Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Mai avem 2 camere disponibile!!! ×

Recommended Posts

Si astea din state nu emit nimic ? Apple e asamblat in Ciaina cu piese fabricate in Ciaina cu  mana de lucru din Ciaina  .... deci tot de la chinezi cumperi si tot pe chinezi ii platesti! In concluzie te amagesti singur 😂

Unica diferenta e faptul ca platesti mai mult pt un produs, pe care altii dau sfert din banuti....

Edited by BaXXon

1 hour ago, Alex3245 said:

Eu spun că, odată cu modelele noi: CLA, iX3, i3, europenii au ajuns peste chinezi la capitolul EV și de acum înainte vor continua să crească. Nu văd logica să îți iei un EV chinezesc acum, când au apărut modelele de mai sus.

ce e asa special la i3 ? am dat repede sa vad daca a aparut un model nou dar nu am vazut nimic. sunt sigur ca imi scapa mie ceva

1 hour ago, alex230ro said:

E30 vibes - right

Mi-ar placea ca, in cursul vietii mele, BMW sa iasa din nou pe piata cu o platforma care sa aibe un impact similar cu cel pe care l-a avut E30 in vremea sa. 
BMW E30 a fost exceptional prin design, inginerie, calitatea materialelor si a executiei, durabilitate, manevrabilitate, simplicitate si conexiunea aproape telepatica cu un sofer pasionat. Ciresa de pe tort, a avut succes in diverse competitii auto. 

Sunt sceptic insa ca, in contextul actual al industriei auto, asa ceva mai este posibil - fie si pentru un producator premium precum BMW.

• De acord! 1

Ca idee... cam cat e la voi kw de curent acasa si cat e la statiile de incarcare? Ca tot ma joc cu o hibrida de cateva zile am fost atent mai nou si vad ca la statii e $0.4 per kw iar acasa am cam $0.13 per kw. 

Acasa e pe la 1.1ron /kWh daca esti la hidroelectrica. Cu EV, nu vad de ce sa nu fie cineva la ei. 

La statiile de incarcare fast si ultra fast, variaza de la 1.4ron/kWh pana pe la 3 ron/kWh

Cele mai dese sunt in range-ul 2.4 - 2.5ron/kWh

Am incarcat de ex la Severin cu 1.6ron/kWh chiar in weekendul asta. Si era statie de 150kW 

La peste 2.5ron nu prea bag. E jaf la drumul mare. 

Deci la voi nu e diferenta asa mare intre acasa si la statii. Sa convertesc conform unui convertor gasit pe Google, la mine ar fi 0.57 RON incarcatul acasa pe kWh si 1.77 RON per kWh la incarcatul la statie.

11 hours ago, RedCap said:

Deci la voi nu e diferenta asa mare intre acasa si la statii. Sa convertesc conform unui convertor gasit pe Google, la mine ar fi 0.57 RON incarcatul acasa pe kWh si 1.77 RON per kWh la incarcatul la statie.

Ieftin. 

La noi nu energia ar fi asa de scumpa ci kkt-ul de taxe & distributie. Zici ca iti aduc curentul cu calul. Personal

Si au mai si marit acum cateva luni. Desi investitii nu sunt multe. Spre deloc as zice.