Jump to content

F30 Smucitura cutie zf8hp

Recommended Posts

Salut,am un bmw f30 2012 320d  cu cutia automata zf8hp,precizez ca nu e cutia sport,e cea normala.Masina o am din octombrie si nu am schimbat uleiul pentru ca nu dadea semne adica nu smucea absolut deloc nici macar in sport pana cand am mers cu masina nici 10 minute si dupa ce am accelerat mi a smucit in a2a grav si mi a aparut drivetrain pe idrive.Precizez ca ma plimbasem cu masina efectiv toata ziua si a schimbat perfect iar seara am avut aceasta patanie....cand am oprit o a disparut eroare dar smuciturile sunt prezente acum pe toate treptele..banuiesc e prea tarziu sa se rezolve doar cu un schimb de ulei.Masina are 220k km si am luat o de la 208k

• RedCap changed the title to F30 Smucitura cutie zf8hp

Preventiv, inseamna ca nu ai dureri de cap datorita unor posibile defecte aparute ca rezultat a unei exploatari incorecte. Dpdv ca utilizator al unui BMW cu aceeasi cutie de viteze, am considerat ca iau de buna faptul ca nu exista lifetime la asa ceva. Am cumparat masina in 2018 la 160000 km, am acum 297000. Am schimbat de 2 ori uleiul in cutie, am schimbat distributia si am  facut chiptuning de 5 an, reviziile la 10000 si altele...Nu intru in discutii ca e scumpa aceasta intretinere.Asta e! Si cref ca nici nu va ineresa pe un eventual cumparator ce am facut eut!🙄 Asa am aoreciat eu ca se merita, nu inseamna ca e cel corect si recomandat de BMW.

puteam sa schimb si mama uleiului daca ambreiajele erau facute pilaf de cand am luat o,totusi masina schimba ok si nu a dat semne,la un moment dat tot se faramau si cu ulei si fara,intr adevar i ar fi lungit durata de viata dar nu cred ca cu mult.Pana la urma cred ca o sa iau kit ul ala pt ambreiaje sa mi faca cutia,macar stiu ca e cutia masinii si nu o sa am alte probleme,asa din dezmembrari pot sa iau 7 cutii daca nu se potrivesc e egal cu 0

2 hours ago, HitmaNLive said:

Ce schimb de ulei la cutii visati mă? BMW zice ca e "lifetime", ce vă dați voi mai deștepți decat BMW ? Unde scrie in manual că uleiul trebuie schimbat "preventiv, ca să nu uzeze cutia" ?  Si unde scrie ca "lifetime" inseamna altceva decât "in veci si pururi, Amin"?

La zf scrie, bade. Știi, cei care fac cutiile astea..