Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov) ×

Recomandare Achizitie

Lordul667

Recommended Posts

Salut,

In urmatoarele 2-3 luni intentionez sa pensionez actuala masina si sa achizitionez alta, iar pe lista este si BMW X3 G01 pana la facelift.

Ca si buget este de 30k± euro si as vrea sa iau din 2020 sau 2021.

Ar fi primul BMW pt mine si atunci am zis sa cer parerea unor oameni pasionati.

Ca si feature-uri pe care mi le doresc este sa aiba ceasurile digitale si motorul ales este x20d

Masina ar trebui sa ne deserveasca pe noi ca familie cu 2 copii si as vrea sa va intreb daca imi puteti spune asa o lista cu "probleme" tehnice care apar la acest model.

Mersi mult de ajutor

Pe langa recomandarea lui @alex230ro de mai sus, sfatul meu este sa prioritizezi rulajul redus si intretinerea frecventa, nu feature-urile si elementele estetice / de confort. Retine ca vei cumpara o masina complexa, atat electronic cat si mecanic, care nu mai este noua si care nu mai beneficiaza de garantia de producator. Cu cat este mai simpla, mai putin uzata si mai bine intretinuta, cu atat vei avea mai putine probleme cu ea.

• Thanks 1
  • De acord! 1

Toate sfaturile de mai sus sunt bune dar o sa adaug o precizare care nu vreau sa fie interpretata ca fiind impotriva curentului. Tatal meu a avut 2 F25 si un G01. F25 mai slab echipate, ambele 20D si G01 30D, foarte echipat. Concluzia  mea dupa ce am condus foarte mult toate 3 masini este ca daca faci rabat la dotari, nu o sa simti ca ai masina "speciala"sau premium sau cum vrei sa-i spui. In primul rand alege o masina care tehnic sa fie cat mai ok, cum au spus colegii dar fa o lista cu dotari "must"pentru tine (asta e imprtant) si alege cat mai aproape de ea. Alltfel, orice Tiguan mai rasarit o sa fie o masina mai reusita.

• Like 1

Salut, si eu caut X3 G01 cu buget 28-30K euro. In Romania mi se par ft scumpe pt ceea ce ofera. Ma gandesc serios sa iau un 3.0i sau 3.0E. Dupa parerea mea cea mai smecherea optiune a unei masini sunt nr de km. Cu cat mai putini, cu atat mai putina uzura. Eu de exemplu caut masina pana in 125K km dar nu gasesc nimic care sa mi placa si care sa ma convinga momentan....Spor la achizitii! Anunta-ne ce "cotetz" cumperi 😄

• Haha 1

Ma urmareste youtube in concluzie vezi 

edit : am reusit sa ma uit la o parte din video , bate un pic campii  🙂  , dar ideea de baza ramane iei diesel daca faci drumuri lungi macar odata pe saptamana .

Edited by alex230ro

Posted (edited)
7 hours ago, FiveThreeFive said:

Pe langa recomandarea lui @alex230ro de mai sus, sfatul meu este sa prioritizezi rulajul redus si intretinerea frecventa, nu feature-urile si elementele estetice / de confort. Retine ca vei cumpara o masina complexa, atat electronic cat si mecanic, care nu mai este noua si care nu mai beneficiaza de garantia de producator. Cu cat este mai simpla, mai putin uzata si mai bine intretinuta, cu atat vei avea mai putine probleme cu ea.

in primu rand multumesc tuturor pt comentarii

Recunosc ca am specificat dotarea cu ceasuri electronice pentru ca eram curios daca mai are cineva si cum merg, ceasurile clasice nu imi plac dar nu asta e criteriul principal intr-adevar. 

7 hours ago, alex230ro said:

La problema as zice ca asa de inceput ar fi "trio-u fantastic : EGR , DPF , Adblue . Pe masura ce se aduna km, garnituri si alte prostii .Dar in general EGR /DPF ar fi pe primul loc.

Egr se strica constant? Sau daca tragi de ea doar in oras?

la Adblue ce ai vrut sa zici? Consuma mult adblue?

6 hours ago, selTm said:

Este un model destul de fiabil dar, cum a spus si colegul @FiveThreeFive cauta ceva cu rulaj redus si bine intretinuta, dupa 170-180 mii km deja incep din probleme. Bafta la alegere! 

Recunosc ca ma surprinde acest coment, adica asteptarile mele erau( inca sunt) sa pice chestii dupa 250k km ( chestii scumpe zic) dar asa jos cumva nu ma asteptam

ca idee eu fac undeva la max 15k km pe an si imi propusesem maxim 125k sa aiba rulaj ca eu sa o tin cam 10 ani

5 hours ago, six in line said:

Salut, si eu caut X3 G01 cu buget 28-30K euro. In Romania mi se par ft scumpe pt ceea ce ofera. Ma gandesc serios sa iau un 3.0i sau 3.0E. Dupa parerea mea cea mai smecherea optiune a unei masini sunt nr de km. Cu cat mai putini, cu atat mai putina uzura. Eu de exemplu caut masina pana in 125K km dar nu gasesc nimic care sa mi placa si care sa ma convinga momentan....Spor la achizitii! Anunta-ne ce "cotetz" cumperi 😄

De la BMW singura la care ma uit este acest G01 altfel mai am 2 variante de back-up dar de la alti constructori si evident mai am si varianta sa iau una noua dar atunci as lua asiatica si pe benzina🤷🏻‍♂️

Edited by Lordul667

30k euro pentru G01 x20d mi se pare mult, in special in cazul care masina va fi inregistrata pe firma platitoare de TVA.

23k - 24k total, fara rambursare de TVA, ar trebui sa fie indeajuns pentru un x20d, plus inmatriculare, asigurare RCA si CASCO.

De asemena, nu-ti recomand sa-ti cumperi masina noua din Romania.

Edited by Obi1-Ken-Drive-Me

9 minutes ago, Viper05 said:

de ce mai exact?

1. Pentru ca este cel mai ieftin sa cumperi masinii din tara in care firma mama 'locuieste'. De exemplu, daca vrei Dacia, in Romania vei gasi cele mai ieftine oferte.

Daca vrei BMW, in Germania vei gasi cele mai ieftine oferte.

2. La momentul de fata, exsita un val de samsari care exploateaza punctul 1.

Cel mai ieftin este sa mergi tu dupa masina.

Edited by Obi1-Ken-Drive-Me

2 hours ago, Obi1-Ken-Drive-Me said:

30k euro pentru G01 x20d mi se pare mult, in special in cazul care masina va fi inregistrata pe firma platitoare de TVA.

23k - 24k total, fara rambursare de TVA, ar trebui sa fie indeajuns pentru un x20d, plus inmatriculare, asigurare RCA si CASCO.

Preturile la SH is sus acum pt ca e varza piata de noi deci cam asta e situatia😁

in alta ordine de idei masina asiatica noua cam greu sa o iau din tara mama😂😂😂 dar inteleg ideea pe care ai emis-o si da iau in considerare sa cumpar din germania ceva printr-o ruda dar sunt mai multe planuri si am zis sa le iau pe rand sa vad ce si cum🤷🏻‍♂️

1 hour ago, Obi1-Ken-Drive-Me said:

1. Pentru ca este cel mai ieftin sa cumperi masinii din tara in care firma mama 'locuieste'. De exemplu, daca vrei Dacia, in Romania vei gasi cele mai ieftine oferte.

Daca vrei BMW, in Germania vei gasi cele mai ieftine oferte.

2. La momentul de fata, exsita un val de samsari care exploateaza punctul 1.

Cel mai ieftin este sa mergi tu dupa masina.

ai cumparat tu? ca site-ul bmw zice altceva

IMG_0979.jpeg

IMG_0978.jpeg

14 minutes ago, Obi1-Ken-Drive-Me said:

Da.

Am cumparat un G21 318D construit in 2021 SH din Germania la un pret sub nivelul pietei SH din Romania.

3 hours ago, Obi1-Ken-Drive-Me said:

despre ce vorbim pana la urma?

ai spus ca masina noua e mai ieftina in germania, ti am aratat ca nu e asa, acuma vorbim de masini sh ?

@Lordul667 precum unii colegi recomandarea mea e sa cauti o masina cu km cat mai putini si un istoric cat mai clar si transparent, desi oricum afara nu prea face nimeni revizii la 10 15k km. As prefera o masina cu km mai putini si cu 1 sau 2 ani mai veche, decat una mult mai noua dar cu dublu km.

Referitor la dotari, eu nu as renunta la nimic din ce e un must, pentru ca in cel mai rau caz tehnic o mai repari daca e, dar sa pui dotari pe ea e mai greu. Deci cauta totodata si o masina care e cat mai dotata si bifeaza minimul de dotari dorit.

Avand in vedere rulajul as pune pe lista si 20i si 30i.