Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Mai avem 2 camere disponibile!!! ×

My G82 M4 Competition xDrive

Edi91

Recommended Posts

Buna ziua domnilor si bine v-am regasit🙂

Am tot lalait-o cu deschiderea topicului, dar hai ca am reusit intr-un final 😆

Am trecut la masina in cauza dupa 2.5 ani cu un G30 540i xDrive, respectiv:

Povestea lui incepea prin 2022, cand am decis sa fac pasul la dark side. Planul meu era sa iau un M4 F82. Cochetam cu ideea de prin 2020, insa deja in 2022 preturile erau umflate artficial si piata SH din Germania nu era foarte diversificata. Fara culori individual, fara interior cu pachet extins de piele, samd. Asa ca m-am decis la G-series cu B58 ca o solutie temporara.

Fast forward to 2025. Ma uitam de aproximativ 1 an jumatate destul de des pe mobile dupa un M4 G82 / M3 G80 sau G81. Nu am vrut sub nicio forma un spec basic, aka masina neagra / alba / sao paolo yellow / isle of man green cu interior negru / galben / albastru. Imi placea mult Dravit grey, dar nu am gasit. Pierzand vremea intr-o zi, am gasit jucaria asta.

XwcHcei.jpeg

Masina a fost produsa pe 13 Octombrie 2023 si livrata pe 16 Aprilie 2024. A fost configurata de o tipa care mai avea si un Porsche aceeasi culoare, excelente gusturi. Respectiva a decis ca se muta in Elvetia la ceva timp dupa ce a luat masina, n-a vrut sa plateasca taxele de import pt masina si a vandut-o inapoi dealerului BMW prin care a luat-o, respectiv Auer Gruppe din Konstanz.

Mai departe, ce sa zic. Am sunat, am verificat-o, m-am dus s-o vad, m-am indragostit, am semnat contractul, am batut palma si dupa a inceput asteptarea 🙂 

Las aici o lista scurta cu optiunile mai importante ale masinii: 1MB M Drive Professional, 1T8 19"/20" M Forged Wheels Double-spoke Style 826 M Bicolour Black Matt, 248 Steering Wheel Heating, 2T4 M Sport Differential, 2VF Adaptive M Suspension, 3M6 M Compound Brake with Black Calipers, 403 Glass Roof, Electric, 453 Active Seat Ventilation, Front, 4GQ M Seat Belts, 4ML Bmw.i.int.trim Piano Finish Black, 4U0 Galvanic Embellisher For Controls, 5AZ Bmw Laser Light, 5DN Parking Assistant Plus, 688 Harman/kardon Surround Sound System, camere 360, cruise control adaptiv (foarte rare optiunile astea doua din cate am vazut), portbagaj electric, jante complete de iarna style 930M, etc.

Culoarea exterioara e Wildberry Metallic Individual, interiorul Ivory Merino cu pachet extins de piele.

Primul contact in Germania:

K66srcP.jpeg

Dupa o luuuunga asteptare:

dZ9MtCq.jpeg

Czh5o8h.jpeg

Primul full 😆

JtyjW1A.jpeg

Dupa ce am rezolvat cu pozele pt Casco am mers direct si am pus PPF pe faruri si stopuri:

0d4vHIs.jpeg

58V7uex.jpeg

Pe masinile 2022+ se pare ca au facut cost cutting, lipsesc niste ornamente care pe modelele mai vechi erau, respectiv placa cu M4 de pe consola si de pe etrierele spate. Le-am luat, montat. N-am putut sa nu-mi bag putin unghiile. In acelasi timp am montat si o folie mata pe ecran si am transferat padelele Evolve de pe G30.

7VUyuJP.jpeg

w4ipXyB.jpeg

XC8Onrw.jpeg

Primul ei car meet. Seria 5-ul din poza e cel vechi al meu 🙂

67uRidF.jpeg

Prea multe chestii nu prea am sa zic. Masina pentru mine e the best of both worlds. Perfecta de daily, confortabila cand trebuie, bestie cand ii ceri 🙂

A beneficiat de o corectie vopsea si tratament ceramic regenerabil in 4 straturi, o curatare la interior si detailing la motor.

dtm6ZRd.jpeg

WxyGBnS.jpeg

g3Fk26g.jpeg

7wuRCP0.jpeg

maTlnX0.jpeg

uzFGj8E.jpeg

EqGAYZo.jpeg

mVC8isS.jpeg

EYByL3w.jpeg

Pentru ca nu am abtinere, de Black Friday am cumparat combo-ul de tuning MHD + xHP. Sa vedem acum daca am rabdare sa stau cu ele neinstalate pana iese din garantie 😂

I am not a man of many words 🙂

Daca aveti ceva intrebari, curiozitati, nelamuriri, va stau la dispozitie.

Current ODO: 16972km.

Peace!✌️

• Like 2
  • Love BMW 6
  • Hot!! 2

@Papii danke! 🙂 Ca sa fac o gluma ce am auzit-o de la un prieten, n-am probleme cu interiorul alb pentru ca ma imbrac in alb 😆

Interiorul are tratament ceramic aplicat. Masina merge oricum anual la intretinere, deci nu-mi fac probleme 🙂

Singurele asemanari intre 540 si M4 sunt ca au embleme BMW si ca-s pe benzina, in rest n-au nicio treaba una cu cealalta. 5-ul mi s-a parut moale de la inceput, probabil am avut eu pretentii de M5 de la el. Avea pachet de M si suspensie adaptiva, dar pentru mine tot lipsea ceva. Dupa ce am montat barele stabilizatoare + bieletele de M5 si arcurile H&R mergea in directia dorita de mine, dar mai aveam de schimbat niste elemente ca sa fie ce-mi doream cu adevarat.
Per total 5-ul e o masina misto, recomand oricui oricand un 540i 🙂

Eu sunt masochist; imi place sa ma chinui, sa am masina rigida, sa am dureri de spate 😂 Glumesc. M4 chiar e misto de daily. Nu ma pot plange 🙂

Edited by Edi91

Va multumesc domnilor 🙂

1 hour ago, sskkaa said:

Comsuma prea putin de are nevoie de tuning? 😄 

E cuminte, papă tot 😆

Daca pot "castiga" safe ~150hp cu stg 1, why not? N-am de gand sa repet povestea 540i, dar stg 1 ECU si TCU merita. Astea dupa ce iese din garantie, bineinteles.

Am destule chestii in minte, insa vreau/incerc sa le fac treptat, ca sa nu ma plictisesc prea repede 🤦‍♂️ De vopsit in culoarea caroseriei elementele exterioare inferioare negre, retrofit stopuri Laser de LCI, arcuri reglabile M-Performance / KW / AST, șamd... 🤦‍♂️ Boală grea.

Edited by Edi91

2 minutes ago, Edi91 said:

E cuminte, papă tot 😆

Daca pot "castiga" safe ~150hp cu stg 1, why not? N-am de gand sa repet povestea 540i, dar stg 1 ECU si TCU merita. Astea dupa ce iese din garantie, bineinteles.

Eu glumeam... la TCU nu m-am bagat, ca nu am simtit necesar, dar de Stage1 ma bucur si eu deja de peste 120.000km 😄 

• Like 1

@Edi91 frumoasa masina, insa la interior nu avem aceleasi gusturi. De cand am avut generatia anterioara de M4 SS atat la interior cat si la exterior nu mai vreau sa mai aud de culori deschise la interior. Da, sunt frumoase, dar sa le vad la altii atat culoarea deschisa a interiorului cat si cea inchisa a exteriorului. Dar una cu exteriorul ca a ta mi-as lua, nu as spune nu. 🙂 

Legat de folie, eu mi-as pune pe toata fata gen faruri, spoiler, oglinzi, capota si aripi fata. In felul asta nu mi-ar zgaria retina nicio ciupitura luata inevitabil de la vrea piatra prin vopsea.

Sa o stapanesti sanatos! ✌️

2 hours ago, RedCap said:

@Edi91 frumoasa masina, insa la interior nu avem aceleasi gusturi. De cand am avut generatia anterioara de M4 SS atat la interior cat si la exterior nu mai vreau sa mai aud de culori deschise la interior. Da, sunt frumoase, dar sa le vad la altii atat culoarea deschisa a interiorului cat si cea inchisa a exteriorului. Dar una cu exteriorul ca a ta mi-as lua, nu as spune nu. 🙂 

Legat de folie, eu mi-as pune pe toata fata gen faruri, spoiler, oglinzi, capota si aripi fata. In felul asta nu mi-ar zgaria retina nicio ciupitura luata inevitabil de la vrea piatra prin vopsea.

Sa o stapanesti sanatos! ✌️

Cand iei SH, stii vorba aia, beggars can't be choosers 🙂 Oricum cam toate M4 Wildberry de-mi apar pe Instagram au interiorul Ivory, e cea mai buna combinatie.

Vedem in timp cum rezista. Am un prieten cu M5 F90 tot cu interior Ivory, la 100k inca arata bine si el n-are la fel de multa grija de el ca si mine.

Time will tell 😄

13 hours ago, RedCap said:

Asculta-ma si pune-ti folii pe partea frontala a masinii ca sa te doara in spate de pietricele si restul proiectilelor de pe soselele patriei. 🙂 

Din pacate e prea tarziu. Am vrut sa infoliez integral masina, insa dupa corectia lacului.
La primul drum CT-B a aparut primul semn pe bara 😆 Am lasat-o balta.

wR34f0k.jpeg

uu9Knab.jpeg

RaMXNc0.jpeg

NhcN7L5.jpeg

38kzXVq.jpeg

FIFHg8t.jpeg

5Nq1dnE.jpeg

Edited by Edi91
  • Like 1
  • Love BMW 1

Niciodata nu e prea tarziu. Rezolvi ce ai pe spoiler si dupa bagi folie pe ea. Nu de alta dar pe culoarea aia de vopsea o sa vezi ciobiturile in vopsea de or sa iti zgarie retina. 😞

Frumoase poze, sa o stapanesti sanatos si la cat mai multi km fara dureri de cap si... "drive it like you stole it" sau "drive it as you rented it". 😄