Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

Recommended Posts

Stiu ca nu e topicul potrivit, dar de ce nu mergi tot pe un model cu benzina (cu mild hybrid) si mai astepti un facelift sau o alta generatie la vehiculele PHEV sau EV? Ca sa scapi de range anxiety  - un plin la benzinarie nu dureaza prea mult, cand pleci din oras

( acum am citit ca faci zilnic 20 km in Bucuresti, consumul probabil ca nu e un avantaj pt benzina la „vitezele” alea de stat in coloana). 

Am panouri , e in plan si o baterie, si ziceam daca tot am benzinarie acasa sa o folosesc, pe de alta parte cu 45-50k eur bag benzina in urs pentru inca 2 vieti 🙂  . Pt afara avem ceva Focus diesel de firma, e imbatabil ai ceva de genul 900-1000 km autonomie cu plinul facut.Cu cat ma gandesc mai mult cu atat parca nu as mai lua nimic si as face altceva cu banii 🤣 . PS - consumul e imposibil de facut as zice 12-14 in zona aia deoarece indicatorul de benzina la urs e orientativ .

Edited by alex230ro

Este fascinant cum oamenii cu EV acasa si panouri spun ca le trebuie baterie. 

Dupa un simplu calcul rezulta ca bateria nu ajuta cu nimic. Pe termen lung o mai si strici. Dar sigur... e cool sa ai baterie 🙂

Bine, exceptie cand respectiva persoana este deosebit de bogata si cumpara o baterie foarte mare. Aia va rezista. Doar ca tot nu isi va scoate banii in veci pe ea. 

Csf, ncsf

Pai nu am EV acasa si in nici un caz nu iau bateria sa incarc masina 🙂  .Bateria ar fi de back up(in mod surprinzator in ultimul an am avut 4 pene de curent )  si poate seara sa mai fie folosita cand nu produc panourile .Bonus bateria ar trebui sa fie luata prin repower urmand sa mai achitam ceva in plus.

Edited by alex230ro

4 hours ago, Ciprian01 said:

Adica inceata, zi, ca Mercedes e incet vs BMW 🙂

Si asta am avut-o 1 saptamana in teste, m-a facut un Opel Astra H 1.9 TDI pe acceleratie pe podul Pipera, da-o in spanac de masina premium, cu 0-100 in 7 secunde...

Cea mai agresiva electrica pe care am condus-o a fost un EQE AMG53, a fost peste orice BMW electric condus.

Si le-am condus pe toate (mai putin IX3, dar in curand si ala, cand o sa fie disponibil la test).

18 minutes ago, Kragod said:

Cea mai agresiva electrica pe care am condus-o a fost un EQE AMG53, a fost peste orice BMW electric condus.

Si le-am condus pe toate (mai putin IX3, dar in curand si ala, cand o sa fie disponibil la test).

Tesla S Plaid ai condus?