Jump to content

BMW 420i (B48) xDrive Gran Coupe F36 (2016) - Part II

blueyedmind

Recommended Posts

3 hours ago, FiveThreeFive said:

https://bmgarage.ro/contact/
Il cheama Bogdan; contacteaza-l la telefon, adresa de email nu cred ca mai functioneaza.
Lucreaza cu mult simt de raspundere.

3 hours ago, Dan_316i said:

Daca amortizoarele sunt curse e clara treaba si nu mai ai nevoie de stand pentru testare.

Bogdan este de treaba si lucreaza bine, pot spune ca il recomand din moment ce acum foarte multi ani i-am trecut pragul venind chiar de la Sibiu.

Multumesc de recomandare. Voi lua legatura si vedem ce stabilim.

2 minutes ago, Viper05 said:

exista varianta aftermarket pentru suspensie adaptiva?

eu am fost in aceiasi situatie si am fost nevoit sa pun oem , nu am gasit nimic aftermarket, bine nici nu mi-am batut prea mult capu’

Pentru modelul meu am identificat de la Bilstein si Monroe. ChatGPT ar zice ceva si de Sachs, dar nu gasesc deloc ceva compatibil EDC de la Sachs, cel putin pentru modelul meu. ChatGPT zice ca Sachs ar fi producatorul de fabrica. ClaudeAI corecteaza ca de fapt Monroe este pentru cele cu EDC, iar Sachs pentru cele non-EDC.

On 5/18/2026 at 7:31 PM, blueyedmind said:

Salutare!

Amortizoarele mele fata ma cam lasa. Unul a inceput sa devina umezit destul de bine, si pare ca si celalalt incepe. 🙂

Problema e ca am suspensie adaptiva M (EDC) si xDrive.

1) Aveti recomandari de ceva AM-uri bune? Nu as da 4-5000 lei pe un amortizor OEM, sa fim realisti.

Din ce m-am documentat, unii zic Monroe sunt fabricantul lor (par ok la pret), altii ca Sachs (dar nu gasesc deloc echivalent). Altii recomanda Bilstein B4 DampTronic… dar nu sunt chiar ieftine (500e bucata).

2) Indiferent cu ce as alege, ce mai trebuie sa schimb pe langa? Din ce citeam, sunt o multime de piese adiacente care se recomanda a se schimba, daca tot se face operatiunea, nu doar amortizorul in sine. Dar nu stiu exact care piese adiacente si ce sa iau, daca ma puteti ajuta si aici.

3) Trebuie sa schimb musai si pe spate, cu acelasi producator AM? Pe spate nu vad sa aiba probleme.

Apreciez daca ma puteti ajuta cu un ghid complet si eventual cu o lista de cumparaturi cinstita. Vreau sa fac un schimb bun, sa mai tina, dar la piese, cel putin amortizoare, chiar nu as merge pe OEM, la ce preturi exagerate au. Mergand pe AM… cred ca voi avea nevoie si de un service care sa ma accepte cu piesele, intrucat la cele autorizate BMW de am fost pana acum nu accepta AM.

Danke! 🍻 

Am schimbat amortizoare la 330i ul meu, f31, tot adaptive. Momentan pe fata, urmeaza la urmatorul schimb de ulei si pe spate (in 2-3 luni maxim, masina merge mult 😄 ). 

Am batut si eu internetu mult cu amortizoarele astea si am ales sa merg pe originale, cu tot cu flanse si ce se mai schimba. Le am schimbat la frk service in otopeni, unde merg de obicei, aprox 5000 lei pe fata, si pe spate tot cam atat urmeaza.  Doar amortizorul a fost in jur de 

Daca vrei sa renunti la adaptive, e simplu, pui bilstein b4/b8, pui "pacaliciu" pentru amortizoare si ai scapat "mai" ieftin. 
Daca vrei sa pastrezi amortizoarele adaptive, ai varianta ori pe original ce am pus eu, ori bilstein damptronic, care sunt mult mai scumpe dar din ce am inteles si mult mai performante. 

Depinde ce vrei de la masina. 

• Thanks 1

3 minutes ago, xJohn said:

Am schimbat amortizoare la 330i ul meu, f31, tot adaptive. Momentan pe fata, urmeaza la urmatorul schimb de ulei si pe spate (in 2-3 luni maxim, masina merge mult 😄 ). 

Am batut si eu internetu mult cu amortizoarele astea si am ales sa merg pe originale, cu tot cu flanse si ce se mai schimba. Le am schimbat la frk service in otopeni, unde merg de obicei, aprox 5000 lei pe fata, si pe spate tot cam atat urmeaza.  Doar amortizorul a fost in jur de 

Daca vrei sa renunti la adaptive, e simplu, pui bilstein b4/b8, pui "pacaliciu" pentru amortizoare si ai scapat "mai" ieftin. 
Daca vrei sa pastrezi amortizoarele adaptive, ai varianta ori pe original ce am pus eu, ori bilstein damptronic, care sunt mult mai scumpe dar din ce am inteles si mult mai performante. 

Depinde ce vrei de la masina. 

Nu vreau sa renunt la partea EDC.

Bilstein sunt mai scumpe ca originalul daca mergi pe gamele sportive, B6… B8. Evident, vorbesc doar de adaptive,  DampTronic. Un Bilstein B4 DampTronic, e vreo 2600 lei, si e aproape de original ca si comportament, adica nu prea sportiv/rigid. Unul original BMW pe bavauto parca e 3800 lei.

Nu stiu daca sa merg pe Monroe compatibil EDC, care e vreo 1200 lei, si teoretic ar fi si cel de fabrica, sau Bilstein B4 DampTronic, care e dublu fata de Monroe EDC. Nu stiu daca se justifica pretul dublu. Totusi sunt niste bani pe care, prin “scutire”, ii investesc sa mentin masina foarte ok si din alte puncte de vedere, cum ar fi revizie cutie, bujii, bobine, etc.

Crezi ca e cazul sa schimb si spate? Inafara de un burduf lasat, nu vad probleme/scurgeri.

1 hour ago, blueyedmind said:

Nu vreau sa renunt la partea EDC.

Bilstein sunt mai scumpe ca originalul daca mergi pe gamele sportive, B6… B8. Evident, vorbesc doar de adaptive,  DampTronic. Un Bilstein B4 DampTronic, e vreo 2600 lei, si e aproape de original ca si comportament, adica nu prea sportiv/rigid. Unul original BMW pe bavauto parca e 3800 lei.

Nu stiu daca sa merg pe Monroe compatibil EDC, care e vreo 1200 lei, si teoretic ar fi si cel de fabrica, sau Bilstein B4 DampTronic, care e dublu fata de Monroe EDC. Nu stiu daca se justifica pretul dublu. Totusi sunt niste bani pe care, prin “scutire”, ii investesc sa mentin masina foarte ok si din alte puncte de vedere, cum ar fi revizie cutie, bujii, bobine, etc.

Crezi ca e cazul sa schimb si spate? Inafara de un burduf lasat, nu vad probleme/scurgeri.

La mine era scurs pe fata serios, cel fata dreapta. Masina tragea dreapta la viteze mari, initial am crezut ca e de la geometrie, am fost in 2-3 locuri si au zis ca geometria e buna si ca alta e cauza. Cand am schimbat rotile de vara am vazut amortizorul scurs tot. M am uitat dupa si pe locul de parcare in fata blocului si am vazut pete de ulei in zona fata dreapta. 

Masina are 240k km.Din ce am vazut tu ai mult mai putini km. La mine sigur e necesr si pe spate, dar pentru eficienta de costuri am ales sa le schimb pe rand. Cele de pe spate nu sunt scurse, dar sigur sunt uzate. Diferenta la comportament e mare. Pe comfort sunt cam la fel, dar pe sport/sport+ e cu totul altceva acum. 

• Thanks 1