Jump to content

BMW F32 430i

HitmaNLive

Recommended Posts

Recomandați vă rog un ulei 5W30 cât de cât bun, nu o panaramă ordinară, care să mă țină 5000 km. Vreau să țin uleiul in F32 , undeva la 5000 km pentru că nu merg foarte des cu el, ci doar la drumuri lungi, și vreau să aibă proprietățile valabile. Oricum se schimbă la cel mult un an. Vreau ceva ca preț decent, pentru ceea ce oferă ca ulei. Momentan când s-a adus în țară s-a pus 5W30 Castrol, dar deja are 5000 km si vreau să il schimb.

Ravenol bag in E92, 5W40 VST, il schimb la 10000 km, dar cu E92 merg zilnic. Nu știu cât pișat e, având in vedere fisa tehnică pe care nu o îndeplinește nimeni din Europa ! Există câțiva producători extraeuropeni care se ridică la nivelul specificatiilor, cum ar fi Amsoil 🙂

Încercați să citiți fișa tehnică, nu doar partea de marketing; și faceti comparație directă cu ceilalți producători sau blenderi. Care specificație nu o înțelegeți, google is your friend. 

Puneam Ravenol și in F32, dar nu merită prețul mare, având in vedere că vreau să il schimb devreme. 

Iti zic de la cunostinte mecanici si distribuitori care au bagat ravenol ani de zile si calitatea aia miraculoasa s a evaporat demult. F multe loturi cu probleme si calitate dubioasa. A ramas doar marketingul de uleiul asta.

Fisa e una ( da am citit o si stiu sa citesc o fisa tehnica de ulei 🙂 ) ce bagi in motor e alta.

Nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Fiecare pune in masina ce doreste.

• De acord! 1

Nu știu cum poate fi calitatea dubioasă având in vedere că există o singură fabrică care poate verifica calitatea. 

Mereu când va exista un producător de top, ceilalti vor face tot posibilul să îl tragă in jos. In orice domeniu , nu doar al uleiurilor. 

Având in vedere că divizia de Motorsport al BMW folosește Ravenol, nu cred că e ulei de 2 lei. 

Eu ultimele mașini mai noi am mers pe original. În urs bag ceva Liqui Molly 10W40 dar ala merge cu orice .La M140i am mers pe ce punea dealerul 5W30 parca, la Patrol am băgat 10W40 parca original Nissan care avea un preț mai mult decât decent ( dar și aici producatorul zicea maxim 10k km sau 5k km în condiții grele). Dacă zici ca îl schimbi mai repede iei ceva cât de cât cunoscut care sa respecte specificațiile și aia a fost .

Salut, de ce nu pui ulei original BMW? Crezi ca BMW nu putea sa aleaga un subcontractor bun pentru a ii produce uleiul conform specificatiilor? Inainte era facut de Shell, acum cred ca e facut de Castrol. In toate BMW urile mele am pus ulei OE BMW si n am avut niciodata probleme.

Foarte bun pretul, sub 260 nu am prins bidonul. Probabil ai gasit la ceva vanzator local.

Acum nici nu face sens sa ma plang pentru ca mai mult de 280 oricum nu am dat vreodata.

Important este faptul ca uleiul isi face treaba si rezista la stresul termic al motoarelor noi.