înțeles si ca B58 e unul din cele mai reușite motoare ca fiabilitate, si asta a fost un factor in luarea deciziei. Iar pe 545e ar fi detunat la 286 cai, cred ca ar duce mult mai mult, insa asa cum e acum mi-e mai mult decât suficient