Jump to content

Recommended Posts

5 hours ago, Bala said:

Este aceiasi beterie sau au acelasi modul si schimba din numarul de module? 

Ar fi pacat sa fie module diferite la fiecare serie si nu numar diferit de module la fiecare serie

Aceeasi baterie.

Partea faina este ca o sa se uite lumea la electrice cand va fi 11 lei litrul de carburant 🙂 

9 hours ago, alex230ro said:

Pe mine ma mira pretul 65k eur plecare?! nu inteleg logica e aproape la fel ca si ix3

Foarte probabil pretul bateriei tine pretul sus. S-ar confirma o data in plus ca valoarea bateriei unei electrice e cea care ii tine pretul, noua fiind masina..

4 hours ago, Ciprian01 said:

Aceeasi baterie.

Partea faina este ca o sa se uite lumea la electrice cand va fi 11 lei litrul de carburant 🙂 

Cu, ce schimba situatia celor care stau la bloc? Vor avea peste noapte unde sa incarce masina electrica?

Edited by bimmer90f30

11 hours ago, throw said:

Sunt mii de blocuri cu parcari private supraterane/subterane. 

Da,in bucuresti e plin de parcari si prize pt ev.Lol.

In cartiere daca arunci o moneda nu cade pe astfalt🤪,dr taberei,militari,pantelimon,berceni ,rahova…sau se muta toti in blocuri cu parcare subterana si prize?

Greu,  cu legislatia actuala sa iti faci "statie de incarcare" pe locul "tau" de parcare ( care loc de parcare e inchiriat de fapt de la primarie)  . Dar astea fiind spuse lucrurile se misca in directia"corecta" de ex eu iau in considerare si o varianta electrica lucru care acum 4-5 ani nu se intampla .

Edited by alex230ro

2 hours ago, throw said:

Exemplul meu era pentru parcarile private cum am si mentionat, adica locul tau, nu al primariei. 

Si in aceasta ordine de idei dupa parerea ta foarte multi au locurile lor de parcare private intr-un oras ca Bucuresti? Banuiesc ca, costa exorbitant de mult sa ai asa ceva in asa capitala supra-aglomerata. Am inteles dintr-o cautare scurta ca un loc de parcare proprietate privata in Bucuresti ar fi imtre 8k si 20k Euro..

5 minutes ago, bimmer90f30 said:

Si in aceasta ordine de idei dupa parerea ta foarte multi au locurile lor de parcare private intr-un oras ca Bucuresti? Banuiesc ca, costa exorbitant de mult sa ai asa ceva in asa capitala supra-aglomerata. Am inteles dintr-o cautare scurta ca un loc de parcare proprietate privata in Bucuresti ar fi imtre 8k si 20k Euro..

Da, cam atat sunt locurile. Eu am dat ~8k euro prin zona pallady, suprateran. Subteran mai plusezi un pic... Dar de obicei ti-l baga in creditul pe care-l faci, daca faci credit.

• Like 1

8k euro parcarea + x k euro bransamentul + x k euro in plus pt EV ... cam proasta afacere pt o familie.

4 hours ago, alex230ro said:

..... eu iau in considerare si o varianta electrica lucru care acum 4-5 ani nu se intampla .

Pana la achizitie cred c-o sa mai treaca 4-5 ani  , crezi ?

15 minutes ago, BaXXon said:

8k euro parcarea + x k euro bransamentul + x k euro in plus pt EV ... cam proasta afacere pt o familie.

Poate EV ul/Hybrida nu costa mai mult decat varianta termică
Bransamentul nu costă foarte mult mereu, e in functie de locație.
In functie de locatii/preturi poti iesi mai bine la bani pe termen mai lung, e doar matematică. Cateodata e in castig, cateodata in pierdere sau pe 0.

Eu personal castig cam 7000 lei pe an la combustibil.

2 hours ago, bimmer90f30 said:

Toate blocurile noi construite au parcari si esti cam fortat sa cumperi. 

Edited by throw

46 minutes ago, BaXXon said:

Habar nu am, panouri am pus deci am facut un prim pas , vad ca pe partea asta de baterii lucrurile evolueaza deci sa vedem.

Eu am loc de parcare suprateran, in lumina soarelui, ma gandeam sa acopar masina cu 2 panouri si sa o incarc de acolo noaptea... doar ca mi-ar trebuii un hibrid pentru asta si nu stiu cat economisesc de fapt cu el. Actual, cu dieselul ,doar pe motorina dau nudeva la ~13k ron... pe 2.0d. Fac cam ~20k anual oras + extern. Cred ca urmatoarea va fi 320d sau 330d, dar vedem, la ce se intampla in lume... inca n-am luat decizia de anul trecut sa cumpar ceva. Mai stau... am un tiguan cu 2.0d acum, din 2018, full, inca merge :))