Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

Bmw x3 2021 G01 jante si anvelope

Recommended Posts

Eu am Pirelli sf2 pe 225xe si Pirelli Scorpion pe Touareg . stau la munte , mers peste tot si la temperaturi 40+ si la -20, nici o problema de aderenta. Le schimb la 3 ani si aprox 45k km. Recomand fara rezerve. 

• 1 month later...

Am luat decizia sa merg pe noile Crossclimate 3 pentru iarnă din motive logistice. Nu cred ca va exista vreo problemă legată de cutia de transfer si ceva imi spune ca BMW ii va da steluță in curand. Revin cu pareri in viitor.

1 hour ago, throw said:

Am luat decizia sa merg pe noile Crossclimate 3 pentru iarnă din motive logistice. Nu cred ca va exista vreo problemă legată de cutia de transfer si ceva imi spune ca BMW ii va da steluță in curand. Revin cu pareri in viitor.

De curiozitate, ce motive logistice au stat la baza deciziei de a lua all season in loc de iarna, daca oricum schimbi cu anvelope de vara?

Vechea masina a avut 2 seturi separate vara/iarna. Ultimii mei ani de condus nu au vazut nămeți sau drum acoperit cu zăpadă considerabil. Cand zic considerabil, ma refer la troiene, zapada afanată etc. Merg la munte dar drumurile le-am prins mereu curatate pt ca ninge foarte putin in ultimii ani la noi. Am condus cu rotile de iarna pe asfalt aproape uscat sau uscat la temperaturi de 7 grade sau chiar peste pe autostrada. Asta s-a tradus in dezavantaje pe partea de aderenta/performante la viteză. Practic am simtit ca am roti de iarnă degeaba iar clima noastră incepe usor usor sa se apropie de cea englezească.

Nu am fost fan niciodata anvelope all season dar cautand atent review uri despre urmatoarea anvelopa de iarna am observat ca tehnologia din ultimii 3,4 ani pare ca a avansat indeajuns incat sa le dam o șansă. Unul din astea e acest Crossclimate care pare putin "prea bun ca sa fie adevarat". Pe uscat/ud se apropie de unul de vară iar pe iarna se descurca exemplar, mai bine decat cele non-premium dedicate de iarna.

Acestea fiind zise, ma gandeam sa profit de treaba asta si sa pot lungi rulajul cu un all season in caz ca nu apuc sa trec pe cele de vară in timp util. In zona capitalei unde locuiesc este balamuc tare cu schimbatul anvelopelor si ar fi un stres in minus. Stresul asta ajunge sa fie si financiar pentru ca momentan am un singur rand de roti iar eu prefer sa am mereu două. Al doilea set de roti este o investitie financiara pe care o aman momentan, asa cum aman si cumparatul unora noi de vară care vor trebui schimbate in 2,3 ani si ele. Vremurile se mai schimba, poate vin unele mai bune, poate mai rele, ma gandeam ca dpdv financiar si logic s-ar potrivi mai bine crossclimate urile astea decat unele de iarnă. Alt brand/model nu ma intereseaza, vorbesc strict de Michelin Crossclimate 3 si Crossclimate 3 Sport.

Am lasat mai jos un exemplu de test dar cam tot internetul cântă in acelasi ton despre michelin urile astea.

Intrebam pentru ca ai spus ca o sa le schimbi vara cu anvelope de vara, de obicei cine pune all season nu le mai schimba, asta e marele avantaj. Pana la urma la tine nu am inteles, le mai schimbi vara sau nu? 

Si pe mine m-ar tenta sa trec la all seasons dar am inteles ca nu sunt tocmai potrivite pentru clima noastra, merg la temperaturi nu chiar extreme ca la noi, +40 vara si iarna ajungem si la -15, mai rar ce-i drept in ultimii ani, dar pe acolo.