Jump to content

Recommended Posts

Sa comentam un pic cele doua imagini folosite in articolul din linkul postat.

Fotografia este una din alte interese ale mele in a intelege cum stau lucrurile... in spatele altor lucruri prezentate, folosite de toti...

20260109_093137.thumb.jpg.23bdcc95f959798f91691663a5100a38.jpg

In fotografie unghiul, incadrarea ... din care este facuta o poza ca si perspectiva (adica ce se vede in spate, ce lumineaza o poza, ce atrage privirea sunt esentiale intr-o fotografie reusita.

Asadar se poate vedea cerul deschis, fara nori din departare probabil dintr-un rasarit de soare in poza din dreapta.

In timp de in poza din stanga e zi probabil cetoasa, spre inserat - faruri aprinse, deci luminozitate redusa, cu foarte multe masini (a se observa dieferenta intre poze..) probabil pe aceasi strada..

Pana si orizontul e schimbat.. Orienteaza o camera foto spre cer putin si poza ta va iesi mult mai lumiminoasa.. mai "senina".

Trageti voi concluziile care le doriti. Eu mi-am spus parerea in privinta "micilor" trucuri in fotografie..

Sa nu mai vorbim de pur si simplu falsurile pe care AI-ul le ppate face zilele astea...

🤭🤭 de curiozitate, cati dintre noi, tara fost-comunista s-ar baga la ceea ce se face in China - loteria numerelor de inmatriculare; un fel de numere pare si numere impare de pe vremea Impuscatului.

Vreti sa stiti cum era? Intrebati aici..

Bafta.

Edited by bimmer90f30

Pai textul zice ” Beijing claims an average PM2.5 concentration of 27µg/m³ in 2025, down from an average of over 100 in 2013 „ si ca au redus din heavy industries.. dar nu detaliaza ca: au eliminat utilizarea carbunilor pt energie si incalzire, au limitat inmatricularea masinilor, au relocat fabrici si uzine..electricele sunt doar o parte din ecuatie. Chiar si asa 27µg/m³ tot e mult...

...pai in Bucuresti valorile medii sunt pe la 12-13-15µg/m³, nu punem la socoteala cand dau drumul la gratare cie din Sintesti..., iar prin alte capitale mai verzi sub 10...

Da, e un cumul de factori, dar în mod sigur și mașinile electrice au contribuit. Și în plus, e mult mai puțina poluare sonora, chestie despre care nu prea se vorbește. 

Una peste alta, sa reduci de 4x pm2. 5 in 12 ani mi se pare ceva impresionant. Nu vreau să-mi imaginez cum era sa respiri aerul ala zilnic