Jump to content

X3 G01 Inlocuire protectii amortizoare fata

goangaus

Recommended Posts

Am primit un deviz de inlocuire protectii amortizoare fata, inteleg ca ar fi doar protectiile de cauciuc, valoare 2200 ron cu tot cu manopera.

La o cautare scurta pe net inteleg ca este boala comuna, manopera este scumpa pentru ca se da toata suspensia jos din ce am inteles. Masina are 61000 km iar eu am zero incredere in reprezentanta, oricum daca e lucrarea nu o fac acolo, am fost pentru inlocuirea electromotorului pe campanie. Ce parere aveti, este ceva comun, trebuie facuta lucrarea, merita data jos toata suspensia pentru niste protectii? 

Am vazut pe bimmerpost chiar niste lucrari DIY cu o protectie ceva de motocicleta pusa fara sa se demonteze nimic, dar nu stiu ce sa zic, daca trebuie inlocuit eu as merge pe piesa originala. A mai inlocuit cineva aceste protectii asa devreme?

• Fara comentarii 1

• RedCap changed the title to X3 G01 Inlocuire protectii amortizoare fata

https://www.bavauto.ro/piston-rod-protection-top-31336871812

https://www.bavauto.ro/additional-damper-front-31336871808

https://www.bavauto.ro/spring-pad-lower-31336871813

cam 600 protectiile,daca se mai adauga si flansele https://www.bavauto.ro/guide-support-31306888323 se strang vreo 1800 + manopera.

Cred ca daca s ar putea face un sondaj in trafic,nici 10% nu mai au burdufurile alea pe amortizoare🤪

• De acord! 2

Salut, da, este problema comuna la X3 G01, insa 2000 ron fara flanse mi se pare cum mult. De ce nu mergi la un service autorizat BMW de incredere cum e Bforce sau Frk? Eu merg la FRK si de regula sunt ok. Mai dau si ei rateuri insa nu exista firma care sa nu greseasca niciodata. 

• Like 1

Vad ca nu a spus nimeni cu subiect si predicat... schimbarea protectiilor amortizoarelor implica folosirea unei prese de arcuri. Asta e marea ..problema. De aici si costul..

Un al doilea aspect ar fi ca dupa demontarea suspensiei trebuie facut si aliniamentul rotilor din nou. Cel putin asa scrie la carte..

Tu stii cel mai bine, dar daca nu ai gasit mizerie pe intrarea tijei in amortizor.. eu cred ca inca protejeaza bine protectia care mai este. Dar tu stii ce e acolo.

Pana la urma tijele alea stau bagate pe mai toata lungimea lor in amortizor iar zona sa expuna tijele este destul de mica.. si care e raul cel mai posibil? Sa trebuiasca sa schimbi (poate doar) amortizoarele in viitor.. dar poate si arcurile ca si alea se pot rupe chiar inainte de a se duce amortizorul expus un pic mai mult acum.

Edited by bimmer90f30

7 hours ago, six in line said:

Salut, da, este problema comuna la X3 G01, insa 2000 ron fara flanse mi se pare cum mult. De ce nu mergi la un service autorizat BMW de incredere cum e Bforce sau Frk? Eu merg la FRK si de regula sunt ok. Mai dau si ei rateuri insa nu exista firma care sa nu greseasca niciodata. 

Am cerut oferta si de la FRK si mi-au dat de m-au julit, 4500 ron cu tot cu revizia anuala. Vad ca au pus si inlocuire flanșe si geometrie, pe lângă protecții, trebuie sau sunt toți puși pe capatuiala? 

Masina nu are nici un simptom pe suspensie, doar mi s-a spus ca trebuie inlocuite acele protecții.

Cred ca o sa fac doar revizia si fac niste poze la mansoane, nu cred ca merita băgați atatia bani in asta.

Edited by goangaus
  • Confused 1

Flansele de ce sa le schimbi? Eu am aproape 185k km, si inca n-am probleme cu flansele... si 30d e mai greu pe fata, si am avut si jante pe 20 o vreme... suspensia e f ok dpmdv la G01.

Eu zic sa schimbi doar ce e necesar, daca e necesar.

In general reprezentanta iti recomanda sa schimbi una alta la revizie, deoarece au niste norme. Dar nu inseamna ca daca au scris in deviz ca trebuie aia si aia tu nu mai poti circula cu masina. La Km tai nu cred ca sunt probleme. Daca nu mergi des prin noroaie si praf mult, eu zic sa stai linistit, ca nu iti cad amortizoarele asa repede.

1 hour ago, goangaus said:

Am cerut oferta si de la FRK si mi-au dat de m-au julit, 4500 ron cu tot cu revizia anuala. Vad ca au pus si inlocuire flanșe si geometrie, pe lângă protecții, trebuie sau sunt toți puși pe capatuiala? 

Masina nu are nici un simptom pe suspensie, doar mi s-a spus ca trebuie inlocuite acele protecții.

Cred ca o sa fac doar revizia si fac niste poze la mansoane, nu cred ca merita băgați atatia bani in asta.

Salut, eu am facut unghiul de fuga la ei plus revizie si m-a costat 1200 ron. Ei iti recomanda procedura ca la carte, tu alegi ce faci si ce nu la masina. 

3 hours ago, sskkaa said:

Flansele de ce sa le schimbi? Eu am aproape 185k km, si inca n-am probleme cu flansele... si 30d e mai greu pe fata, si am avut si jante pe 20 o vreme... suspensia e f ok dpmdv la G01.

Eu zic sa schimbi doar ce e necesar, daca e necesar.

Probabil au pus pe oferta sa stiu prețul daca o sa fie nevoie, nu am ajuns cu mașina la service. 

M-am lămurit, o sa fac revizia si o sa vad acolo cât de afectate sunt acele protecții si daca chiar trebuie inlocuite, flansele nu au nici o problema asa ca nu am de ce sa le schimb.

E cu dus și întors , pe de o parte se acoperă și ei , în cazul în care cumva cade un amortizor sa zică ca ei au spus ca trebuie schimbate, pe de alta parte fac și un ban "cinstit" .Dacă nu mergi în zone cu mult praf sau în off road serios nu prea ai ce sa pățești ( bine presupunând ca acele protecții nu sunt rupte de tot) 

Edited by alex230ro