Jump to content

BMW x5 2021 45e sau BMW x5 40i ?? (Va rog sa mi spuneți și plusuri și minusuri)

RNG12

Recommended Posts

Pai depinde cum o vei utiliza, pe unde si cati km.faci pe an?

4 minutes ago, raduron10 said:

Ca sa nu mai deschid separat topic, si eu sunt indecis, dar intre 40i si 30d. Am mai gasit si 40d dar nu stiu prea multe despre ele.

Nu vreau 45e mai bine probleme cu adblue, decat cu baterii, incarcare etc😀

8 minutes ago, raduron10 said:

Ca sa nu mai deschid separat topic, si eu sunt indecis, dar intre 40i si 30d. Am mai gasit si 40d dar nu stiu prea multe despre ele.

Nu vreau 45e mai bine probleme cu adblue, decat cu baterii, incarcare etc😀

Ma amuză cum sar toți cand aud de hybride, de parcă au componentele din carton poleit cu aur si automat asta inseamna automat probleme. Dupa ce te apuci sa desfunzi la un diesel dupa ce l-ai mătrășit bară la bară prin traficul din Ro o sa vezi ca "problema bateriilor" nu o sa sune chiar asa rau 🙂 

• Like 1

11 hours ago, throw said:

Dupa ce te apuci sa desfunzi la un diesel dupa ce l-ai mătrășit bară la bară prin traficul din Ro o sa vezi ca "problema bateriilor" nu o sa sune chiar asa rau 🙂 

Vad ca iti place mult sa tragi tu concluziile.

Sa te ajut un pic; nu-ti iei diesel sa il tii in trafic, iti iei hybrid daca crezi ca tine.

11 hours ago, throw said:

Ma amuză cum sar toți cand aud de hybride, de parcă au componentele din carton poleit cu aur

Nu le da idei alora de le fac ca nu sunt departe...  deocamdata fabricantii le fac din plastic in interior - la supra-pret - sa fie ecologici pe buzunarele noastre. sa platim ultima tehnologie ce mama-masii. 🤪

Daca am fi fost mai isteti noi proprietarii si nu sa vrem sa fim mai smecheri (de fapt dusi de nas) nu am fi ajuns aici.. dar asta e..

Pentru lume, deci tu @throw ai hibrida sau ce masina cu propulsie electrica ai, ai putea spune? G01 e pe benzina? Ce motor are?

Edited by bimmer90f30

17 hours ago, sskkaa said:

Pai depinde cum o vei utiliza, pe unde si cati km.faci pe an?

10-15k pe an, mixt urban-extra.

17 hours ago, throw said:

Ma amuză cum sar toți cand aud de hybride, de parcă au componentele din carton poleit cu aur si automat asta inseamna automat probleme. Dupa ce te apuci sa desfunzi la un diesel dupa ce l-ai mătrășit bară la bară prin traficul din Ro o sa vezi ca "problema bateriilor" nu o sa sune chiar asa rau 🙂 

Ca sa ajunga un diesel sa se infunde are nevoie de peste 200k km, mai devreme nu prea am auzit.

• Haha 2

3 hours ago, sskkaa said:

Cand faceti 10k pe an normal ca apar mai rar sau tarziu problemele... cand faci 50k pe an deja e alta vrajeala... 😂💪

Deci esti fan diesel pana la sfarsi? 🤩

O dam pe diesel pana la moarte!? 🍻

Edited by bimmer90f30

Am la firma peste 80 mașini.....dacă aș putea sa nu mai aud de diesel mai ales astea cu adblue.Daca vorbim de diesel din 2010 e alta treaba.De exemplu am ford-uri mondeo diesel (cu aproximativ 150000km) care toate au avut probleme cu egr și adblue (mașini cumparate de noi din Germania) și am și un Mondeo hibrid (benzina) care are 180.000km fără nici o problema (unde mai pui ca are și distribuția pe lanț).

• Like 1
  • De acord! 1
  • Sad 1

On 1/21/2026 at 8:53 PM, sskkaa said:

Cand faceti 10k pe an normal ca apar mai rar sau tarziu problemele... cand faci 50k pe an deja e alta vrajeala... 😂💪

Eu am făcut 7k km în 2 luni și tot n-aș da 50e-ul pe un diesel 🙂 

E ceva cu B58-ul ăsta care m-a vrăjit 🚘

• Like 2
  • De acord! 1

1 hour ago, mgi said:

De ce? La 50k/an, diesel e cea mai buna alegere

Ii este frica de Euro 7. Pe de alta parte B58 nu e un motor nou..

Eu zic ca si 30 mii pe an tot esti bine (cu bani in buzunar) pe combustibil daca distantele sunt in afara orasului..

Asa fac eu si stiu asta pentru ca conduc si benzina.. pana ajung sa schimb distributia la diesel.. se duc banii pe benzina mult mai repede!

Edited by bimmer90f30

Distributia e ultima problema la diesel... DPF, EGR, ADBLUE + anexe aferente acestor sisteme de "noxe" gen injector adblue, conducte, senzori NOX, etc... deja si la EURO6 e complicat, de EURO7 sigur nu ma voi atinge ( cel putin nu sub forma de SH la juma de pret 😄 ) poate doar daca va fi ceva nou cu garantie, dar si asa stresul de a aparea probleme si a tot duce masina la service, imobilizata ca nu stiu ce problema are sau care din aia 100 senzori o fi de vina... n-am nervi si nici timp pentru asa ceva.

• De acord! 1