Jump to content

BMW X4 M40i

grom

Recommended Posts

pai pt ca A6 are abia 71.000km. si vreau sa ii torn cativa km pana o vand, in martie. o sa vina un baeat la primavara sa imi reproseze ca e scumpa si nu are trapa, ca a gasit el una tot din 2021 cu trapa la 30.000 euro cu 150.000km, cum ar veni abia cu rodajul facut.

pana in martie nu am de unde sa ii adun mai mult de 75.000km

• 4 weeks later...
On 11/18/2024 at 10:31 AM, edit said:

cand Aldea merge ca mortul, normal ca ia 9.3% cu x4 M440i.

am mers si eu pana in Vaduz in vara, 180kmh prin Romania, 160-180 prin Ungaria, 140-160 prin Austria, 200-220 prin Germania, cu sedan cu motor de 2 litri, deci mai usor, mai aerodinamic si am consumat 10% fix.

cu X4 M440i, fara 15% nu scapi in ritmul asta.

eu la x4m40d am 8.5l/100 consumul din fabrica in 2 ani si 82k km. pe eco pro cred ca am mers 50km adunati … cand vin de la munte pe dn1 … daca merg agale ajung la buc cu un consum mediu sub 5. in concediul de anul acesta am avut consum de 7.2l in aprox 9000km/1 luna. senzatia mea este ca de la austria incolo fie din cauza asfaltului sau a calitatii combustibilului consumul pare mai mititel.

la m440i masina de 2 saptamani si vreo 700km … am 18l/100km in aglomeratia teribila din Bucuresti. am fost la tg de Craciun de la Craiova cu un consum mediu de 8.9 ( cel mai putin am vazut cam 6.6l/100 la 130km/h ). ce ma oftica cel mai tare la masina asta e ca are rezervorul mic - cred ca in jur de 54l. daca e agale traficul in Buc scot cam 12-14. in eco pro nu am mers deloc 🙂

• 3 months later...
  • 10 months later...

QUICK UPDATE

Nu-mi vine să cred că au trecut deja 3 ani de când am această mașină!

În acești ani, experiența mea a fost exclusiv pozitivă. Au fost câteva aspecte care m-au deranjat, dar doar unul e de neiertat: absența opțiunii auto start/stop. E păcat că BMW n-a inclus-o din fabrică aici, există workaround-uri prin codare software, dar lipsa ei de la bază e stupidă. În rest, consumul e excelent, puterea stock e extraordinară, iar dacă vrei un boost extra, chip-tuning-ul rezolvă rapid.

Tratamentul ceramic și spălatul săptămânal îți bucură sufletul de fiecare dată când o vezi. Spațiul e suficient pentru o familie de 3 persoane, iar pentru extra, cutia de pe acoperiș e super utilă și spațioasă. Pe scurt, mașina a fost impecabilă în acești 3 ani fiind cumpărată din salon, fără nicio problemă. Dar acum pleacă din familie, iar eu trec de la clubul BMW la cel Mercedes 🙃 După 5 BMW-uri în ultimii 10 ani, e timpul să diversific portofoliul.

Primul meu Mercedes e noul CLE 53 AMG. O mașină cu o prezență incredibil de vizibilă și confort superior. Ajunge în Mai, comandată din salon cu toate opțiunile FULL (am decis s-o țin mult timp). Am deja o poză cu culorile exact ca la mine. O să-i fac multe poze când sosește, iar până atunci, mă bucur de F30-ul meu, care rămâne veșnic în familie.

MAIN.png

• Like 1
  • Hot!! 2

@grom eu cand mai vreau sa mai testez concurenta inchiriez cate o masina de la ei sa vad ce si cum. Ultima oara am avut un GLE 53 AMG din 2025 inchiriat pentru intalnirea din Decembrie 2025 de la Zarnesti. Iti pot spune ca nu m-a impresionat cu nimic masina, gen un X5 50e de l-am tot avut ca loaner luat il facea terci. Ce era misto la el, era volanul din piele perforata, ala da, imi placea.

@Mircea-Si, @VladE46, si @Ciprian01 (primii doi ati si condus acel GLE, tu @Ciprian01 ai fost pasager) gresesc cu, ceva?

P.S. Stiu ca tu ai comandat un CLE 53 AMG, am zis efectiv ca idee, vezi sa nu ramai dezamagit desi spre binele tau sper sa nu. ✌️

Pe mod normal de condus evacuarea aia era falsa rau ca tot veni vorba de ea, avea un difuzor ceva pe afara de se auzea asa. Insa pe Sport nu mai era falsa, suna chiar ok.

Ca tot mi-am adus aminte, la cat i-am dat eu si la rece si la cald, parca am avut 13.6 sau 13.7 consum mediu cu ea facut pe baza km parcursi si a numarului de litri de benzina alimentati. Asta insemnand in regim de mers pe afara, nu am prea avut treaba cu orasul ca sa stau in aglomeratii. Si in general eu nu iert masinile inchiriate, le conduc cum zic americanii,"drive it like you rented it" sau "drive it like you stole it". 😄 

Ah, si mi-am adus aminte, imi spunea cel de la inchiriere cand am returnat-o ca lui nu ii place si ca le cam pica turbinele la in jur de 50k km din experienta lor. 🙂 

@grom sper ca ai facut un minim de drivetest inainte! 

Daca te obisnuiesti cu fasaitul geamurilor,  cu trosnitul plasticelor de pe la interior , cu navigatia si serviceurile mercedes......o sa o pastrezi un timp...dar mult mai putin decat ti-ai propus. Daca nu te obisnuiesti cu astea macar, familia BMW te asteapta acasa 🙂

Succes! Sa o folosesti cu bine!