Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov) ×

Ulei recomandat BMW g30 motor B58

Recommended Posts

On 7/8/2025 at 12:31 PM, tzucul said:

Si mie mi-au bagat tot 5w30 LL04 la B58 Hibrid.

Pe asta o sa merg si eu, din toate informațiile pe care le-am adunat este cel mai bun ulei aprobat de BMW, iar ca si brand o sa aleg din lista TIS de uleiuri aprobate de BMW

Pai daca tot stabilim că ținem cont de aprobarea BMW pe 5w30,de cu nu mai ținem cont de ei și când vine vorba de brand, și nu alegem simplu uleiul BMW? Eu unul de 16 ani folosesc doar BMW 5w30,și nu am avut probleme vreodată 🙂Motoarele avute fiind sănătoase tehnic,evident.

• De acord! 1

From Gas to Liquid to .. Shell Pure Plus Technology a.k.a "BMW oil" e scris in poza din linkul pus mai sus.

De fapt scrie si in poza! 🤣🤣 silly me.. Sub BMW OIL

Apropo ei nu fac uleiuri..

Candva scria Castrol pe capacul de la gura de umplere de pe capacul culbutori..

Edited by bimmer90f30

26 minutes ago, mgi said:

E irelevant cine il produce. Asa BMW nu face nici cutii de viteza, nici airbag-uri, nici bielete, nici amortizoare..

Ba e relevant.

Pentru ca daca stii din ce e facut, baza uleiului E DOVEDIT CA FIIND FOARTE IMPORTANTA (e ca o intoarcere de pagina spre alte extreme.. care sunt atinse prin cercetare si implementare..) atunci poti sa alegi sa cumperi mai ieftin acelasi ulei daca cunosti sursa.

Aditivii din ulei nu mai conteaza atat de mult cat conteaza ca acesta nu se degradeaza; pentru ca baza tine uleiul in proprietatile lui de ungere.

De ce as spune ca pun ulei BMW cand stim cu totii ca nu e facut de BMW.

Pana la E90 spuneam Castrol nu spuneam BMW.. 

Chiar nu inteleg de ce trebuie sa.. contrazici..?

Eu nu am cumparat pana in prezent ulei de la BMW. Nici amortizoare, nici brate de suspensie.. nici rulmenti. Pentru ca am gasit mai ieftin si am stiut sursa. Da, am luat termostate, plastice, conectori, senzori.. (nu multi, unul cred) clipsuri si cleme, suruburi scut, suruburi cand am schimbat volant si ambreiaj.. discuri de frana de doua ori. Ulei cutie de viteza cand nu stiam cine il face.. 

Nu mai continui ca ii fac varza topicul..

Edited by bimmer90f30

@bimmer90f30 de exemplu exista si pneuri cu * si fara steluta, cele cu * fiind pentru BMW si s-a dovedit ca acelasi pneu * vs fara steluta este mai ok.

E de apreciat ca incerci sa ajuti dar cateodata e bine sa fi totusi ceva mai retinut cand iti exprimi dezacordul legat de parerile altora.

Multumesc.

On 7/13/2025 at 4:05 AM, RedCap said:

@bimmer90f30 de exemplu exista si pneuri cu * si fara steluta, cele cu * fiind pentru BMW si s-a dovedit ca acelasi pneu * vs fara steluta este mai ok.

E de apreciat ca incerci sa ajuti dar cateodata e bine sa fi totusi ceva mai retinut cand iti exprimi dezacordul legat de parerile altora.

Multumesc.

Sunt de acord cu exemplu dat. Stiu spre exemplu ca la Porsche daca nu pui cauciucurile pe care ei le specifica exact si faci accident din vina ta poti sa risti sa nu fii despagubit..

Ce nu intelege capul asta acum este ca eu m-am straduit sa dau un exemplu cat mai limpede despre ce ulei foloseste BMW in masinile actuale. Cine vrea sa puna "ulei original" poate sa cumpere Shell dintr-o sursa sigura si sa iasa mai ieftin. Nu cred ca am idei fixe ..cat am convingeri. 🙊

(nu inteleg cum de ce nu mai primesc notificari ca, cineva m-a citat..)

O sa las topicul asta in pace.. ca pana la urma mi-am spus parerea indeajuns..

4 hours ago, bimmer90f30 said:

Stiu spre exemplu ca la Porsche daca nu pui cauciucurile pe care ei le specifica exact si faci accident din vina ta poti sa risti sa nu fii despagubit..

Accident din vina ta si tot tu sa fii despagubit ? Cum vine asta ?

5 hours ago, RedCap said:

CASCO? 🙂 

Casco nu are treaba cu asa ceva nici in Ro si nici " dincolo" . 

In forumul acela e descutia despre garantia masinii nu despre despagubiri casco, ma rog , unii citesc dar nu inteleg , ciudata exprimarea oricum.

15 minutes ago, BaXXon said:

Casco nu are treaba cu asa ceva nici in Ro si nici " dincolo" . 

Sa inteleg ca nu stii cum functioneaza CASCO? Doar intreb, nu dau cu parul. 🙂 

P.S. Discutia era despre uleiuri oricum.