Jump to content

Masini puse la vanzare in Romania

Bartolomeus

Recommended Posts

90% din posesori fac reviziile conform cerintelor masinilor 25 30k, pt ca producatorul stie mai bine si e doar marketing sa arunci cu banii pe revizii... si ii inteleg daca iau masinile de noi si le.dau dupa 3 4 ani cand ies din garantie... asta e, de aia am tot zis ca e de preferat sa se achizitioneze o masina cu km cat mai putini...

Eu am cumparat masina la 28.000 km din reprezentanta bmw Germania si nu avea nicio revizie, tinand cont de motorul b58 cu problemele lui de ungere ca are arborele prea lung si pompa de ulei..,bla bla bla, in fine :)), de cand e la mine ii fac la un an schimbul de ulei, ca fac 500, 50, 5 km pe benzina cu ea, tot ii schimb uleiul! 

5 hours ago, raduron10 said:

Si la fostul meu G30, prima revizie a fost pe la 26-27k km.

Uleiul e viata motorului. Daca nici revizia aia nu a fost in stare sa o faca la 30k km... duca-se dracului cu ea cu tot. Cat blamam noi ca e revizia pusa in Europa la 2 ani sau 30k km, el nici macar la aia 30k km/2 ani nu a fost in stare sa o faca. 

Sau a mers cu ea in brate si la el termenul de revizie a crescut atat ca numar de km cat si ca timp? 🙂 

19 hours ago, dorurad95 said:

Eu am inceput sa filtrez g20-urile asa: 

Daca e de la proprietar il intreb: Ai 2 seturi de anvelope vara-iarna? Perfect, inseamna ca ai bani de masina asta sa o intretii. Daca cumva are si 2 seturi de jante, e deja si mai bine. Cine merge pe all-season, ala n-are bani de g20.. l-a cumparat cu toti banii pe care i-a avut si i-a pus rapid allseason-uri... Cu atat mai mult daca vad si firme dubioase chinezisme pe el... run

Genial. Macar ti-e simplu-ti gasesti masina, nu mai ai atatea dureri de cap.

Edited by paul_e88

On 3/15/2026 at 12:15 AM, dorurad95 said:

Daca e de la proprietar il intreb: Ai 2 seturi de anvelope vara-iarna? Perfect, inseamna ca ai bani de masina asta sa o intretii. Daca cumva are si 2 seturi de jante, e deja si mai bine. Cine merge pe all-season, ala n-are bani de g20.. l-a cumparat cu toti banii pe care i-a avut si i-a pus rapid allseason-uri... Cu atat mai mult daca vad si firme dubioase chinezisme pe el... run

interesant punct de vedere 😄 

Salut,

Cochetez si eu cu schimbatul masinii, un G30 din 2019 cu 100k km, model 520i cu stage 1.

O am din februarie 2021 de cand avea 38k km si este foarte intretinuta, insa parca mi-ar placea sa fac o schimbare spre 40i. Daca e de interes pentru cineva, imi puteti lasa un mesaj si va spun tot ca va intereseaza. Nu am un anunt de vanzare pe un site public.

Am un jurnal de bord pe softpedia, de cand am luat-o, cu tot ce i-am facut pe partea de intretinere.

Ca elemente de baza, e Luxury Line, bord complet digital, Idrive 6, i-am activat Carplay, are interior bej, scaune incalzite si ventilate si alte dotari de bun simt.

Si apropo de colegul cu rotile, am 2 randuri de roti complete pe jante originale de 18 inch, unele de vara cu Pilot Sport 4 si unele de iarna cu Pilot Alpin.

Ma gandesc cam la 28k Euro ca pret de vanzare. Masina nu are accidente, doar am zgariat o bordura inalta cu pragul si janta la scurt timp dupa ce am cumparat-o, dar ii facusem casco si am schimbat si ornamentul de prag si janta la BMW Filaret. Apropo de casco, de cand o am are casco, iar ultima polita doar ce am achitat-o in februarie. Nimic altceva de raportat. Totul in parametri, fara consum de ulei, fara alte probleme. Stage 1 am din 2023 facut la WPP Performance si totul a functionat perfect. Benzina doar Petrom 99 sau OMV 100.

Stau in Popesti-Leordeni.

3 hours ago, FlorinMihai89 said:

Salut,

Cochetez si eu cu schimbatul masinii, un G30 din 2019 cu 100k km, model 520i cu stage 1.

O am din februarie 2021 de cand avea 38k km si este foarte intretinuta, insa parca mi-ar placea sa fac o schimbare spre 40i. Daca e de interes pentru cineva, imi puteti lasa un mesaj si va spun tot ca va intereseaza. Nu am un anunt de vanzare pe un site public.

Am un jurnal de bord pe softpedia, de cand am luat-o, cu tot ce i-am facut pe partea de intretinere.

Ca elemente de baza, e Luxury Line, bord complet digital, Idrive 6, i-am activat Carplay, are interior bej, scaune incalzite si ventilate si alte dotari de bun simt.

Si apropo de colegul cu rotile, am 2 randuri de roti complete pe jante originale de 18 inch, unele de vara cu Pilot Sport 4 si unele de iarna cu Pilot Alpin.

Ma gandesc cam la 28k Euro ca pret de vanzare. Masina nu are accidente, doar am zgariat o bordura inalta cu pragul si janta la scurt timp dupa ce am cumparat-o, dar ii facusem casco si am schimbat si ornamentul de prag si janta la BMW Filaret. Apropo de casco, de cand o am are casco, iar ultima polita doar ce am achitat-o in februarie. Nimic altceva de raportat. Totul in parametri, fara consum de ulei, fara alte probleme. Stage 1 am din 2023 facut la WPP Performance si totul a functionat perfect. Benzina doar Petrom 99 sau OMV 100.

Stau in Popesti-Leordeni.

Daca poate te ajuta sa iti faci o idee despre pret, eu abia mi-am vandut G30-ul tot luxury line, doar ca 2.0d si din 2017 cu 21k, dar am stat cu el la vanzare cam 5-6 luni.

Salut,

Multumesc pentru feedback.

Cred ca e intr-adevar o piata destul de dificila momentan, insa eu cred ca exista cumparator pentru orice, daca produsul e bun si pretul este corect. Nu ma grabesc, iar pretul meu nu e batut in cuie. Da, probabil sunt putin cam optimist, insa si ce vand e o masina in mintile ei. Sunt nenumarate masini pe piata, una mai neingrijita ca alta, si comparatia generica "G30 din anul X si cu km Y se vinde cu suma Z" nu este atat de corecta.

In alta ordine de idei, las mai jos un link cu specificatiile masinii, in caz ca e cineva interesat.

Are totul facut pe partea de mentenanta, cel mai recent am schimbat bujiile, am facut revizia la grup si revizia normala la 1 an. De altfel, in ultimii 2-3 ani am mers putin cu masina, astfel ca revizia am facut-o la an si nu la km. Cred ca intervalul de km era pe undeva pe la 8k-10k intre revizii.

https://bimmer.work/vin/bc861104feeb2cbf59fa6803837890f17/

Nu ma prind de ce nu ii faci niste poze si le arunci aici sau pe olx + 1 anunt... iar pe olx, daca nu vrei sa fii sunat de toata lumea, lasi activa doar optiunea de mesagerie prin olx, fara sa fie vizibil numarul de telefon.. Nu de alta, dar lumea vrea sa vada niste poze, cum arata masina, detalii de genul..

• De acord! 1

7 hours ago, FlorinMihai89 said:

Salut,

Cred ca e intr-adevar o piata destul de dificila momentan, insa eu cred ca exista cumparator pentru orice, daca produsul e bun si pretul este corect. Nu ma grabesc, iar pretul meu nu e batut in cuie. Da, probabil sunt putin cam optimist, insa si ce vand e o masina in mintile ei. Sunt nenumarate masini pe piata, una mai neingrijita ca alta, si comparatia generica "G30 din anul X si cu km Y se vinde cu suma Z" nu este atat de corecta.

In alta ordine de idei, las mai jos un link cu specificatiile masinii, in caz ca e cineva interesat.

Are totul facut pe partea de mentenanta, cel mai recent am schimbat bujiile, am facut revizia la grup si revizia normala la 1 an. De altfel, in ultimii 2-3 ani am mers putin cu masina, astfel ca revizia am facut-o la an si nu la km. Cred ca intervalul de km era pe undeva pe la 8k-10k intre revizii.

In Romania, intotdeauna s-au cautat masinile:
1. IEFTINE.

2. CAT MAI NOI

3. CAT MAI DOTATE

restul e bonus

Dar, exista si clienti atenti la detalii si la intretinerea masinilor, doar ca sunt atat de putini si de rari, incat dureaza destul pana ajung ei la tine.
Tu posteaza masina pe platformele dedicate Autovit/OLX la pretul pe care il crezi tu de cuviinta, si apoi il scazi de la o luna la alta pana cand incepe sa sune lumea.

20 hours ago, FlorinMihai89 said:

Salut,

cel mai clickuit filtru pe autovit si nu numai, e sorteaza dupa pret 0-9
apoi km, poate...

daca tu esti la 30-40 rezultate distanta, sansele sa-ti vinzi masina scad enorm

On 3/15/2026 at 12:15 AM, dorurad95 said:

Interesantă perspectivă dar cât de sigur esti de ea? 🙂 Nu de alta dar cunosc persoana cu CCS uri care le schimba la 2 ani dumnezeieste si are 3 masini. Sunt X uri cei drept..

Edited by throw

Stiu persoane la care anvelopele allseason valoreaza mai mult decat ce au altii pe 2 seturi dedicate. Ce sa mai zicem de asta.

Eu chiar as fugii de aia care au doua seturi de gume si un set de jante, toti gigeii care lucreaza la vulcanizare si intind cu levierul de anvelope sau care echilibreaza rotile pe repede inainte fara sa scoata plumbii vechi sau care curata jantele in scarba de adeziv si multe alte faze.

Daca este sa discutam de filtrare, tot la fata locului este real, dar pierzi timp si bani sau castigi experienta si o masina de luat.

Edited by Dan_316i

Sunteti voi fixiști...nu prea am cumparat Sh, dar am vandut, iar la mine cumparatorii nu au dat 2 bani ca le-am spus ca masina avea roti dedicate si anvelope noi premium..nici de ulei nu au intrebat. Interesul a fost: 1. sa aiba km reali, 2 sa nu bata directia/tren rulare, 3. sa nu fi avut tabla indoita si reparata, 4. sa fie interiorul curat...ca avea Bridgestone sau Tigar cred ca le era totuna, la fel daca pusesem Mobil 1 sau Floriol :(( ....si evident, prima intrebare daca nu o dau cu 25% mai jos...asta era de obicei inainte sa vada masina.

• Haha 2