Jump to content

Amenda RCA expirat

Bala

Recommended Posts

In seara zilei de 21 mai, pleaca sotia cu masina care e pe numele meu si e oprita de politie. Au constatat ca expirase RCA de 2 zile. 

Tras pe dreapta, dat numerele jos si luat talonul. Pana aici e ok totul.

Insa:

- nu am primit PV-ul si nici nu a lasat-o sa faca poza sotia

- politia rutiera dadea din umeri cand am ridicat placutele si ca sa merg la sectia 1 sa intreb de PV

Astazi am fost la sectia 1, am depus cerere si am primit copia PV-ului

Ce mi se pare ciudat:

- aparent eu am fost amendat. Nu trebuia sotia? Eu eram acasa, bausem asa ca mi-a luat masina si s-a dus ea. 

- numele sotiei apare la martor asistent

- numele meu apare la dl cutarescu etc 

mai scrie si "procesul verbal a fost intocmit in lipsa"

Deci de ce am luat eu amenda cand eram acasa? Nu trebuia sotia? 

Nu era ea obligata sa se asigura de RCA, trusa etc. ?

contestatie la judecatorie, 20 lei taxa de timbru. faci o intampinare frumoasa in care explici situatia si apoi mergi la infatisare cu judecatorul

bineinteles ca citesti cu mare antentie codul rutier, in special articolele invocate in PV ul primit. cauti si alte articole legate de cum se intocmeste PV ul, ....etc.

probabil ca legea are unele lacune si ca sa le ocoleasca politistii recurg la astfel de artificii (gen nu intocmesc PV ul pe loc ca sa nu l intocmeasca pe numele conducatorului, adica celui aflat la volan; il intocmesc mai tarziu la sectie "in lipsa" pe numele proprietarului, celui de pe asigurare). ma astept la orice, insa daca au facut ceva nelegal, judecatorul va anula PV ul si .........cam atat 

Edited by tech-dmtr

3 hours ago, Bala said:

In seara zilei de 21 mai, pleaca sotia cu masina care e pe numele meu si e oprita de politie. Au constatat ca expirase RCA de 2 zile. 

Soferul nu are obligatie legala de a prezenta RCA-ul politistului. 

Proprietarul are in schimb obligatie legala de a asigura masina.

De aici rezulta si sanctionarea proprietarului.

Pana la urma masina inteleg ca nu era asigurata corect ? aia e platesti amenda . Altfel da masina si implicit RCA sunt pe numele tau=> ca tu erai obligat sa faci RCA,conducatorul auto oricare ar fi el nu putea face RCA unei masini al carei proprietar nu este.  Dar ma rog daca ai timp de pierdut poti sa faci ca mai sus avocat proces si asa mai departe. 

Edited by alex230ro

Eu nu contest amenda. Am gresit. Platesc. 

Cel de la care iau asigurarile (RCA si CASCO) a uitat sa ma anunte cum o facea de 20 de ani (fac la acelasi om) Asa ca ma bazam pe el dar s-a intamplat. Omul mi-a si transferat banii de amenda. Si-a asumat greseala. Eu drumurile, nervii si asta este. 

Doar ca amenda asta ajnge la mine si chiar nu cred ca eu sunt vinovat.

Mai si am vreo 8 sau 10 puncte din alte motive. Imi dadea si acum puncte si ramaneam frumos fara permis eu stand acasa.

Asta ma supara

nu ai nevoie de niciun avocat, iti poti scrie intampinarea singur si te reprezinti. in afara de 20 de lei taxa de timbru nu ai ce plati.

nu trebuie sa te contrazici in declaratii si nici sa incerci sa faci pe cinstitul. contesti procesul verbal si punct. daca politistul a gresit si tu ai gresit atunci iti este in avantajul tau. orice greseala a politistului duce la anularea PV ului. nu te gandi la nicio alta combinatie, nu o sa mai faca nimeni un alt PV pe numele sotiei sau cum crezi tu ca ar fi fost corect. 

soferul este obligat sa verifice masina (RCA, ITP,anvelope de iarna, trusa, triunghi etc.) inainte de a se urca la volan. daca este oprit de catre politistul rutier el este singurul pasibil de amenda.

nu stiu ce invarteala au facut politistii aia acolo la sectia de politie dar clar miroase a romaneasca (a se citi o ilegalitate). 

legea e baza, de acolo pleci, nu ce crede X sau Y sau ce zice politistul. o citesti cu atentie, vezi pentru ce te-au amendat si gasesti cu siguranta unde au gresit. 

succes !

Edited by tech-dmtr
  • De acord! 1